Κατονομάστε τον εκατομμυριούχο βουλευτή

Κατονομάστε τον εκατομμυριούχο βουλευτή

Οργή βουλευτών για τον συνάδελφό τους που "φυγάδευσε" 1.000.000€ στο εξωτερικό. Ζητούν να μάθουν το όνομά του

Έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με αίτημά τους στον αντιπρόεδρο της Βουλής, Γρηγόρη Νιώτη, ζητούν να κληθεί ο πρόεδρος της Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης  Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και να δημοσιοποιήσει το όνομα του βουλευτή που έβγαλε στο εξωτερικό ένα εκατομμύριο ευρώ τον Μάιο του 2011.

Το αίτημα εστάλη από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Νάντια Γιαννακοπούλου, Θανάση Οικονόμου, Φραγκίσκο Παρασύρη, Μιχάλη Κατρίνη και Αφροδίτη Παπαθανάση που εξελέγησαν για πρώτη φορά το 2009.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νιώτης διαβεβαίωσε τους βουλευτές που τον επισκέφθηκαν ότι θα κινηθούν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής για το “ξέπλυμα μαύρου χρήματος”, Παναγιώτη Νικολούδη, και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής για το “πόθεν έσχες” των πολιτικών, Βαγγέλης Αργύρης, ζητά τα στοιχεία του βουλευτή.

“Δεν ξέρουμε αν νόμιμα ή παράνομα έγινε η κατάθεση του χρηματικού ποσού στο εξωτερικό από τον βουλευτή, ούτε ποιος είναι, καθώς αφορά τις φορολογικές δηλώσεις του 2011 των πολιτικών, οι οποίες είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Πάντως, ο κ. Νικολούδης όφειλε να είχε επικοινωνήσει και να είχε στείλει στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής όλα τα στοιχεία που προέκυψαν για τον βουλευτή, προκειμένου να γίνει διασταύρωση στοιχείων και να διαπιστωθεί αν το έμβασμα στο εξωτερικό έχει δηλωθεί στη φορολογική του δήλωση, το 2011″, ανέφερε, με τις πληροφορίες να τον θέλουν να επιδιώκει και τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, που ζητά να δοθεί στη δημοσιότητα το όνομα του βουλευτή.

“Το όνομα του βουλευτή του ενός εκατομμυρίου ευρώ πρέπει να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα. Ζητώ από τον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής ελέγχου κ. Αργύρη, να προβεί στις δέουσες ενέργειες. Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό”, υπογράμμισε.

Παπαϊωάννου: Αν δεν το πει ο ίδιος, θα παρέμβω

Μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει από την αποκάλυψη, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ανέφερε από το βήμα της Βουλής ότι αν δεν απαντήσει ο ίδιος ο βουλευτής τότε θα κληθεί να δώσει στη δημοσιότητα το όνομά του ο πρόεδρος της Αρμόδιας Αρχής.

Αν εκείνον τον δεσμεύει το απόρρητο, όπως συμπλήρωσε, θα επέμβει ο ίδιος προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαφάνεια, δίνοντας τη δέσμευση πως το προεδρείο της Βουλής σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης θα προβούν σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, κάλεσε τον βουλευτή να βγει στον λαό και να πει ότι μετέφερε ένα εκατομμύριο ευρώ στο εξωτερικό.

“Δεν είναι δυνατόν να μην ξέρουμε το όνομά του. Να μάθουμε ποιος είναι γιατί αυτό θα είναι καλύτερο και για εκείνον και για όλο το πολιτικό σύστημα”, σημείωσε, τονίζοντας πως αν δεν το πράξει θα πρέπει να το κάνει η Βουλή.

Θετικός στην αποκάλυψη του ονόματος του βουλευτή εμφανίστηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, που ζήτησε δέσμευση ευτυχούς κατάληξης της προσπάθειας αποκάλυψης.

Διάψευση από Λιβανό

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σπήλιος Λιβανός, διέψευσε δημοσιεύματα του διαδικτύου που υπαινίχθηκαν ότι είναι αυτός ο βουλευτής που “φυγάδευσε” τα χρήματα.

Μεταξύ άλλων αναφέρει: “Δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν είμαι εγώ το πρόσωπο αυτό, οιαδήποτε δε τέτοια αναφορά είναι όχι απλώς εσφαλμένη αλλά και συκοφαντική. Για το θέμα αυτό αποστέλλω σχετική επιστολή προς τον Πρόεδρο της ανωτέρω Επιτροπής, με την οποία του ζητώ να επιβεβαιώσει τα παραπάνω”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα