Κατρίνης: Μια μεγάλη παράταξη, που κερδίζει εκλογές

Διαβάζεται σε 3'
Μιχάλης Κατρίνης
Μιχάλης Κατρίνης EUROKINISSI

Για στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θεωρούν φυσιολογική την προοπτική συγκυβέρνησης με την Ν.Δ., μίλησε ο Μιχάλης Κατρίνης κατά την παρέμβασή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Αιχμηρή παρέμβαση έκανε ο Μιχάλης Κατρίνης στο Πολιτικο Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος δεν έθεσε θέμα εσωκομματικών εκλογών. Μίλησε όμως για την ανάγκη προγραμματικής συνεργασίας με τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης, μιλώντας παράλληλα για στελέχη του ΠΑΣΟΚ που «βλέπουν» ακόμη και συγκυβέρνηση με την Ν.Δ ζητώντας ξεκαθάρισμα θέσεων.

Αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα είπε ωπς «η πραγματικότητα είναι μία. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αυτό που ήταν για χιλιάδες πολίτες: κόμμα εξουσίας. Κάποιοι, μπορεί να είναι συμβιβασμένοι με ένα κόμμα του 13 ή του 15%, ένα κόμμα που θα παίζει μεταξύ δεύτερης και τρίτης θέσης. Εγώ δεν είμαι».

Παράλληλα όμως μίλησε για στελέχη του ΠΑΣΟΚ που προσβλέπουν σε συγκυβέρνηση με την Ν.Δ. Όπως ανέφερε «ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία δεν θα φύγουν από κάποιον που απλά δηλώνει ότι θα τον νικήσει. Το έκανε και κάποιος άλλος και είδαμε τα αποτελέσματα. Δε χρειάζεται να ζήσουμε κάτι ανάλογο και στο ΠΑΣΟΚ. Ο κ.Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία δεν θα φύγουν έχοντας απέναντι κόμματα του 13 και του 15%. Δεν θα φύγουν όταν στελέχη μας θεωρούν φυσιολογική εξέλιξη μια συγκυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία. Δεν θα φύγουν με στελέχη μας να φλερτάρουν με επιλογές της κυβέρνησης, να θολώνουν τη γραμμή του ΠΑΣΟΚ σε αξιακά και ταυτοτικά ζητήματα. Δεν θα φύγουν όσο απευθυνόμαστε μόνο σε ένα συρρικνωμένο κομματικό ακροατήριο, ένα διαρκώς μειούμενο εκλογικό σώμα, στους συστημικούς παίκτες και τα ΜΜΕ, σε κάθε είδους κατεστημένα».

Με βάση αυτά έθεσε το ερώτημα: «Πώς θα φύγουν η Νέα Δημοκρατία και ο κ.Μητσοτάκης: Η Νέα Δημοκρατία και ο Μητσοτάκης θα φύγουν όταν πούμε ξεκάθαρα για ποιους είμαστε εδώ, με ποιους είμαστε. Και όταν καταστήσουμε σαφές με ποιους δεν είμαστε. Η Νέα Δημοκρατία και ο Μητσοτάκης θα φύγουν όταν βρουν απέναντι τους μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη, με ένα αξιόπιστο, συνεκτικό και ρεαλιστικό σχέδιο διακυβέρνησης. Η Νέα Δημοκρατία και ο Μητσοτάκης θα φύγουν όταν μιλήσουμε για την αυτονομία της πολιτικής απέναντι στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Και όσοι αυτό δεν το αντέχουν, ας πάνε στο φυσικό τους χώρο. Όταν καταφέρουμε να συνομιλήσουμε με την κοινωνική αντιπολίτευση, αυτή που τρέμει η κυβέρνηση. Όταν δυσαρεστήσουμε φίλους και συμμάχους που θεωρούν ότι μπορούν να μας επιβάλλουν τις απαιτήσεις τους στα εθνικά θέματα. Όταν τοποθετηθούμε ανοιχτά και ξεκάθαρα απέναντι στην απαράδεκτη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και το μοίρασμα του Ταμείου Ανάκαμψης σε 10 οικογένειες».

Με βάση αυτά τόνισε την ανάγκη για «στρατηγική συνεργασία πάνω σε προγραμματικές αρχές και θέσεις με τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης». Τονίζοντας πως πρέπει «να γίνει μία ανοιχτή πολιτική συζήτηση για το τι έγινε, τι δεν έγινε, πως πρέπει να κινηθούμε, τι επιλογές κάνουμε. Με καθαρές λύσεις και ξεκάθαρο σχέδιο. Πρέπει να υπάρχει σαφής στρατηγική: να φύγουν η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης. Να ενωθούμε με τη μεγάλη κοινωνική αντιπολίτευση που είναι πλειοψηφία και να γίνουμε πολιτική της έκφραση. Με στρατηγική επιλογή του ΠΑΣΟΚ την προγραμματική συνεργασία με τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης και στόχο μία, μεγάλη παράταξη που μπορεί να γίνει κυβέρνηση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα