Ανδρουλάκης στο Πολιτικό Συμβούλιο: Να μην γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε με κόπο

Διαβάζεται σε 3'
Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης EUROKINISSI

“Δέχομαι την κριτική αλλά όχι την καταστροφολογία” διεμήνυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην κοινή συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου και Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα ληφθούν οι αποφάσεις για την περεταίρω πορεία του κινήματος δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης κατά την εισήγησή του στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ.

Αναλύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ανοδική πορεία, σημειώνοντας όμως παράλληλα πως πρέπει να αλλάξει η στρατηγική του κόμματος στα αστικά κέντρα. Επίσης άσκησε εμμέσως κριτική σε όσους μιλούν για «κατάρρευση» τραβώντας την προσοχή από την μεγάλη ήττα της Ν.Δ στις ευρωεκλογές.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχουν ως εξής:

  • Ξεκινήσαμε μια πορεία πετυχαίνοντας τη σταδιακή άνοδο της παράταξης. Το ΠΑΣΟΚ έχει πλήρη αυτονομία προγράμματος και πολιτικής ισχύος. Αναλαμβάνοντας την ηγεσία δεσμεύτηκα για πολιτική αυτονομία, ανανέωση και προοπτική. Τα έχουμε και τα τρία, αρκεί να μην γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε με κόπο.
  • Δέχομαι κάθε κριτική επί του αποτελέσματος. Άλλο όμως να λες ότι δεν ανεβήκαμε ποσοστιαία όσο θα θέλαμε, κι άλλο να παρουσιάζεις μια εικόνα κατάρρευσης και καταστροφής παίρνοντας τα φώτα της δημοσιότητας από τους πραγματικούς ηττημένους των εκλογών. Ο κ. Μητσοτάκης είχε πει ότι κάθε ψηφοδέλτιο έχει πάνω το όνομά του και η Νέα Δημοκρατία υπέστη τη μεγαλύτερη εκλογική ήττα. Ακούω ότι χάσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ήττα η διαφορά των 24 μονάδων, που μας χώριζε από τον ΣΥΡΙΖΑ, να έχει γίνει 2;
  • Το 13% είναι αποτέλεσμα του δικού μας αγώνα. Χωρίς στήριξη συμφερόντων και χωρίς μιντικακό ούριο άνεμο.
  • Μετά από δώδεκα χρόνια το χρώμα του ΠΑΣΟΚ επανήλθε στον εκλογικό χάρτη και είμαστε δεύτερο κόμμα σε 19 περιφέρειες. Υπήρχε ένα αφήγημα από τη Νέα Δημοκρατία στο οποίο βοηθήσατε και κάποιοι από εσάς ότι το ΠΑΣΟΚ χάνει το κέντρο και οι αποφάσεις του είναι στροφή στον λαϊκισμό. Πώς λοιπόν ήμασταν πρώτο κόμμα στους κεντρώους ψηφοφόρους; Εμείς πήραμε 31%, η Νέα Δημοκρατία 21% και ο ΣΥΡΙΖΑ 8%. Άρα, οι κεντρικές πολιτικές μας επιλογές όχι μόνο δεν τραυμάτισαν τη θέση της παράταξης στο πολιτικό σύστημα, αλλά την ενίσχυσαν. Στα μεγάλα αστικά κέντρα το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει στρατηγική. Να το συζητήσουμε.
  • Τα προβλήματα είναι δύο: μεγάλα αστικά κέντρα και κόσμος εκτός των τειχών. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναμιλήσει στην καρδιά και την ψυχή στα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα.
  • Σήμερα αναλύουμε το εκλογικό αποτέλεσμα και στην Κ.Π.Ε. αποφασίζουμε τον οδικό χάρτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα