Κατρούγκαλος: Η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της στα Συμβούλια για την Τουρκία

Κατρούγκαλος: Η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της στα Συμβούλια για την Τουρκία
O Γιώργος Κατρούγκαλος Eurokinissi

Να ξεκαθαρίσει τη θέση της αναφορικά με την Τουρκία καλεί την κυβέρνηση ο Γιώργος Κατρούγκαλος αναφερόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Η Κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση της στα Συμβούλια της εβδομάδας, τόσο αναφορικά με το αν θα δεχθεί την έναρξη των διαπραγματεύσεων για αναθεώρηση της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας, χωρίς καμία τουρκική δέσμευση, όσο και στο αν θα θέσει ως όρο τη Χάγη ή θα αρκεστεί σε αφηρημένες αναφορές σε αναστρεψιμότητα, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Νωρίτερα, ο Νίκος Δένδιας κατα την είσοδό του στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο ανέφερε οτι θα επαναλάβει τη σαφή και δεδηλωμένη άποψη για την Τουρκία.

Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει αύριο, Τρίτη 22 Ιουνίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα συνεδριάσει με φυσική παρουσία των Ευρωπαίων υπουργών.

Βασικό θέμα στην ατζέντα του ΣΓΥ είναι η προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής της 24ης και 25ης Ιουνίου, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται ο ευρωπαϊκός συντονισμός για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η οικονομική ανάκαμψη, το μεταναστευτικό ζήτημα, οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας και ΕΕ – Ρωσίας, καθώς και η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής Ευρώ, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται ακόμη θέματα που αφορούν στη Διεύρυνση και Διαδικασία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης, τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, το Κράτος Δικαίου στην Πολωνία, τις Αξίες της Ένωσης στην Ουγγαρία, αλλά και τις σχέσεις ΕΕ-Ελβετίας.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο κ. Βαρβιτσιώτης θα συμμετάσχει επίσης στις διακυβερνητικές διασκέψεις της ΕΕ με το Μαυροβούνιο και τη Σερβία βάσει της Νέας Μεθοδολογίας Διεύρυνσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα