Κατρούγκαλος για ασφαλιστικό: Είμαι υπερήφανος. Έκανα το χρέος μου

Κατρούγκαλος για ασφαλιστικό: Είμαι υπερήφανος. Έκανα το χρέος μου

"Βασικές αρχές της αριστεράς είναι η ισονομία και η κοινωνική δικαιοσύνη, πιστεύω ότι έκανα το χρέος μου. Και πράγματι είμαι περήφανος γι’ αυτή τη μεταρρύθμιση", δηλώνει ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος. Τι ανέφερε για το ΕΚΑΣ και τις μειώσεις στα εφάπαξ (Vid)

Υπερήφανος για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση δηλώνει ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Ήταν για εμένα το μεγάλο στοίχημα: Πως μια υποχρέωση που μας ήρθε απ’ το μνημόνιο και έχει όλα αυτά τα κακά πράγματα -όπως τη μείωση της δαπάνης κατά 1%, το κόψιμο του ΕΚΑΣ- πώς θα μπορούσα αυτά να τα εφαρμόσω όπως ήταν στο μνημόνιο, οπότε πράγματι θα ήταν το τελειωτικό χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση…;

Εγώ προσπάθησα όλα αυτά να τα ενσωματώσω σε μία πολύ μεγαλύτερης στόχευσης μεταρρύθμιση που θα κάλυπτε και κάτι που το έχει ανάγκη ο τόπος εδώ και δεκαετίες: Το να ξαναφτιάξουμε το συνταξιοδοτικό μας σύστημα από την αρχή, να προστατεύει τους πιο αδύναμους και να έχει κανόνες ισότητας".

"Και ακριβώς επειδή το πέτυχα αυτό, και επειδή βασικές αρχές της αριστεράς είναι η ισονομία και η κοινωνική δικαιοσύνη, πιστεύω ότι έκανα το χρέος μου. Και πράγματι είμαι περήφανος γι’ αυτή τη μεταρρύθμιση", πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος. "Επιβαρύνονται αυτοί που έχουν περισσότερα", σχολίασε σχετικά.

Αναφερόμενος στην κατάργηση του ΕΚΑΣ,σχολίασε ότι αυτή θα είναι κλιμακωτή και ότι θα ξανασυζητηθεί το θέμα από το 2018 και έπειτα. "Το 2018 θα δοθεί ένα μεγάλο κομμάτι από αυτό που χάθηκε από το ΕΚΑΣ" είπε ο κ. Κατρούγκαλος διευκρινίζοντας ότι τότε "θα επανυπολογιστούν όλες οι συντάξεις, ώστε να δοθούν περισσότερα χρήματα στους χαμηλοσυνταξιούχους".

Για τις μειώσεις στα εφάπαξ ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι "διορθώνουμε τις ελλείψεις την προηγούμενης κυβέρνησης. Φροντίζουμε κανείς να μην πάρει λιγότερα από τις δίκαιες περικοπές. Κάνουμε δίκαιες περικοπές". 

Φωτογραφία: sooc.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σε ισχύ το νέο ασφαλιστικό

Παππάς: Λίγα βήματα χωρίζουν ΔΝΤ – Ευρώπη

SHARE:

24Media Network