Κατρούγκαλος: Η Βόρεια Μακεδονία δείχνει πολιτικό θάρρος

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος
Ο Έλληνας ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος EUROKINISSI

Ο υπουργός Εξωτερικών μετά την ολοκλήρωση του προγεύματος εργασίας των Φίλων της Βόρειας Μακεδονίας σημείωσε ότι ήδη προχωρά σε "σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της".

Σε δήλωση προχώρησε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, μετά το πέρας του προγεύματος εργασίας των Φίλων της Βόρειας Μακεδονίας που παρετέθη από την Ελλάδα και τη Ρουμανική Προεδρία του Συμβουλίου ΕΕ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου "ποιο το μήνυμα αυτού του προγεύματος, κ. Υπουργέ, το οποίο είχε μεγάλη επιτυχία, μεγάλη συμμετοχή;", απάντησε: "Είχε μεγάλη συμμετοχή από πολλούς Υπουργούς. Θέλαμε να περάσουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τις ευρωπαϊκές προοπτικές όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, αλλά αυτή είναι μια διαδικασία που κρίνεται ανάλογα με την πρόοδο που κάθε χώρα πραγματοποιεί. Η Βόρεια Μακεδονία έχει δείξει ότι θέλει να είναι ανοιχτή στις ευρωπαϊκές προοπτικές και δείχνοντας πολιτικό θάρρος προωθώντας και τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της" και πρόσθεσε: "Θέλαμε λοιπόν να στείλουμε το μήνυμα ότι όταν μια χώρα προσπαθεί να ευθυγραμμιστεί με το ευρωπαϊκό κεκτημένο κι εμείς οι Ευρωπαίοι πρέπει να αντιδράσουμε με τον ίδιο τρόπο και να της ανοίξουμε τον ευρωπαϊκό δρόμο".

ADVERTISING

Τέλος ανέφερε για την πορεία της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών:" Και οι δύο πλευρές θέλουν να εφαρμόσουν το πνεύμα και το γράμμα της. Υπάρχουν μερικές φορές παρεκκλίσεις από την εφαρμογή της, αλλά το θετικό είναι ότι κάθε φορά που το επισημαίνουμε αυτό στην άλλη πλευρά, διορθώνεται αμέσως το πρόβλημα που έχει προκύψει. Νομίζω λοιπόν ότι πρέπει να είμαστε γενικά ευχαριστημένοι από την μέχρι τώρα εφαρμογή της".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βόρεια Μακεδονία
SHARE:

24Media Network