Κατρούγκαλος: Ο Μητσοτάκης αποφάσισε να διχάσει τον λαό για να μη διχάσει το κόμμα του

Κατρούγκαλος: Ο Μητσοτάκης αποφάσισε να διχάσει τον λαό για να μη διχάσει το κόμμα του
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος Eurokinissi

"Προβάλλετε ως τίτλο τιμής ότι επί 30 χρόνια δεν είχατε καταλήξει σε συμφωνία" κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών καταλογίζοντας στην ΝΔ "στρατηγική επιλογή» να αντιμετωπίσει το Μακεδονικό «με όρους μικροκομματικούς κι όχι εθνικού συμφέροντος".

Ο Κ. Μητσοτάκης «αποφάσισε να διχάσει τον λαό για να μην διχάσει το κόμμα του» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος καταλογίζοντας στην ΝΔ «στρατηγική επιλογή» να αντιμετωπίσει το Μακεδονικό «με όρους μικροκομματικούς κι όχι εθνικού συμφέροντος». Ο Γ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στην κριτική που έκανε στην Συμφωνία των Πρεσπών ο φυγόδικος πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Νίκολα Γκρουέφσκι ότι η κυβέρνηση Ζάεφ «τα έδωσε όλα» στην Ελλάδα κάνοντας λόγο για «κάτοπτρο» όσων ακούγονται από όσους διαφωνούν με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Απαντώντας στην σχετική κριτική της αντιπολίτευσης, ο Γ. Κατρούγκαλος αντέτεινε το ερώτημα για το τι ζήτησε η κυβέρνηση ΝΔ όταν επέτρεψε την είσοδο της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ. Ο Γ. Κατρούγκαλος κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι «προβάλλετε ως τίτλο τιμής ότι επί 30 χρόνια δεν είχατε καταλήξει σε συμφωνία» κι υπογράμμισε ότι αν η κυβέρνηση δεν προχωρούσε σε λύση «θα απεμπολούσαμε την δυνατότητα να πρωταγωνιστήσουμε στην ευρύτερη περιοχή, θα στερούσαμε από το κράτος μας την δυνατότητα να είμαστε ο εγγυητής της ειρήνης».

Διαβάστε στο Live Blog του News 24/7 όλες τις εξελίξεις για τη συζήτηση και ψηφοφορία για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα