Κατρούγκαλος: ‘Mονταζιέρα’ τα περί τουρκικών συγκεντρώσεων

Κατρούγκαλος: ‘Mονταζιέρα’ τα περί τουρκικών συγκεντρώσεων

Απέκλεισε το ενδεχόμενο τουρκικών προεκλογικών συγκεντρώσεων στην Ελλάδα και κατήγγειλε "ταύτιση" της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή στην κριτική της για το θέμα

Κάθε ενδεχόμενο διεξαγωγής τουρκικών προεκλογικών συγκεντρώσεων στην Ελλάδα απέκλεισε ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος από τη Βουλή διαψεύδοντας ότι ο ίδιος μίλησε για κάτι τέτοιο και στηλιτεύοντας, μάλιστα, τη ΝΔ γιατί κατέθεσε ερώτηση «με ίδιο περιεχόμενο με τη Χρυσή Αυγή».

Απαντώντας στον βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Σταμάτη, ο οποίος του καταλόγισε «επιπόλαιες» δηλώσεις υπέρ των τουρκικών προεκλογικών συγκεντρώσεων στην Ελλάδα ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι δεν υπήρξαν ποτέ τέτοιες δηλώσεις από το μέρος του και κάλεσε τον βουλευτή της ΝΔ να παρακολουθήσει το σχετικό βίντεο της συνέντευξής του. «Το ζήτημα δεν αφορά δηλώσεις μου αλλά παραποίηση των δηλώσεών μου από τη γνωστή μονταζιέρα των μέσων» είπε και καταλόγισε στον βουλευτή της ΝΔ ότι επέλεξε τη μικροκομματική αντιπαράθεση για εθνικά θέματα ταυτιζόμενος με τη Χρυσή Αυγή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε, μάλιστα, «μη θέμα» τις υποτιθέμενες τουρκικές προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Ελλάδα. Τόνισε, ακόμη, ότι δεν θα μπορούσαν να γίνουν ποτέ συγκεντρώσεις γιατί οι τούρκοι ψηφοφόροι στην Ελλάδα είναι ελάχιστοι και οι περισσότεροι από αυτούς, το 90% ζουν στην Αθήνα. «Δεν υπάρχει αίτημα για προεκλογική συγκέντρωση γιατί δεν υπάρχει αριθμός τούρκων ψηφοφόρων και κανείς από αυτούς δεν είναι στη Θράκη» πρόσθεσε υπογραμμίζοντας ότι η μειονότητα είναι μουσουλμανική. Σημείωσε, μάλιστα, ότι υπάρχουν 9.006 τούρκοι ψηφοφόροι στην Αθήνα, 758 στη Θεσσαλονίκη, 446 στη Ρόδο και 264 στην Κομοτηνή.

Ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε πάντως ότι η Ευρώπη οφείλει να κρατήσει τα χαρακτηριστικά της ανοιχτής κοινωνίας. «Δεν θα απεμπολήσουμε τα δικαιώματά μας και δεν θα γίνουμε ίδιοι με αυτούς που μας απειλούν» είπε και σημείωσε ότι στην Ευρώπη η ελευθερία των συγκεντρώσεων αποτελεί τον κανόνα. Αντίθετα η απαγόρευση τους αποτελεί εξαίρεση και μόνο όταν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης χαρακτήρισε «επικίνδυνη» και «άτοπη» τη στάση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ του κ. Κατρούγκαλου και του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας Νίκου Κοτζιά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα