Κατρούγκαλος: Μπορούμε να είμαστε και επαναστάτες και καλοί πολιτικοί σαν τον Τσε

ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Καθαρίστριες και σχολικοί φύλακες στο νομοσχεδιο και αποχώρηση της ΝΔ: Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης - Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική  Διακυβέρνηση.  (Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Καθαρίστριες και σχολικοί φύλακες στο νομοσχεδιο και αποχώρηση της ΝΔ: Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης - Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. (Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

Μιλώντας στο γαλλικό περιοδικό Challenges ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάτι από Τσε Γκεβάρα και Λούλα μαζί

Αισιόδοξος για την έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στη Γαλλίδα δημοσιογράφο Sabine Syfuss Arnaud, για το Challenges, κατά τη σύντομη παραμονή του στο Παρίσι. «Δεν είμαστε μακριά από το στόχο και προσωπικά πιστεύω ότι ο κίνδυνος αποτυχίας δεν ξεπερνάει το 10%. Κανέναν δεν συμφέρει μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, ούτε εμάς, ούτε τους Ευρωπαίους, καθότι κάτι τέτοιο θα συντελούσε μόνο στην αποσταθεροποίηση της ευρωζώνης», τόνισε ο Έλληνας υπουργός.

Ωστόσο, συμπλήρωσε ταυτόχρονα ότι «δεν μπορούμε να δεχθούμε μέτρα τα οποία έρχονται σε αντίθεση με την πολιτική μας ταυτότητα, όπως για παράδειγμα η μείωση των συντάξεων».

Στην ερώτηση αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συγκρατήσει το κόμμα του, σε μία ενδεχόμενη συμφωνία με επώδυνα μέτρα, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι «σίγουρα, υπήρχε ανέκαθεν στο ΣΥΡΙΖΑ μία παράδοση έντονης αντιπαράθεσης, αλλά η μειονότητα κατέληγε πάντα να συμμορφώνεται με τα θέλω της πλειοψηφίας».

Μάλιστα, σε ερώτηση της δημοσιογράφου «αν ο πρωθυπουργός Τσίπρας έχει τον πραγματισμό του Λούλα, όπως ανέφεραν οι Financial Times τον προηγούμενο Ιανουάριο ή παραμένει ένας Τσε Γκεβάρα ο Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε: «Έχει κάτι και από τα δυο. Αλλά, όπως ξέρετε ο Τσε Γκεβάρα ήταν κεντρικός τραπεζίτης. Αυτό αποτελεί και τρανή απόδειξη του ότι μπορούμε να είμαστε και επαναστάτες αλλά και καλοί πολιτικοί».

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης επανέλαβε ότι «μεταξύ του 2009 και του 2015, οι υπάλληλοι του δημοσίου μειώθηκαν στους 620.000 από τους 940.000. Το κύριο πρόβλημα του ελληνικού κράτους δεν είναι ότι έχει υπερπληθώρα υπαλλήλων, αλλά ότι ο κόσμος δεν το εμπιστεύεται πια, του είναι εχθρικό και το θεωρεί πελατειακό. Πρέπει να αποκαταστήσουμε αυτήν την εμπιστοσύνη».

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network