Κατρούγκαλος: Ουδέποτε ζητήθηκαν οι παραιτήσεις των τριών μελών του ΠΡΑΤΤΩ

O υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος
O υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος EUROKINISSI

Την λύπη του για την αποχώρηση των τριών μελών της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών. Τι ανέφερε για την Θράκη.

Απάντηση σε ανακοίνωση του ΠΡΑΤΤΩ, εξέδωσε ο υπουργός Εξωτερικών. «Έλαβα μετά την επιστροφή μου από την Τουρκία τις παραιτήσεις τριών στελεχών του υπουργείου Εξωτερικών που ανήκουν πολιτικά στην "Κίνηση Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ", οι οποίες ουδέποτε τους είχαν ζητηθεί. Λυπάμαι για την αποχώρηση των στελεχών αυτών του υπουργείου, με τα οποία είχα καλή συνεργασία και είχαν προσφέρει ευσυνείδητα τις υπηρεσίες τους στο υπουργείο Εξωτερικών» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Αναφερόμενος σε ανακοίνωση του ΠΡΑΤΤΩ σχετικά με τις εν λόγω πραιτήσεις, ο υπουργός σημειώνει: «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι σέβομαι και δεν θέλω να σχολιάσω τη συλλογική πολιτική απόφαση της συνεργαζόμενης με εμάς κίνησης, να αποσύρει τα τρία στελέχη της από θέσεις κυβερνητικής ευθύνης. Ειδικότερα όμως σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις που αφορούν στη Θράκη, θέλω να επισημάνω ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει σταθερά την πολιτική της αναπτυξιακής ανασυγκρότησης της περιοχής, της προάσπισης του καθεστώτος ισονομίας και ισοπολιτείας, και της προώθησης δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων για τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας και τη στήριξη των αναγκών κάθε μιας εκ των τριών συνιστωσών της».

ADVERTISING
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ανακοίνωση του ΠΡΑΤΤΩ με πυρά στο Μαξίμου

SHARE:

24Media Network