Κατρούγκαλος: Το ΔΝΤ δεν μπορεί να βγάζει λαγούς απ' το καπέλο

Meeting of National Council on Foreign Policy, in Athens, on July 10, 2017 /       ,  10 , 2017
Meeting of National Council on Foreign Policy, in Athens, on July 10, 2017 / , 10 , 2017 GEORGE VITSARAS / SOOC

Κριτική στο ΔΝΤ άσκησε ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 με αφορμή τη στάση του ταμείου για τις ελληνικές τράπεζες

Παράλογη χαρακτήρισε τη θέση του ΔΝΤ για επίσπευση των τεστ αντοχής των τραπεζών ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 είπε "το Ταμείο δεν ζήτησε το ίδιο από άλλη χώρα που βγήκε από πρόγραμμα"προσθέτοντας ότι "δεν μπορεί να βγάζει λαγούς από το καπέλο".

Για την τρίτη αξιολόγηση, είπε ότι είναι ρεαλιστικό να κλείσει έως το τέλος του χρόνου.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, τόνισε ότι η ΝΔ δεν έχει υψηλότερο ποσοστό από αυτό που πήρε στις τελευταίες εκλογές. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πείσει τον κόσμο για τη δουλειά που κάνει στην οικονομία και να φανεί στην τσέπη και το νοικοκυριό του.

Αναφορικά με την επίθεση που δέχεται ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, μίλησε για αντιπερισπασμό, καθώς δεν μπορεί να πλήξει την πολιτική της κυβέρνησης. «Το αφήγημα της αντιπολίτευσης με τις πρόωρες εκλογές κατέρρευσε και τώρα ψάχνει επιχειρήματα σε καζίνο και καταστήματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος.

Για το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν οι Φιλελεύθεροι στον κυβερνητικό σχηματισμό στη Γερμανία, είπε ότι έχουν ακραίες και σκληρές θέσεις, ίσως πιο ακραίες και από αυτές του Σόιμπλε.

(Φωτογραφία: SOOC)

SHARE:

24Media Network