Καυγάς Τζανακόπουλου- ΟΝΝΕΔ για τον Μπελογιάννη

Καυγάς Τζανακόπουλου- ΟΝΝΕΔ για τον Μπελογιάννη
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης στο μουσείο "Νίκος Μπελογιάννης" Eurokinissi

"Κατάπτυστη η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ για τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης για το Μπελογιάννη", υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Κατάπτυστοι είναι εκείνοι όσοι ήρθαν στην εξουσία για να βγάλουν απωθημένα" απάντησε ο Δέρβος

Τα εγκαίνια στης μόνιμης έκθεσης στην οικία του Νίκου Μπελογιάννη προκάλεσαν έναν ακόμη γύρο αντιπαράθεσης αυτή τη φορά μεταξύ της κυβέρνησης και της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας.

Η ΟΝΝΕΔ σε ανακοίνωση της χθες είχε αναφέρει : «Εν μέσω της όχι μόνο οικονομικής, αλλά και θεσμικής, σφοδρής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, χρειάζεται μια κυβέρνηση και ένας πρωθυπουργός που θα ενώσει τους Έλληνες. Αντ’ αυτού, ο Αλέξης Τσίπρας επιλέγει σήμερα, ως γνήσιος εκφραστής μετεμφυλιακών συμπλεγμάτων, να υμνήσει έναν πρωταγωνιστή των ετών του διχασμού, πιστός στην επαίσχυντη και εκδικητική συνθηματολογία του ακροατηρίου του “ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, Μελιγαλάς”».

«Κατάπτυστο σχόλιο» χαρακτήρισε την ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και προσέθεσε: ότι «ο Νίκος Μπελογιάννης το μόνο που αξίζει είναι μόνο τιμή».

Απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τον χαρακτηρισμό «κατάπτυστη» έδωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων της ΝΔ Κώστας Δέρβος.

«Κύριε Τζανακόπουλε, κατάπτυστοι είναι όσοι ήρθαν στην εξουσία για να βγάλουν τα απωθημένα δεκαετιών. Εκείνοι που, ενώ έχουν χρέος να ενώσουν, διχάζουν έναν λαό που δοκιμάζεται από την πολιτική τους», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Δέρβος.

ΣΥΡΙΖΑ: Στροφή της ΝΔ προς την άκρα Δεξιά

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ βάλλει κατά της ΝΔ, σημειώνοντας ότι “η εξέλιξη αυτή αποτυπώνει τη στροφή του κόμματος του Κυρ. Μητσοτάκη προς την άκρα δεξιά και την απομάκρυνση της από προηγούμενες πρακτικές, όπως αυτή των εγκαινίων του Μουσείου της Δημοκρατίας στον μαρτυρικό Άη Στράτη, το 2007, από τον τότε πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ, Κωνσταντίνο Καραμανλή”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

 Οι σημερινές δηλώσεις  βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τα εγκαίνια του Μουσείου Μπελογιάννη, που πήραν τη σκυτάλη από τη διακήρυξη μίσους της Χρυσής Αυγής,  καθώς και η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ, απέχουν ελάχιστα από τη ρητορική που χρησιμοποιούσε το μετεμφυλιακό κράτος της Ελλάδας τη δεκαετία του ‘50.

Ωστόσο, η ενόχληση των βουλευτών της ΝΔ και της νεολαίας του κόμματός τους από μια κίνηση που έχει σκοπό να αποκαταστήσει την ιστορική μνήμη, δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Η εξέλιξη αυτή αποτυπώνει τη στροφή του κόμματος του Κυρ. Μητσοτάκη προς την άκρα δεξιά και την απομάκρυνση της από προηγούμενες πρακτικές, όπως αυτή των εγκαινίων του Μουσείου της Δημοκρατίας στον μαρτυρικό Άη Στράτη, το 2007, από τον τότε πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ, Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Είναι προφανές ότι, πίσω από τις αντικομμουνιστικές κραυγές και τους ισχυρισμούς περί αντιπερισπασμών, κρύβεται η μοναδική έγνοια τους, που δεν είναι άλλη από το να παραμείνουν στο σκοτάδι οι αγώνες του ελληνικού λαού για δημοκρατία και ελευθερία σε περιόδους δύσκολες για τον τόπο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα