ΚΕΔΕ κατά Σκουρλέτη για διπλές εκλογές - απλή αναλογική

Ο Γιώργος Πατούλης σε συνεδρίαση του δσ της ΚΕΔΕ
Ο Γιώργος Πατούλης σε συνεδρίαση του δσ της ΚΕΔΕ EUROKINISSI

"Ο Κλεισθένης 1 δεν είναι μεταρρύθμιση, αλλά απορρύθμιση" υποστηρίζει η ΚΕΔΕ εκφράζοντας τη διαφωνία της με τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών ταυτόχρονα με τις αυτοδιοικητικές, αλλά και με την αλλαγή εκλογικού νόμου. Έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ αύριο Τετάρτη πρωί

Έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης, με αντικείμενο το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτεριικών, στο οποιο έχει εκφράσει ήδη τις αντιρρήσεις του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Η ΚΕΔΕ διαφωνεί τόσο με τα σενάρια για διπλές εκλογές (εθνικές και αυτοδιοικητικές ταυτόχρονα τον Οκτώβριο του 2019), όσο και με την αλλαγή εκλογικού νόμου και την εφαρμογή απλής αναλογικής στους δήμους.

Η ΚΕΔΕ σε ανακοίνωση της ειδικότερα αναφέρει:

"Σε όλη τη διάρκεια του υποτιθέμενου «διαλόγου» που κράτησε πάνω από δύο χρόνια, ο κ. Σκουρλέτης μιλούσε για την ανάγκη αποσύνδεσης των ευρωεκλογών από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, διότι δήθεν η ταυτόχρονη διεξαγωγή νόθευε το διακύβευμα των εκλογών της αυτοδιοίκησης. Για το λόγο αυτό επιχειρεί μέσα από τον «Κλεισθένη 1» να μεταφέρει τις εκλογές της αυτοδιοίκησης τον Οκτώβριο του 2019 και να μειώσει παράλληλα από τα πέντε, στα τέσσερα χρόνια τη θητεία των αυτοδιοικητικών και περιφερειακών αρχών.

Κι εύλογα αναρωτιόμαστε, γιατί η ταυτόχρονη διεξαγωγή εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών δεν «νοθεύει» το ίδιο διακύβευμα; Τελικά, μήπως το διακύβευμα είναι το πώς θα αλλοιωθεί η βούληση των πολιτών, ώστε να μπορέσει «να κρατήσει με νύχια και με δόντια» η σημερινή κυβέρνηση την εξουσία; Πρέπει να διαλύσουμε τους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες μας για να εξυπηρετηθούν μικροκομματικές σκοπιμότητες;

Η χώρα και η Αυτοδιοίκηση χρειάζονται ένα νέο μοντέλο λειτουργίας του Κράτους, απαλλαγμένο από τη γραφειοκρατία, την αδιαφάνεια, την έλλειψη πολιτικής σταθερότητας και την μικροκομματική λογική. Ο «Κλεισθένης 1» δεν είναι μεταρρύθμιση, αλλά προωθεί την απορρύθμιση της Αυτοδιοίκησης και των τοπικών μας κοινωνιών."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοτικές Εκλογές, Εκλογές, Αυτοδιοίκηση

ADVERTISING

SHARE: