Κεφαλογιάννη: Το υπουργείο Πολιτισμού απουσιάζει από την Κρήτη

Η Όλγα Κεφαλογιάννη
Η Όλγα Κεφαλογιάννη SOOC

Τα προβλήματα που καταγράφονται στο νησί αναφορικά με την ανάδειξη του αρχαιολογικού αποθέματος και την προώθηση έργων πολιτισμού συζήτησε η τομεάρχης της ΝΔ με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη είχε σήμερα η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα προβλήματα που καταγράφονται στο νησί αναφορικά με την ανάδειξη του αρχαιολογικού αποθέματος και την προώθηση έργων πολιτισμού. Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ADVERTISING

«Eίναι απαράδεκτο, εν μέσω τουριστικής περιόδου,  χώροι υψηλής επισκεψιμότητας, όπως η Κνωσός, η Γόρτυνα,  το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και πολλά άλλα σημεία ιδιαίτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος, να λειτουργούν με κλειστά πωλητήρια και αναψυκτήρια, με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και χωρίς ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Είναι επίσης απαράδεκτη η ολιγωρία του Υπουργείου Πολιτισμού αναφορικά με τη λειτουργία των Μουσείων Μεσαράς, Χανίων και Αγίου Νικολάου. Η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη στα έργα που εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας (ΠΕΠ), για τα οποία ήδη παρατηρούνται καθυστερήσεις από πλευράς του ΥΠΠΟΑ.

Σημειώνεται, τέλος, ότι την ίδια αναβλητικότητα επιδεικνύει η αρμόδια Υπουργός και στο ιδιαιτέρως σημαντικό ζήτημα της ολοκλήρωσης της διαδικασίας ένταξης της Σπιναλόγκα στα μνημεία της UNESCO.

Η ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη της Κρήτης βασίζεται σε σημαντικό βαθμό σε έργα προβολής του τεράστιου πολιτιστικού αποθέματός του νησιού.

Είναι μεγάλη η ευθύνη της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού για το γεγονός ότι δεν προβαίνει στον απαιτούμενο και έγκαιρο προγραμματισμό για την ανάδειξη και υποστήριξη των αρχαιολογικών θησαυρών του νησιού».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network