Κεραμέως για υπόθεση Ασημακοπούλου: “Δεν έχω ευθύνη, είχαμε υπηρεσιακή κυβέρνηση”

Διαβάζεται σε 2'
Νίκη Κεραμέως
Νίκη Κεραμέως EUROKINISSI

Στην υπηρεσιακή κυβέρνηση μεταθέτει τις ευθύνες για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων πολιτών στην υπόθεση Ασημακοπούλου η Νίκη Κεραμέως, η οποία υποστήριξε ότι δεν ήταν επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών την περίοδο εκείνη.

Να αποποιηθεί κάθε προσωπική ευθύνη όπως επίσης και κάθε ευθύνη της κυβέρνησης γύρω από την υπόθεση της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου και της διαρροής προσωπικών δεδομένων πολιτών επιχείρησε το πρωί του Σαββάτου (16/3) η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως.

Ερωτηθείσα σχετικά με τις δικές της ευθύνες γύρω από την υπόθεση, η κ. Κεραμέως υποστήριξε πως η ίδια δεν έχει καμία ευθύνη, καθώς εκείνη την περίοδο δεν ήταν υπουργός Εσωτερικών καθώς υπήρχε υπηρεσιακή κυβέρνηση.

«Μιλάμε για μία περίοδο πολύ συγκεκριμένη που είχαμε υπηρεσιακή κυβέρνηση, ήμουν αρχικά υπουργός Παιδείας καν εν συνεχεία υποψήφια βουλευτής. Ποιες ευθύνες, τι ακριβώς να μου αποδοθεί; Κάπου και ο λαϊκισμός έχει ένα όριο» ανέφερε η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Ξέρουμε πλέον τι έχει συμβεί», είπε μεταξύ άλλων η κ. Κεραμέως, αναφερόμενη στο πόρισμα της έρευνας και σημείωσε πως κατά την περίοδο αυτή, όπως είπε στη συνέχεια, συνεργάτης του, τότε υπεύθυνου για τις εκλογές, γενικού γραμματέα Μιχάλη Σταυριανουδάκη, εξήγαγε ηλεκτρονικές διευθύνσεις αποδήμων στον γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Θεοδωρόπουλο. Εν συνεχεία εκείνος τις μεταβίβασε στην κα Ασημακοπούλου.

«Είναι σαφές ότι έγινε αυτή η διαρροή από συγκεκριμένα πρόσωπα. Έχουμε δύο έρευνες σε εξέλιξη» είπε στη συνέχεια και ανέφερε πως «το ζήτημα αυτό δεν αφορά στην εκλογική διαδικασία, δεν αφορά στην επιστολική ψήφο. Μιλάμε για κάτι που έγινε πριν από οκτώ μήνες. Είναι κάτι που αφορά στα προσωπικά δεδομένα».

«Αν έρθει το πόρισμα και μας υποδείξει ότι έχουμε τρόπους να βελτιώσουμε τις διαδικασίες, εμείς εδώ είμαστε να βγούμε μπροστά και να το κάνουμε συνολικά για την καλύτερη προστασία προσωπικών δεδομένων» είπε η κ. Κεραμέως.

«Για πρώτη φορά γίνεται καθολικός έλεγχος στο υπουργείο Εσωτερικών», πρόσθεσε και τόνισε πως, «μιλάμε για μία έκνομη ενέργεια, από έναν συγκεκριμένο άνθρωπο».

«Από την πρώτη στιγμή στο υπουργείο Εσωτερικών, μαζί με τον κύριο Λιβάνιο, δώσαμε οδηγία για διενέργεια εσωτερικού ελέγχου για να δούμε όλες τις διαδικασίες, για να δούμε αν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσής τους» ανέφερε η υπουργός, προσθέτοντας ότι υπήρξαν καταγγελίες οι οποίες έπρεπε να διαλευκανθούν.

Αναφερόμενη, τέλος, στην επιστολική ψήφο είπε ότι, «έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 30.000 Έλληνες και ένα 57% είναι Έλληνες του εσωτερικού».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα