Κέρδισε πόντους η Γεννηματά σε μια αναιμική διαδικασία

Κέρδισε πόντους η Γεννηματά σε μια αναιμική διαδικασία
DIBEIT ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ//ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Νικήτρια την Φώφη Γεννηματά ανέδειξε η χθεσινή τηλεμαχία, με όλους τους υποψηφίους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε μια συζήτηση που μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον αναιμική

Από το χθεσινό debate ανάμεσα στους υποψήφιους για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς δεν γίναμε σοφότεροι, αφού οι εν δυνάμει αρχηγοί προτίμησαν να κινηθούν στα σίγουρα και πάνω στη γραμμή που είχαν χαράξει όλο το προηγούμενο διάστημα, αποφεύγοντας τις μεταξύ τους εντάσεις. Πάντως, το εγχείρημα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πετυχημένο, καθώς η συζήτηση ανάμεσα σε δέκα ανθρώπους κάθε άλλο παρά για ουσιαστικό πολιτικό διάλογο προσφέρεται.

Έχοντας ήπιο και σαφή λόγο, όντας σε πλεονεκτικότερη θέση ως ο άνθρωπος που κίνησε την διαδικασία για την νέα παράταξη και τον αέρα του ισχυρού πόλου που αντικειμενικά της προσδίδει η θέση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά μπορεί να θεωρηθεί η νικήτρια της τηλεμαχίας. Εμφανίστηκε ως το πρόσωπο που μπορεί να εγγυηθεί την επόμενη μέρα της παράταξης, ως η δύναμη ενότητας και ως εκείνη την οποία μπορούν να εμπιστευτούν οι ψηφοφόροι την επόμενη μέρα. Το σχέδιο “Ελλάδα” αποδείχθηκε το μεγάλο πλεονέκτημα απέναντι στους συνυποψηφίους της, καθώς είναι η μοναδική που διαθέτει ολοκληρωμένο πολιτικό πρόγραμμα. Παράλληλα, η χωρίς αστερίσκους υπεράσπιση του έργου των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική για την ίδια, αφού έτσι απευθύνθηκε στους παλιούς ψηφοφόρους του κινήματος.

Τις εκπλήξεις για το μέλλον άφησαν οι Σταύρος Θεοδωράκης και Γιώργος Καμίνης. Οι δύο επικρατέστεροι -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις- για να αντιμετωπίσουν την Φ.Γεννηματά στον δεύτερο γύρο προσπάθησαν να εμφανιστούν ως οι συνεχιστές του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ. Ο επικεφαλής του Ποταμιού απέφυγε τις κακοτοπιές, προσπαθώντας να χρησιμοποιήσει έναν μετριοπαθές και ταυτόχρονα υπεύθυνο λόγο. Αντίθετα, αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Γιώργου Καμίνη στο μεταναστευτικό. Αν και σωστά υποστήριξε ότι τα επόμενα χρόνια οι προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη θα αυξηθούν και ότι οι χώρες θα πρέπει να τους δεχθούν με αλληλεγγύη, η πρόταση του για ποσόστωση στην υποδοχή μεταναστών, μάλλον ως χάιδεμα του συντηρητικού ακροατηρίου μπορεί να εκληφθεί, μια και τα κατασταλτικά μέσα αντιμετώπισης του μεταναστευτικού έχουν αποτύχει εδώ και σχεδόν τριάντα χρόνια παταγωδώς.

Ουδέτερη μπορεί να χαρακτηριστεί συνολικά η παρουσία των κυρίων Νίκου Ανδρουλάκη και Γιάννη Μανιάτη, με την διαδικασία να μην βοηθάει πάντως ιδιαίτερα τους υποψηφίους να αναπτύξουν τις προτάσεις τους. Ο νεαρός πάντως ευρωβουλευτής είχε αρκετές θετικές στιγμές, κυρίως στις απαντήσεις που έδωσε για τα θεσμικά ζητήματα, αλλά και τις αναφορές του στην μάχη που πρέπει να δοθεί μέσα στην κοινωνία. Θετική έκπληξη μπορεί να θεωρηθεί η παρουσία του Γιάννη Ραγκούση, που κέρδισε πόντους με τον συγκροτημένο πολιτικό λόγο που εξέφρασε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα