Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Όσα έγιναν σε Μητρόπολη και Τατόι

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Όσα έγιναν σε Μητρόπολη και Τατόι
ERT

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στον Μητροπολιτικό Ναό για την εξόδιο ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Σύσσωμες οι βασιλικές οικογένειες για την ταφή του.

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τρίτη (10/01).

Η σορός του τέως βασιλιά ξεκίνησε από το Α’ Νεκροταφείο λίγο μετά τις 05:00 το πρωί κι έφτασε στις 5:45 στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου δίπλα στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου η πρόσβαση ήταν ελεύθερη έως τις 10.30 για όποιον επιθυμούσε να αποτίσει φόρο τιμής.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Τη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου από το παρεκκλήσι προς την Μητρόπολη ακολούθησαν μόνο οι τρεις γιοι του, Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από τα πλήθη κατά την άφιξή τους. Μάλιστα, ο Φίλιππος χαιρέτισε τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος.

“Ζήτω ο βασιλιάς” φώναζαν οι συγκεντρωμένοι τη στιγμή της μεταφοράς της σορού, ενώ στη συνέχεια έψαλαν τον εθνικό ύμνο.

Στις 11:00 έκλεισαν οι πόρτες και η σορός του μεταφέρθηκε στο εσωτερικό της Μητρόπολης, ενώ στις 12:00 ξεκίνησε η Εξόδιος Ακολουθία, παρουσία της οικογένειάς του και 187 “υψηλών” προσκεκλημένων.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

STOYAN NENOV/POOL/INTIME

Ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά, Παύλος, εκφώνησε τον επικήδειο λόγο, όπου φανερά συγκινημένος, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον πατέρα του.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, η μητέρα του Άννα Μαρία δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Η σύζυγος του τέως βασιλιά, Άννα Μαρία Eurokinissi

Στη συνέχεια η σορός του τέως βασιλιά μεταφέρθηκε με αυτοκινητοπομπή στην τελευταία του κατοικία στο Τατόι, όπου ετάφη δίπλα στους προγόνους του, στα πρώην βασιλικά κτήματα. Αρχικά τελέστηκε τρισάγιο στο κοιμητήριο του ναού της Αναστάσεως, ακολούθησε ο ενταφιασμός του στο βασιλικό κοιμητήριο, ενώ στο τέλος η οικογένεια θα παραθέσει γεύμα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία για τους περίπου 200 προσκεκλημένους.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που οι τρεις γιοί του τέως βασιλιά, ο Παύλος, ο Φίλιππος και ο Νικόλαος, σήκωσαν στους ώμους τους το φέρετρο με τη σορό του πατέρα τους, με τον Νικόλαο να μην μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή του.

Προτού η σορός του τέως βασιλιά μεταφερθεί στο Τατόι, για την τελετή ταφής του, πραγματοποιήθηκε μικρότερης κλίμακας συγκέντρωση, παρά τα αυστηρά μέτρα της Αστυνομίας.

Πολίτες με πλακάτ στα χέρια και ελληνικές βασιλικές σημαίες είχαν μαζευτεί από νωρίς, αναμένοντας την άφιξη της αυτοκινητοπομπής, που μεταφέρει τη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Η οικογένειά του, αλλά και μέλη βασιλικών οικογενειών, απηύθυναν το τελευταίο “αντίο” στον τέως βασιλιά σε τελετή που τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο Τατόι.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις 16.00 ενώ, μετά από αίτημα της οικογένειας, έγινε μακριά από τις κάμερες.

Μετά το τέλος της, λίγο μετά τις 16.00 οι καλεσμένοι άρχισαν να αποχωρούν από το σημείο της ταφής, για να μεταβούν στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία για να γευματίσουν.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από τις 6:00 το πρωί έως και τις 14:00 διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το μήκος της οδού Μητροπόλεως, και σε τμήμα των οδών Αιόλου και Ερμού.

Επιπλέον, εξεδόθη ΝΟΤΑΜ, σύμφωνα με την οποία απαγορεύονται οι πτήσεις drones από τις 04:00 έως τις 17.00 στον εναέριο χώρο του κέντρου της Αθήνας, της Τανάγρας, του Τατοΐου και στην περιοχή της Δεκέλειας.

Παράλληλα, drones και ελικόπτερα της Αστυνομίας θα δίνουν εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα