Κικίλιας: Όχι σε παράνομες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων

Ο Βασίλης Κικίλιας κατά την έξοδο του στο Μέγαρο Μαξίμου την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να ενημερωθεί για το Κυπριακό ζήτημα, με αποκορύφωμα τη Διάσκεψη της Γενεύης στις 12 Ιανουαρίου. 
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Ο Βασίλης Κικίλιας κατά την έξοδο του στο Μέγαρο Μαξίμου την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να ενημερωθεί για το Κυπριακό ζήτημα, με αποκορύφωμα τη Διάσκεψη της Γενεύης στις 12 Ιανουαρίου. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Τι είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ για τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΔΝΤ για την ανεργία στην Ελλάδα

Καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου λέει η ΝΔ ωστόσο εμμένει στις καταγγελίες της κατά του ΣΥΡΙΖΑ για δημιουργία πελατειακού κράτους. Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας έκανε λόγο για αύξηση του κόστους του δημοσίου με ταυτόχρονο χτύπημα στην αξιοκρατία και τη νομιμότητα, κατά παράβαση του συντάγματος ενώ κατήγγειλε παρεμβάσεις της κυβέρνησης στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα για να μονιμοποιούνται συμβασιούχοι.

Ο Βασίλης Κικίλιας υποστήριξε ότι η ΝΔ δεν μιλάει για απολύσεις αλλά για την αξιοκρατία στο δημόσιο και τις «προσπάθειες ορισμένων να μπουν από το παράθυρο» καθώς «για κάθε παράνομη μονιμοποίηση στερείται η δυνατότητα από ένα νέο γιατρό ή νοσηλευτή να προσληφθεί».

Σε ότι αφορά τις δηλώσεις Τόμσεν ότι θα χρειαστούν 21 χρόνια για να μειωθεί η ανεργία στα προ κρίσης επίπεδα, ο κ. Κικίλιας επεσήμανε πως «η σημερινή πραγματικότητα για την ελληνική οικονομία είναι πολύ άσχημη. Και προφανώς, εάν συνεχίσουμε με την σημερινή τροχιά, η πορεία δεν είναι αισιόδοξη. Εμείς όμως πιστεύουμε ότι η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία μπορούν να εκπλήξουν ευχάριστα. Αν αποδεσμευτούν από το λαϊκισμό και τον κρατισμό, και πάνε μπροστά. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα αποφασιστικό εθνικό σχέδιο, μεταρρυθμίσεων, παραγωγικής ανασυγκρότησης και ενότητας των δημιουργικών δυνάμεων τη χώρας. Την Συμφωνία Αλήθειας που έχει ήδη προτείνει, ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network