ΚΙΝ.ΑΛ: Μας μπλέκουν σε ξεκαθαρίσματα εντός Ν.Δ

ΚΙΝ.ΑΛ: Μας μπλέκουν σε ξεκαθαρίσματα εντός Ν.Δ
Η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου Eurokinissi

Πώς ερμηνεύεται το πρωτοσέλιδο της ΕΣΤΙΑΣ που "θέλει" βουλευτές και στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ να προαλείφονται για υπουργοί της Ν.Δ, σε επικείμενο ανασχηματισμό. Σφοδρές αντιδράσεις

Από οργή έως απορίες προκαλεί στον χώρο του Κινήματος Αλλαγής το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ που θέλει να βρίσκεται στα σκαριά κυβερνητικός ανασχηματισμός στον οποίο θα μετέχουν στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ. Ανάμεσα τους οι βουλευτές, Νάντια Γιαννακοπούλου, Βασίλης Κεγκέρογλου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Χαρά Κεφαλίδου και Απόστολος Πανάς. Επίσης ο πρώην υπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά, Γιάννης Μανιάτης. Η εφημερίδα μάλιστα εκτιμά ότι οι διεργασίες αυτές προκύπτουν μετά την πρόσφατη δήλωση της Φώφης Γεννηματά, στης Βουλή, ότι το ΚΙΝ.ΑΛ θα κόψει τα δεσμά με τον νεοφιλελευθερισμό. Πάντως με αφορμή το δημοσίευμα γεννώνται απορίες σχετικά με το τι συμβαίνει  στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και πώς αυτό αντανακλάται στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής.

Διαψεύσεις

Το δημοσίευμα έσπευσαν να διαψεύσουν με κοινή όσο και λακωνική δήλωσή τους οι 5 βουλευτές. Ανέφεραν πως «το σημερινό προβοκατόρικο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα είναι ανάξιο ακόμα και σχολιασμού».  Επίσης το πρωτοσέλιδο, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Νάντιας Γιαννακοπούλου που αναφέρθηκε στο δημοσίευμα από το βήμα της Βουλής κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης. Η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ (που δεν γίνεται για  πρώτη φορά αντικείμενο ανάλογων σεναρίων) αναρωτήθηκε ποιους εξυπηρετεί αυτό το δημοσίευμα το οποίο αποκάλεσε «γελοίο, ανυπόστατο και αποκύημα νοσηρής φαντασίας». Η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής είπε πως «είμαστε θύματα ωμής προβοκάτσιας» ενώ τόνισε με σαφήνεια ότι τόσο η ίδια όσο και οι υπόλοιποι βουλευτές μέσα από τις τάξεις της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής «ασκούμε σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση».  Επίσης σχολίασε ότι «μπορεί να είναι της μόδας οι μετεγγραφές , όμως δεν είμαστε όλοι το ίδιο». Στην ίδια λογική κινήθηκε και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αφού σε τηλεοπτικές δηλώσεις του υποστήριξε πως «οι πολίτες που μας ψήφισαν και μας έδωσαν το 8,1%, μας ψήφισαν για να παραμείνουμε στο ΠΑΣΟΚ και όχι να τους υποδείξουμε σε ποιο κόμμα θα πάνε. Κατανοώ ότι η «μόδα» στην πολιτική σήμερα είναι η εύκολη λύση της μεταγραφής. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Μείναμε στα δύσκολα όταν από το 44% πήγαμε στο 4,6%. Μείναμε σταθερά ΠΑΣΟΚ. Δε φοβηθήκαμε, δε λυγίσαμε αναζητώντας καρέκλες και πουλώντας τις αρχές και τις αξίες μας».

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Βασίλης Κεγκέρογλου σχολίασε: «Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δεξιάς εφημερίδας, ο κ Μητσοτάκης καλεί σε αποστασία βουλευτές του Κινήματος. Οι βουλευτές έδωσαν αποστομωτική απάντηση στην προβοκάτσια αλλά οκ.Μητσοτάκης συνεχίζει να σιωπά! Κρητικός, μου είπε τηλεφωνικά: “Το χούι είναι κληρονομικό &δεν κόβεται εύκολα”»

Ερμηνείες και παρατηρήσεις

Η αντίδραση των βουλευτών αποτιμήθηκε ως επαρκής και ικανοποιητική από την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη. Η πάγια θέση του Κινήματος Αλλαγής, που εξέφρασε και θα εκφράζει η Φώφη Γεννηματά είναι πως το Κϊνημα Αλλαγής συνεχίζει την αυτόνομη πορεία του χωρίς να εμπλέκεται σε σενάρια είτε με τον έναν πόλο του πολιτικού συστήματος είτε με τον άλλο. Αντιθέτως καταθέτει τις δικές του προτάσεις. Οι θέσεις του  – όπως εκτιμά – καθώς και η πολιτική του στάση, κερδίζουν την εκτίμηση των πολιτών.

Πάντως στην Χαριλάου Τρικούπη καταγράφεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται να εμπλακεί το  Κίνημα Αλλαγής το κίνημα αντιθέσεις εντός του κυβερνητικού κόμματος. Μάλιστα στελέχη του κόμματος μιλούσαν για «ξεκαθαρίσματα» που διαφαίνεται πως γίνονται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Ιδίως από την στιγμή που τέτοιου είδους δημοσιεύματα, έχουν και την λειτουργία του «καψίματος» σεναρίων, όπως του συγκεκριμένου ανασχηματισμού. Ιδίως από την στιγμή που είναι γνωστή η απροθυμία ενός συγκεκριμένου τμήματος της Νέας Δημοκρατίας, της λεγόμενης «καραμανλικής» πτέρυγας στο να υλοποιηθεί ένας τέτοιος σχεδιασμός.

Πάντως δεν έλειψαν και γνωρίζοντες τα πράγματα στο εσωτερικό του ΚΙΝ.ΑΛ που παρατηρούσαν πως το συγκεκριμένο σενάριο «έλειπαν πρόσωπα». Δηλαδή στελέχη του Κινήματος Αλλαγής ή πρόσωπα του ευρύτερου χώρου, που έχουν περιληφθεί σε άλλα σχετικά δημοσιεύματα στο παρελθόν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα