ΚΙΝΑΛ: Αδιανόητο να ζητά εξαιρέσεις η Ιερά Σύνοδος

ΚΙΝΑΛ: Αδιανόητο να ζητά εξαιρέσεις η Ιερά Σύνοδος
Εκτακτη συνεδριαση της Ιερας Συνοδου της Εκκλησιας για τα νεα μετρα που εξηγγειλε η Κυβερνηση για την πανδημια του COV- Η συνεδριαση διηξηχθη μεσω τηλεδιασκεψης --ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ Eurokinissi

Έντονη η αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής στην ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τη λειτουργία ανήμερα των Θεοφανείων.

“Είναι αδιανόητο όταν οι πολίτες υποχρεώνονται σε ένα σκληρό lockdown, η Ιερά Σύνοδος να ζητά εξαιρέσεις. Θέτοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία” τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής, σχολιάζοντας την απόφαση της ΔΙΣ.

“Εκεί οδηγούν οι υποχωρήσεις και η ενδοτικότητα της Κυβέρνησης και η απουσία σχεδίου για ασφαλές άνοιγμα”, συμπληρώνει στην ίδια ανακοίνωση το ΚΙΝΑΛ.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος σε ανακοίνωσή της μετά απο μακρά συνεδρίαση επισημαίνει οτι  “δεν συναινεί στα νέα Κυβερνητικά μέτρα ως προς τη λειτουργία των Ιερών Ναών, εμμένει σε όσα συμφωνήθηκαν αρχικώς με την Πολιτεία και εντέλλεται οι Ιεροί Ναοί να παραμείνουν ανοικτοί για την συμμετοχή των πιστών στη Θεία Λειτουργία και τον Αγιασμό των υδάτων εντός των Ιερών Ναών της Εορτής των Θεοφανείων όπως άλλωστε είχε συμφωνηθεί και αποτυπωθεί στην ΚΥΑ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα