Κίνημα Αλλαγής: Η ανθρωπογεωγραφία της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου

Κίνημα Αλλαγής: Η ανθρωπογεωγραφία της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟς ΟΜΙΛΗΤΗΣ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ// ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ--EUROKINISSI Eurokinissi

Τα ποιοτικά κοινωνικά και πολιτικά χαρακτηριστικά πρόσωπα πάνω στα οποία θα στηριχτεί στον δρόμο για την ίδρυση του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, ανακοίνωσε το Κίνημα Αλλαγής

Η πρώτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, παρουσία των κορυφαίων στελεχών του. Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν ορισμένα στοιχεία για τη σύνθεση του σώματος που αριθμεί περισσότερα από 600 μέλη και είναι ενδεικτικά για τον τρόπο που η Φώφη Γεννηματά επιθυμεί να λειτουργήσει ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς, αλλά και ως προς τα πρόσωπα που θ έχουν ρόλο την επόμενη μέρα σε αυτό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στην Οργανωτική Επιτροπή συμμετέχουν του Κινήματος Αλλαγής συμμετέχουν οι 29 βουλευτές και ευρωβουλευτές της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού, όπως και οι 2 διευθυντές των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο.

Το ποιοτικό στοιχείο στο οποίο ποντάρουν πολλά για την ανάπτυξη του νέου φορέα στην κοινωνία, δεν είναι άλλο παρά οι 110 εκλεγμένοι εκπρόσωποι στην αυτοδιοίκηση, τους κοινωνικούς, επαγγελματικούς, συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς. Όλοι τους είναι μέλη διοικητικών συμβουλίων αποκλειστικά τριτοβάθμιων φορέων και οργανώσεων που συμμετέχουν ( ΚΕΔΕ – ΕΝ.ΠΕ – ΓΣΕΒΕ – ΓΣΣΕ – ΑΔΕΔΥ – ΕΣΑΜΕΑ- ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ- ΠΑΣΕΓΕΣ ΚΛΠ).

Το παραπάνω στοιχείο δείχνει ότι παρά την εκλογική καθίζηση του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, τα μεσαία του στελέχη εξακολουθούν να απολαμβάνουν την στήριξη ευρύτερων κοινωνικών ομάδων, που αποτυπώνεται στην τοπική αυτοδιοίκηση, τους επιστημονικούς φορείς, τα επιμελητήρια και τα συνδικάτα. Όπως υποστηρίζουν συνεργάτες της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, οι κοινωνικές δυνάμεις με πολιτική αναφορά στην παράταξη παραμένουν ισχυρά και μπορούν να αποτελέσουν το ενέχυρο για την επόμενη μέρα.

Από εκεί και πέρα, στο όργανο 360 εκπρόσωποι που προτάθηκαν από τα Κόμματα και τις Κινήσεις και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, 41 μέλη της ανεξάρτητης επιτροπής διεξαγωγής εκλογών συμπεριλαμβανομένων και των αντίστοιχων Περιφερειακών υπευθύνων της, 68 ανεξάρτητα πρόσωπα του ευρύτερου χώρου.

Η ΟΕΣ συνολικά έχει αριθμό συμμετεχόντων που δεν υπερβαίνει κατά πολύ τους αντίστοιχους αριθμούς ΚΟΕΣ των τελευταίων συνεδρίων ΠΑΣΟΚ, ενώ εδώ πρόκειται για Ιδρυτικό Συνέδριο που συμμετέχουν και εκπροσωπήθηκαν 7 κόμματα και συλλογικότητες του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.

Από τους συμμετέχοντες, οι είναι 200 νέοι κάτω των 40 ετών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα