Κυνισμός Γεωργιάδη: “Αν έλεγε ο Καραμανλής ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας στα τρένα, δεν θα έμπαινε κανείς”

Κυνισμός Γεωργιάδη: “Αν έλεγε ο Καραμανλής ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας στα τρένα, δεν θα έμπαινε κανείς”
Άδωνις Γεωργιάδης eurokinissi

Μία εβδομάδα μετά την τραγωδία που έχει συγκλονίσει και εξοργίσει τη χώρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχεται πως η ανασφάλεια των πολιτών δεν είναι κάτι που πρέπει οι ίδιοι να γνωρίζουν, βάζοντας "πλάτη" στον πρώην Υπουργό Μεταφορών.

Την ώρα που χιλιάδες πολίτες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας εκφράζουν την οδύνη αλλά και την οργή τους για την τραγωδία των Τεμπών που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και πολλά νέα παιδιά, η κυβέρνηση συνεχίζει να κάνει επίδειξη αναλγησίας, μία ακριβώς εβδομάδα μετά το δυστύχημα που έχει συγκλονίσει τη χώρα.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη το βράδυ της Τρίτης, ο Άδωνις Γεωργιάδης θέλησε να υπερασπιστεί τον πρώην Υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή μετά την παραίτησή του, για δηλώσεις που προηγήθηκαν του δυστυχήματος περί ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, σε μία ωμή και αναίσχυντη παραδοχή της πολιτικής ανευθυνότητας που εγείρει σοβαρά ερωτήματα ως προς τον την ευθύνη των αρμόδιων Υπουργών, όχι μόνο να μεριμνούν για την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και να τους προειδοποιούν σε περίπτωση που αυτή κρίνεται ανεπαρκής.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε αρχικά πως ο Κώστας Αχ. Καραμανλής “πήρε την πολιτική ευθύνη και καλά έκανε”, ωστόσο αναρωτήθηκε “πώς είναι δυνατόν ο Υπουργός να ξέρει τι κάνει ο σταθμάρχης Λάρισας;” για να προσθέσει πως “εδώ έχουμε την κλασική περίπτωση, όχι ανθρώπινου λάθος όπως έλεγα εγώ στην αρχή, έχουμε έναν εντελώς ακατάλληλο άνθρωπο σε αυτή τη θέση. Αυτοί που τον έβλεπαν, έφυγαν και τον άφησαν μόνο του;”

Για να ακολουθήσει το αποκορύφωμα του κυνισμού: “Είσαι ο Υπουργός Μεταφορών. Μπορείς να πας στη Βουλή και να πεις ναι έχουν πρόβλημα ασφάλειας τα τρένα; Αν το πεις αυτό, δεν θα μπει αύριο άνθρωπος στα τρένα”.

Και επέμεινε σε μία αγωνιώδη προσπάθεια να δικαιολογήσει την τοποθέτηση του απερχόμενου υπουργού: Είναι πιθανόν ο Υπουργός να σκέφτηκε ότιι, αν βγει να πει ότι έχουν πρόβλημα ασφάλειας τα τρένα, αύριο τα τρένα δεν θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα”.

Δείτε το απόσπασμα από το 12ο λεπτό και μετά:

Στο παρακάτω βίντεο, η δήλωση του Κώστα Αχ. Καραμανλή στη Βουλή για την ασφάλεια των τρένων:

Η ανατομία της τραγωδίας στα Τέμπη σε 5′

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα