Κυρίτσης: Ψήφισα μνημόνιο, αισθάνομαι άρρωστος. Ντρέπομαι σαν παιδί δημοτικού που κατουρήθηκε

Κυρίτσης: Ψήφισα μνημόνιο, αισθάνομαι άρρωστος. Ντρέπομαι σαν παιδί δημοτικού που κατουρήθηκε
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015, στην Βουλή. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

"Οι πρώτες λέξεις που είπα ως βουλευτής ήταν ένα ΝΑΙ σε κάτι που δεν πιστεύω, ψήφισα μνημόνιο, αισθάνομαι άρρωστος. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση μας έριχνε χημικά στη νεολαία μας. Το έκανα με το σκληρό πολιτικό σκεπτικό ότι η πτώση της κυβέρνησης θα είναι η νίκη του Σόιμπλε", αναφέρει ο νέος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης

Ο Γιώργος Κυρίτσης ψήφισε σε μια από τις πιο κρίσιμες ψηφοφορίες της Βουλής. Αντίθετα με άλλους συναδέλφους του στον ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισε “Ναι” και στήριξε την κυβέρνηση.

Όπως έγραψε ο ίδιος στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, το “Ναι” ήταν οι “πρώτες του λέξεις σαν βουλευτής” και ντρέπεται γι’ αυτό.

“Οι πρώτες λέξεις που είπα ως βουλευτής ήταν ένα ΝΑΙ σε κάτι που δεν πιστεύω, ψήφισα μνημόνιο, αισθάνομαι άρρωστος. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση μας έριχνε χημικά στη νεολαία μας”, γράφει ο Γιώργος Κυρίτσης και κάνει την αυτοκριτική του ως εξής:

 

Όλη η ανάρτηση του Γιώργου Κυρίτση που αντικατέστησε τον Νίκο Χουντή μετά την παραίτηση του τελευταίου:

“Η αποψινή ήταν η πιο εξευτελιστική στιγμή στη ζωή μου από τότε που κατουρήθηκα στο σχολικό στην τρίτη δημοτικού. Οι πρώτες λέξεις που είπα ως βουλευτής ήταν ένα ΝΑΙ σε κάτι που δεν πιστεύω, ψήφισα μνημόνιο, αισθάνομαι άρρωστος. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση μας έριχνε χημικά στη νεολαία μας. Το έκανα με το σκληρό πολιτικό σκεπτικό ότι η πτώση της κυβέρνησης θα είναι η νίκη του Σόιμπλε και των εδώ μνημονιακών και χαντάκωμα της αριστεράς εδώ και στην Ευρώπη ως αξιόπιστης εναλλακτικής. Επίσης νομίζω ότι όλοι έχουμε καταλάβει άρα και ο ίδιος ο Σόιμπλε, ότι όταν φορτώνεις μέτρα στον Τσίπρα, αυτός χάνει βουλευτές. Δυστυχώς δεν έχουμε αντίληψη τακτικών ελιγμών.

Νομίζω οτι είναι μια άσκοπη προσπάθεια γιατί κρίνω ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι οργανωμένες δυνάμεις του δεν έχουν την προετοιμασία να σηκώσουν τέτοιας φύσης ευθύνες. Δεν το λέω υποτιμητικά. Απλώς βλέπω ότι άνθρωποι που αντέχουν στο ξύλο και στα χημικά, και δίνουν τα πάντα για το κίνημα και είναι αλληλέγγυοι, απλώς δεν μπορούν να κυβερνάνε. Αυτό κατά τη γνώμη συνιστά πολιτική αυτοακύρωση του σύριζα. Το ηθικό μεγαλείο δυστυχώς δεν συνιστά πολιτική αρετή. Αλλιώς θα κυβερνάγαμε από το 1944″.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα