Κυβέρνηση: Επισήμως στο Υπουργικό ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών

Διαβάζεται σε 2'
Κυβέρνηση: Επισήμως στο Υπουργικό ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών
Ομόφυλα ζευγάρια iStock

Ο Ακης Σκέρτσος θα παρουσιάσει στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

H κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσημα ότι στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης θα παρουσιαστεί από τον Ακη Σκέρτσο το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Χθες, είχε γίνει γνωστό πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επιστρέψει από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός με γρίπη Η1Ν1 και ήταν πιθανό να αναβληθεί το υπουργικό συμβούλιο.

Τελικώς, όπως είχε προαναγγείλει ο Παύλος Μαρινάκης, η συνεδρίαση παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα ξεκινήσει στις 12 μ.μ.

Σημειωτέον πως έρχεται μια ημέρα μετά το επίσημο «όχι» της Εκκλησίας στο προωθούμενο νομοσχέδιο, για το οποίο κυβερνητικές πηγές: “Σεβαστές οι απόψεις της εκκλησίας. Κανένα περαιτέρω σχόλιο”: 

Αναλυτικά όσα ανακοινώθηκαν

Στις 12:00, θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, το Υπουργικό Συμβούλιο.

Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι:

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και τον Υφυπουργό Γιάννη Μπούγα του νομοσχεδίου για τον δικαστικό χάρτη

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Υφυπουργό Γιώργο Κώτσηρα του Στρατηγικού Σχεδίου για τον Απόδημο Ελληνισμό

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου του νομοσχεδίου για τα μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2022/2065 σχετικά με την ενιαία αγορά ψηφιακών υπηρεσιών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα