ΚΚΕ: Απόρροια των αντιλαϊκών μέτρων η κατάσταση με τα φάρμακα

ΚΚΕ: Απόρροια των αντιλαϊκών μέτρων η κατάσταση με τα φάρμακα

Ποια είναι η αντίδραση του Κομμουνιστικού Κόμματος σε ότι αφορά το θέμα των φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, η "επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη φαρμακευτική περίθαλψη" είναι αποτέλεσμα των "αντιλαϊκών μέτρων που πάρθηκαν με πρόσχημα την περιστολή της σπατάλης και στόχο να μειωθεί η κρατική και ασφαλιστική φαρμακευτική δαπάνη".

Καλώντας σε λαϊκή συσπείρωση τονίζει:

"Οι φαρμακοποιοί των ιδιωτικών φαρμακείων έχουν μείνει απλήρωτοι από τον ΕΟΠΥΥ και από άλλα ασφαλιστικά ταμεία και το κράτος για φάρμακα που έχουν πληρώσει στους φαρμακοβιομήχανους και φαρμακέμπορους και τώρα έρχεται το κράτος και τους ζητάει να πληρώσουν φόρους και ΦΠΑ για λεφτά που το ίδιο τους χρωστάει", σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

"Ζητήσαμε να επιχορηγηθεί η υπόθεση των φαρμάκων και μάλιστα να αποδοθούν τα χρήματα που χρωστάνε στους φαρμακοποιούς, ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της επιχορήγησης που δόθηκε είναι από τις ίδιες τις εισφορές των εργαζομένων, δεν είναι δυνατόν να μετακομίζεις χρήματα από τις τσέπες του ενός για να τις δώσεις στην τσέπη του άλλου, γιατί έτσι τα ασφαλιστικά ταμεία θα γκρεμιστούν εντελώς. Η επιχορήγηση έπρεπε να δοθεί αποκλειστικά από κρατικούς πόρους, εν πάση περιπτώσει ας μην πλήρωναν τοκοχρεολύσια" δήλωσε, ερωτηθείσα σχετικά, η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

SHARE:

24Media Network