ΚΚΕ: Οι υπαίτιοι της φωτιάς στο πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Φωτιά στο πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" με προορισμό τα Χανιά
Φωτιά στο πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" με προορισμό τα Χανιά AP

Μεγάλες ελλείψεις σε βασικές υποδομές, απαραίτητες για την ασφαλή διάσωση και αποβίβαση στο λιμάνι του Πειραιά, παρατηρεί μεταξύ άλλων το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Στην ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και της εφοπλιστικής επιθετικότητας αποδίδει το ΚΚΕ τα αίτια του ατυχήματος με τη φωτιά που ξέσπασε στο γκαράζ του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

«Η φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο "Ελ. Βενιζέλος" και έθεσε αντιμέτωπους με σοβαρούς κινδύνους επιβάτες και ναυτεργάτες, είναι αποτέλεσμα της έντασης της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και της εφοπλιστικής επιθετικότητας, με μείωση κατά 40% του στόλου και του ναυτεργατικού δυναμικού, μείωση οργανικών συνθέσεων, εξαντλητικά δρομολόγια και εξοντωτικά ωράρια εργασίας, παραβίαση των κανόνων ασφαλείας στα πλοία, που τελικά θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή επιβατών και ναυτεργατών» αναφέρει το σχόλιο του ΚΚΕ.

«Αντίστοιχα μεγάλες είναι και οι ελλείψεις σε βασικές υποδομές, απαραίτητες για την ασφαλή διάσωση και αποβίβαση στο λιμάνι του Πειραιά, το οποίο όπως και πριν έτσι και σήμερα, με την ιδιωτικοποίησή του, λειτουργεί με κριτήριο το κέρδος» καταλήγει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά, Κ.Κ.Ε
SHARE:

24Media Network