ΚΚΕ: Πράξη βαρβαρότητας το λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου

Τα γραφεία του ΚΚΕ
Τα γραφεία του ΚΚΕ EUROKINISSI

Ο Περισσός καταδικάζει τέτοιες "απαράδεκτες πρακτικές στο όνομα δήθεν της αυτοάμυνας, που προέρχεται κυρίως από διάφορα φασιστοειδή" και ζητά τη διαλεύκανση της υπόθεσης και τη στήριξη των ανθρώπων που το σύστημα περιθωριοποιεί

«Βαθύ αποτροπιασμό προκαλεί το περιστατικό του άγριου ξυλοδαρμού του Ζαχαρία (Ζακ) Κωστόπουλου, που οδήγησε ή συνέβαλε και στον θάνατό του. Το "λιντσάρισμα" και μάλιστα σε βάρος ενός κοινωνικά ευάλωτου ανθρώπου, που δεν συνιστούσε σοβαρή απειλή για κανέναν, απλά και μόνο με την υποψία της κλοπής, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν είναι απλά ανεπίτρεπτο και καταδικαστέο γεγονός, αλλά συνιστά πράξη βαρβαρότητας» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Η ανακοίνωση προσθέτει «είναι, επίσης, επικίνδυνη και πρέπει να καταδικαστεί αποφασιστικά η γενικότερη προσπάθεια αθώωσης και ενθάρρυνσης τέτοιων απαράδεκτων πρακτικών στο όνομα δήθεν της "αυτοάμυνας", που προέρχεται κυρίως από διάφορα φασιστοειδή», καταλήγοντας πως «χρειάζεται να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση και να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι. Πάνω από όλα είναι ανάγκη να υπάρξει κρατική στήριξη όλων εκείνων των ανθρώπων, που το ίδιο το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα καθιστά ευάλωτους ή και περιθωριοποιεί».

ADVERTISING
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κ.Κ.Ε, Ζακ Κωστόπουλος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: "Καθαρή δολοφονία" λέει η δικηγόρος της οικογένειας

Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. κατάθεση "κλειδί" αυτόπτη μάρτυρα

Βαλλιανάτος: Να βάλουν ήχο στο βίντεο που δείχνει το λιντσάρισμα του Ζακ

SHARE:

24Media Network