ΚΚΕ: Δε νομιμοποιείται η ΕΕ να μιλά για τη Βενεζουέλα

Τα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό
Τα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό EUROKINISSI

Υποκριτικό το ενδιαφέρον ΕΕ και ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα ανέφερε η ευρωομάδα του ΚΚΕ που καταψήφισε στην Ευρωβουλή το ψήφισμα του ΕΛΚ, των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελεύθερων και των Συντηρητικών για τα γεγονότα στη χώρα της Λ.Αμερικής

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταψήφισε το ψήφισμα που κατέθεσαν στο ευρωκοινοβούλιο το Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλδημοκράτες, οι Φιλελεύθεροι και οι Συντηρητικοί Μεταρρυθμιστές, για την κατάσταση στη Βενεζουέλα. Σε σχετικό ενημερωτικό δελτίο της ΕΟ του ΚΚΕ, αναφέρεται ότι "το ψήφισμα, που στρατεύεται με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, απευθύνει μεταξύ άλλων κάλεσμα στην Ύπατη Εκπρόσωπο για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ «να εξετάσει ενεργά, σε συνεργασία με διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς, άλλα μέτρα που θα δώσουν στην ΕΕ τη δυνατότητα να επαναφέρει πλήρως τη δημοκρατία στη Βενεζουέλα»".

"Πρόκειται δηλαδή", επισημαίνει η ΕΟ του ΚΚΕ, "για ένα ακόμα ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, όπως αντίστοιχα προηγούμενα για τη Συρία, τη Λιβύη, την Ουκρανία κ.ά. που αποτελεί προπομπό και προετοιμασία για ιμπεριαλιστικές στρατιωτικές επεμβάσεις της ΕΕ, μαζί με τις ΗΠΑ κι άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, όπως το ΝΑΤΟ".

ADVERTISING

"Δεν νομιμοποιείται η ΕΕ, αυτή η διακρατική ένωση του κεφαλαίου και τα όργανά της, να αναγορεύονται σε δήθεν προστάτες των λαϊκών ελευθεριών σε "τιμητές" και όργανα επιβολής των "δημοκρατικών αξιών" και "αρχών" της ΕΕ. Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον όλων των αστικών δυνάμεων, της ΕΕ, των ΗΠΑ, για τους νεκρούς διαδηλωτές και τις λαϊκές ελευθερίες στη Βενεζουέλα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι δικοί τους επιχειρηματικοί όμιλοι να επικρατήσουν των ανταγωνιστών τους και να βάλουν στο χέρι τον ενεργειακό πλούτο της Βενεζουέλας, της πρώτης πετρελαιοπαραγωγού χώρας στον κόσμο" αναφέρει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

"Αποκρύπτοντας αυτήν την πραγματικότητα, κυβέρνηση και ΝΔ, διεξάγουν ένα καβγά εντυπώσεων σχετικά με την κατάσταση στη Βενεζουέλα, προκειμένου να συγκαλύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση στην προώθηση της αντεργατικής πολιτικής. Αποκαλυπτική είναι και η στάση ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που ενώ αρχικά είχαν ψηφίσει κατά, εμφανίζονται τώρα… ότι απείχαν από την ψηφοφορία" προσθέτει.

"Το ΚΚΕ έχει έγκαιρα αναλύσει τις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα, τονίζοντας ότι η διαχείριση του καπιταλισμού, οποιαδήποτε μορφή κι αν έχει, φιλελεύθερη ή σοσιαλδημοκρατική, είναι σε αντίθεση με τα λαϊκά συμφέροντα κι ανάγκες. Το ΚΚΕ έγκαιρα και τεκμηριωμένα είχε προειδοποιήσει ότι από τη στιγμή που οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων στη Βενεζουέλα επέλεξαν όχι τη σύγκρουση με το κεφάλαιο της χώρας, αλλά το συμβιβασμό και τη συνεργασία με ένα τμήμα του, ο λαός της Βενεζουέλας θα πληρώνει το μάρμαρο της αντιλαϊκής πολιτικής, τους ανταγωνισμούς ανάμεσα σε μερίδες της αστικής τάξης, που σήμερα οξύνονται" επισημαίνει η ΕΟ του Κόμματος, καταλήγοντας ότι "το ΚΚΕ έχει καταδικάσει και καταδικάζει κάθε ξένη ιμπεριαλιστική επέμβαση. Εκφράζει σταθερά την αλληλεγγύη του στο λαό της Βενεζουέλας, που όπως και κάθε λαός, έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να ανατρέψει τις αντιλαϊκές πολιτικές, να απαλλαγεί με τη δύναμη και την πάλη του από τα δεσμά της εκμετάλλευσης του κεφαλαίου, να πάρει στα χέρια του την εξουσία και να γίνει ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει".

SHARE:

24Media Network