“Κλειδί” του ανασχηματισμού οι αλλαγές στο ΣΥΡΙΖΑ

“Κλειδί” του ανασχηματισμού οι αλλαγές στο ΣΥΡΙΖΑ
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου Eurokinissi

Λείπουν ακόμη κομμάτια του παζλ ώστε ο πρωθυπουργός να καταλήξει στις αλλαγές σε κόμμα και κυβέρνηση, καθώς το ένα επηρεάζει το άλλο

Το παζλ των αλλαγών στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να συνθέσει ο πρωθυπουργός προτού πάρει τις οριστικές του αποφάσεις για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό.

Φαίνεται πως οι επιλογές του Αλέξη Τσίπρα  για την ενδυνάμωση της Κουμουνδούρου ήταν και ο λόγος που προκάλεσε την μετάθεση των ανακοινώσεων των κυβερνητικών αλλαγών για λίγες ημέρες.

Πάντως οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο πρωθυπουργός θα λάβει τις τελικές του αποφάσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο καθώς έχει προγραμματίσει εντατικές διαβουλεύσεις με τους συνεργάτες και επιτελείς του.

Το πρόσωπο του νέου γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως δυσκολεύει τον πρωθυπουργό. Έχει ήδη γίνει προσέγγιση προς τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος όμως δεν δείχνει ιδιαίτερα πρόθυμος να επιστρέψει στην Κουμουνδούρου παρόλο που την υποψηφιότητά φαίνεται πως ενθαρρύνουν στελέχη της Κίνησης των 53. Σημειωτέον πως ο Σκουρλέτης έχει βρεθεί κοντά στους 53 το τελευταίο διάστημα και μάλιστα έχει συμμετάσχει και μιλήσει σε κάποιες από τις πρόσφατες πανελλαδικές συσκέψεις της εσωκομματικής ομάδας. Όμως ο υπουργός των Εσωτερικών δεν κρύβει πως θέτει κάποιες προϋποθέσεις για να αναλάβει τα ηνία του ΣΥΡΙΖΑ που σχετίζονται με οργανωτικές αλλαγές, όπως επίσης και με την συγκρότηση ενός πολιτικού επιτελείου που θα συμμετάσχει στην υλοποίηση της στρατηγικής του προεκλογικού αγώνα. Την προοπτική επιλογής του υπουργού Εσωτερικών ως νέου γραμματέα φαίνεται ότι προκρίνει και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο σημερινός γραμματέας Πάνος Ρήγας με βάση τα όσα δήλωσε στο ραδιόφωνο news 247 δεν έχει κάνει ως τώρα κάποια επίσημη συζήτηση με το Μαξίμου για να βρεθεί στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Η συζήτηση για την υποψηφιότητα Σκουρλέτη δεν έχει ακόμη κλείσει και τίποτε δεν θεωρείται δεδομένο.

Αναλόγως του προσώπου που θα αναλάβει το κόμμα και συγχρόνως το δύσκολο έργο να «τρέξει» τις δυσκολίες τριών εκλογών (μέσα στο 2019) ο Αλέξης Τσίπρας θα σχεδιάσει και τις αλλαγές σε επίπεδο κυβέρνησης.

Επομένως η αρχή θα γίνει από την κάλυψη του «κενού» που θα δημιουργήσει η μετακόμιση στον ΣΥΡΙΖΑ ένας σημερινός υπουργός. Από εκεί και πέρα θα αρχίσουν να δένουν τα κομμάτια του παζλ με κύριο πρωθυπουργικό μέλημα, το νέο σχήμα να είναι δυναμικό, εργατικό, αποτελεσματικό, φρέσκο και έτοιμο για τρεις απαιτητικές εκλογικές αναμετρήσεις.

Ολα αυτά αναμένεται να συζητηθούν στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, που θα συνεδριάσει σήμερα στις 6 το απόγευμα.

Σε σύσκεψη χθες το βράδυ αποφασίστηκε επίσης σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός να μεταβεί στο Νεώριο της Σύρου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα