Κλείσιμο αξιολόγησης χωρίς νέα μέτρα

Στιγμιότυπο από το Μέγαρο Μαξίμου την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015. Ο πρωθυπουργός συγκάλεσε εκτάκτως την πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης και το Κυβερνητικό Συμβούλιο, προκειμένου να αξιολογηθεί η πρόταση των δανειστών και να χαραχθεί η στρατηγική που θα ακολουθήσει η ελληνική πλευρά εν όψει του Eurogroup. 
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Στιγμιότυπο από το Μέγαρο Μαξίμου την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015. Ο πρωθυπουργός συγκάλεσε εκτάκτως την πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης και το Κυβερνητικό Συμβούλιο, προκειμένου να αξιολογηθεί η πρόταση των δανειστών και να χαραχθεί η στρατηγική που θα ακολουθήσει η ελληνική πλευρά εν όψει του Eurogroup. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

"Εκλογές θα γίνουν το 2019" εξακολουθούν να τονίζουν από το Μαξίμου και έχουν μπει πλέον στην τελική ευθεία για το Eurogroup της επόμενης Δευτέρας. Την εβδομάδα που έρχεται στο Μαξίμου προσβλέπουν σε μια επιπλέον στήριξη στο πεδίο της αξιολόγησης από τον Πιέρ Μοσκοβισί που θα βρεθεί στην Αθήνα

Αυξάνεται η πίεση προς την κυβέρνηση όσο πλησιάζει το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου τη στιγμή μάλιστα που μια σειρά από ζητήματα, όπως το προσφυγικό και το Κυπριακό παραμένουν στο τραπέζι ανοιχτά.

Την εβδομάδα που έρχεται στο Μαξίμου προσβλέπουν σε μια επιπλέον στήριξη στο πεδίο της αξιολόγησης από τον Πιέρ Μοσκοβισί που θα βρεθεί στην Αθήνα και θα συναντήσει την Δευτέρα τον πρωθυπουργό, ενώ το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα περάσει και ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ. Στόχος του Αλέξη Τσίπρα θα είναι να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις της ΕΚΤ σχετικά με την  ποσοτική χαλάρωση που αποτελεί ζωτικής σημασίας θέμα για την κυβέρνηση.

Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν χθες στη Βουλή πως "δουλεύουμε πολύ σκληρά με βασικό στόχο το κλείσιμο πολιτικής συμφωνίας στις 5 Δεκεμβρίου", θεωρώντας πως είναι ένας στόχος εφικτός και ρεαλιστικός.

Μετά τη χθεσινή επαφή του πρωθυπουργού με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν αποκλείεται να συνεχιστούν τα τηλεφωνήματα και με άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους προκειμένου να προετοιμαστεί το έδαφος για το ζήτημα της αξιολόγησης και του χρέους.

Το στίγμα για το πως θα κινηθεί η κυβέρνηση στις επόμενες επαφές με τους θεσμούς έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Κομοτηνή όπου τόνισε πως θα προχωρήσει "χωρίς υποχωρήσεις αρχών στα κρίσιμα ζητήματα και ιδίως των εργασιακών δικαιωμάτων και χωρίς νέα μέτρα. Ειδικά για την περίοδο μετά το 2018".

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο εξακολουθούν να ξορκίζουν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, εξηγώντας πως αυτό που περιέγραψε ο πρωθυπουργός στην κοινοβουλευτική ομάδα ήταν τι θα συνέβαινε στη χώρα αν έκανε δεκτό το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για εκλογές. Κυβερνητικές πηγές παραπέμπουν στην ομιλία του πρωθυπουργού στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά το ανασχηματισμό όπου ξεκαθάρισε πως οι εκλογές θα γίνουν το 2019.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network