Κλιμακώνει η ΝΔ το εμπάργκο στην ΕΡΤ

Το κτίριο της Νέας Δημοκρατίας
Το κτίριο της Νέας Δημοκρατίας EUROKINISSI

Με την ΕΡΤ της δεκαετίας του '80 συνέκρινε η Ντόρα Μπακογιάννη την τωρινή κατάσταση της κρατικής τηλεόρασης. Σε στάση πληρωμών για το τέλος της ΕΡΤ καλεί τους νεοδημοκράτες ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Κλιμακώνει η ΝΔ την κόντρα της με το ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή το εμπάργκο στην ΕΡΤ καθώς από το Μοσχάτο όχι μόνο εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη συνεδρίαση του ΕΣΡ και την πρόθεση επιβολής κυρώσεων, αλλά διαμηνύουν ότι αναμένουν τον «καθολικό έλεγχο όλων των δημοσιογραφικών και ενημερωτικών εκπομπών του τρέχοντος Σεπτεμβρίου τον οποίο προανήγγειλε το ΕΣΡ».

Το σύνολο των στελεχών της ΝΔ ασχέτως τόνων και διαφορετικής ρητορικής που χρησιμοποιεί στο δημόσιο λόγο που εκφέρει, δείχνει να επικροτεί την κίνηση του Μοσχάτου να προχωρήσει σε εμπάργκο κατά της κρατικής τηλεόρασης μετά τα σχόλια του δημοσιογράφου Σωτήρη Καψώχα για τις θέσεις που εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

ADVERTISING

Η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας χτες στο «News247 στους 88,6» ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν πάει άλλο» και υποστήριξε ότι η ΕΡΤ είναι «όργανο κακής προπαγάνδας» με «απαράδεκτο υβρεολόγιο από κάποιους ανθρώπους στην ΕΡΤ που σε διατεταγμένη υπηρεσία υβρίζουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε καθημερινή βάση μην επιτρέποντας απάντηση».

«Άργησε πάρα πολύ αυτό το εμπάργκο», υποστήριξε από τη μεριά του ο Άδωνις Γεωργιάδης πηγαίνοντας όμως ένα βήμα παραπέρα στο θέμα της ΕΡΤ. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μιλώντας χτες στο Σκάι δήλωσε ότι «έχω ζητήσει από τους δικηγόρους μου να μου πουν - κι αυτό θα προτείνω στη ΝΔ - πως μπορούμε οι νεοδημοκράτες να μην πληρώνουμε το τέλος στην ΕΡΤ».

Πάντως στο θέμα αυτό αναμένεται το επόμενο διάστημα να δοκιμαστούν πτυχές της στρατηγικής της ΝΔ και ειδικότερα η πολιτική συμμαχιών της, καθώς η μεν Ντόρα Μπακογιάννη συνέκρινε την τωρινή κατάσταση στην ΕΡΤ με τη δεκαετία του 1980, αφήνοντας έτσι αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ, όταν η ΝΔ καλεί και τα άλλα κόμματα να την ακολουθήσουν στον εμπάργκο. Ενώ από τη δική του πλευρά ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον τρόπο που τοποθετείται στο ζήτημα, καλώντας σε «στάση πληρωμών» του τέλους της ΕΡΤ, όχι μόνο υπερκερνάει τη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το τέλος της ΕΡΤ, αλλά ξυπνάει μνήμες του 2013 όταν η κυβέρνηση Σαμαρά έκλεισε την κρατική τηλεόραση ρίχνοντας μαύρο στους δέκτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ικανοποίηση ΝΔ για την απόφαση του ΕΣΡ να επιβάλει κυρώσεις

ΕΣΡ: Ξεκινά έλεγχο για την ποιότητα του δημόσιου λόγου

Την ταυτότητα μέλους της ΕΣΗΕΑ παραδίδει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Σ.Καψώχας

Η ΝΔ αποσύρει τους βουλευτές της από την ΕΡΤ

SHARE:

24Media Network