Κομισιόν: Λύση στο θέμα της ονομασίας και μετά οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της πΓΔΜ

Κοινή συν. τύπου με τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση, Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και Ανάπτυξης Κωστή  Χατζηδάκη για το «Πρόγραμμα 50.000 θέσεων για την Κοινωφελή Εργασία», Τρίτη 27 Αυγ. 2013. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Κοινή συν. τύπου με τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση, Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη για το «Πρόγραμμα 50.000 θέσεων για την Κοινωφελή Εργασία», Τρίτη 27 Αυγ. 2013. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μ. Σχοινάς μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων τόνισε την ανάγκη διατήρησης σχέσεων καλής γειτονίας των Σκοπίων

Στις δηλώσεις του προέδρου Γιούνκερ μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζοράν Ζάεφ αναφέρθηκε ο επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο Μαργαρίτης Σχοινάς υπενθύμισε ότι ο «Πρόεδρος είχε επισημάνει τότε ότι είναι σημαντική η διατήρηση των σχέσεων καλής γειτονίας των Σκοπίων, ως απαραίτητο συστατικό της αξιολόγησής της για την ένταξη στην ΕΕ».

Ο Μ. Σχοινάς εξήγησε ότι και «η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών αποτελεί κριτήριο για την όλη διαδικασία». «Η Κομισιόν καλωσορίζει τις τρέχουσες επαφές με την ελληνική κυβέρνηση, υπενθυμίζει την υπογραφή της συνθήκης φιλίας Σκοπίων - Σόφιας και υπενθυμίζει ότι παρακολουθεί την κατάσταση στενά, δεδομένης της δημοσιοποίησης του "πακέτου για τη διεύρυνση" την άνοιξη», είπε.

ADVERTISING

Γενικότερα σε ό,τι αφορά στη διαδικασία διεύρυνσης και τις προσπάθειες της Βουλγαρικής Προεδρίας (με τη σχετική Σύνοδο στις 17 Μάη), ο Μ. Σχοινάς ξεκαθάρισε ότι η διαδικασία παραμένει πάντα αναλογική της προόδου των υποψηφίων (merit based).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Με φόντο το Σκοπιανό συνεδρίασε η ΚΟ των ΑΝΕΛ

Ξυδάκης: Οι λαθρέμποροι του πατριωτισμού κρύβονται πίσω από κορώνες

Ζάεφ: Συμφέρον και των δύο λαών να βρεθεί λύση το Α' εξάμηνο του 2018

Στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

SHARE:

24Media Network