Κωνσταντινόπουλος: Δεν είμαστε διατεθειμένοι να σηκώνουμε βάρη που δεν μας αναλογούν

ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Συζήτηση νομοσχέδιο παραχώρησης των Κρατικών Λαχείων// Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΣΟΚ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Συζήτηση νομοσχέδιο παραχώρησης των Κρατικών Λαχείων// Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΣΟΚ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο υφυπουργός ανάπτυξης κάλεσε τους βουλευτές να αποδείξουν έμπρακτα τις προθέσεις τους για πολιτική σταθερότητα

"Ο ρόλος της κεντροαριστεράς είναι κομβικός, με την προϋπόθεση της ενότητας και του εποικοδομητικού διαλόγου. Αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε να σηκώνουμε βάρη που δεν μας αναλογούν", υπογράμμισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του σχεδίου προϋπολογισμού 2015.

"Η Ελλάδα έχει όλα τα δεδομένα που της επιτρέπουν να κάνει το μεγάλο βήμα σε μία νέα εποχή σοβαρότητας, υπευθυνότητας και ισοτιμίας με όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εμείς, ως κυβέρνηση, ως βουλευτές, έχουμε ένα και μόνο στήριγμα για να πάρουμε τις αποφάσεις να οδηγήσουμε τη χώρα σε αυτή την εποχή, τη βούληση των πολιτών. Αυτό είναι το σημείο εκκίνησης και αναφοράς μας, σε όλη μας την πορεία. Και οι πολίτες γνωρίζουν το παρελθόν και πιστεύουν και ελπίζουν στο μέλλον",  πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Σχολιάζοντας δε, την πρωτοβουλία Ανεξαρτήτων βουλευτών για εθνική συναίνεση, τους κάλεσε να αποδείξουν στην πράξη τις προθέσεις τους για πολιτική σταθερότητα, ψηφίζοντας τον προϋπολογισμό.

"Η πολιτική σταθερότητα δεν είναι χωρίς περιεχόμενο, η ψήφιση του προϋπολογισμού είναι προϋπόθεση. Άρα για να έχουμε πολιτική σταθερότητα πρέπει να έχουμε και ένα πολιτικό πλαίσιο για το επόμενο χρονικό διάστημα", τόνισε.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες του υπουργείου, ο κ. Κωνσταντινόπουλος έδωσε έμφαση στις πολιτικές που προωθούνται για την ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων τονίζοντας ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες θα επωφεληθούν από τα 20 και πλέον δισεκατομμύρια ευρώ του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Πρόσθεσε δε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα υποστηριχθούν από 100 εκ. ευρώ εμπροσθοβαρών νέων δράσεων των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ.

SHARE:

24Media Network