Κωνσταντοπούλου: Όχι στο πραξικόπημα και τον εκβιασμό

Κωνσταντοπούλου: Όχι στο πραξικόπημα και τον εκβιασμό

Εμμένει στα περί πραξικοπήματος και εκβιασμών η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου

Για πραξικόπημα, εκβιασμό και πειθαναγκασμό της νόμιμης αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έκανε λόγο η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι τιμά προσωπικά τον πρωθυπουργό και αναγνωρίζει τις αληθινές προσπάθειες που καταβάλει για μια έντιμη συμφωνία.

«Τον εκβιασμό που γίνεται και μετακυλίεται κατά ριπάς στη Βουλή , με την αξίωση να υποκύψει, κανείς δεν μπορεί να τον αρνηθεί, να τον συγκαλύψει ή να τον καλλωπίσει», ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα δώσει θετική ψήφο στο νομοσχέδιο.

«Έδωσε σκληρό αγώνα η κυβέρνηση για να κάνει πράξη αυτά που προεκλογικά υποσχέθηκε. Κάποιοι στην Ευρώπη θέλουν να απελπίσουν συνολικά και συλλογικά τους λαούς για να τους πείσουν ότι αυτή η διαδικασία δεν έχει νόημα. Η λέξη εκβιασμός και πραξικόπημα παραπέμπουν στην εκτροπή που συντελείται στην ΕΕ» επεσήμανε και πρόσθεσε:

«Το να εκβιάζεις ένα κυρίαρχο κράτος αν δεν ενδώσει ή αν δεν αποδεχθεί αυτά που εμπίπτουν στην εθνική κυριαρχία του και να χρησιμοποιείς την ΕΚΤ ως εργαλείο εκβιασμού αποτελεί ευθεία παράβαση του ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου αλλά και δόλια συμπεριφορά».

Η κ. Κωνσταντοπούλου, δήλωσε ακόμα ότι τιμά την αγωνιστικότητα του πρωθυπουργού αλλά και την ειλικρίνεια των λόγων και των προθέσεων του, για να δώσουμε μαζί όπως είπε, «τις καλές μάχες και να τις κερδίσουμε».

«Είναι προς τιμή του πρωθυπουργού να μιλά για τον εκβιασμό που υπέστη ως αρχηγός κράτους και την προσωρινή δοκιμασία στην οποία υπεβλήθη», σημείωσε.

Όμως, πρόσθεσε, δεν πρέπει να αμφισβητούμε τον αμετάπειστο στόχο των δανειστών να μας ακυρώσουνε να μας εξευτελίσουν, να μας φέρουν αντιμέτωπους Εκ του πονηρού προσπαθούν να μας κάνουν να γλιστρήσουμε», πρόσθεσε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ζωή Κωνσταντοπούλου
SHARE: