Κωνσταντοπούλου για Μπελέρη: “Αθέμιτη η δημοσιότητα γύρω από έναν φυλακισμένο δήμαρχο”

Διαβάζεται σε 2'
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου INTIME

Στην υποψηφιότητα Μπελέρη στις επικείμενες Ευρωεκλογές, αλλά και στην ψήφο της Ντόρας Μπακογιάννης για ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Τη γνώμη ότι η δημοσιότητα γύρω από το πρόσωπο του Φρέντι Μπελέρη «δεν ήταν θεσμική γύρω από έναν φυλακισμένο δήμαρχο, αλλά γύρω από ένα φυλακισμένο μέλος [..] του κόμματός σας, για το οποίο αποστείλατε και τον ειδικό απεσταλμένο Παπασταύρου στην Αλβανία προκειμένου να επιληφθεί» διατύπωσε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μιλώντας επί του νομοσχεδίου για τον «Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας» η κα Κωνσταντοπούλου ζήτησε να ερωτηθεί και η κα Μπακογιάννη σε σχέση με την ψήφο της ως προς την ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Όπως είπε, «η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται με τις διαθέσεις κανενός προσώπου ατομικά ούτε βέβαια της κ. Μπακογιάννη, επειδή είναι αδελφή του πρωθυπουργού. Ένα τέτοιο ζήτημα, όπως το πώς τοποθετείται η χώρα και οι εκπρόσωποί της στα διεθνή φόρα δεν είναι αντικείμενο διάθεσης, έμπνευσης ή οτιδήποτε άλλο.

Η κ. Μπακογιάννη στο παρελθόν έχει ψηφίσει ανιστόρητα υπέρ του Αζερμπαϊτζάν που διέπραξε και συνεχίζει να διαπράττει εγκλήματα πολέμου και διεθνή εγκλήματα σε βάρος των Αρμενίων. Η τοποθέτηση Ελλήνων Βουλευτών στο εξωτερικό σε σχέση με ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής δεν μπορεί να γίνεται με αυτό τον τρόπο, χωρίς καμία ενημέρωση, χωρίς καμία διαβούλευση και χωρίς καμία εξήγηση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα