Κοντονής για απόρριψη της αίτησης αναστολής της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ΣτΕ: "Κόλαφος για ακροδεξιούς και πατριδοκάπηλους"

Σταύρος Κοντονής
Σταύρος Κοντονής EUROKINISSI

Μιλώντας για την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο Σταύρος Κοντονής πέρασε στην αντεπίθεση και κάλεσε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ να πάρουν θέση.

Απόφαση κόλαφο για τους "ακροδεξιούς και πατριδοκάπηλους", χαρακτηρίζει ο Υπουργός Δικαιοσύνης την χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ, με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση για την αναστολή της συμφωνίας των Πρεσπών που κατέθεσαν 13 Παμμακεδονικές Οργανώσεις.

Στη δήλωσή του ο κ. Κοντονής ζητεί απαντήσεις από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μετά την απόφαση του ΣτΕ για τα όσα είπαν, σχολιάζοντας την συμφωνία, καλώντας τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρουν εκ νέου θέση.

"Η χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αποτελεί μόνο κόλαφο στους ακροδεξιούς και πατριδοκάπηλους, οι οποίοι επί εβδομάδες επιδίδονται σε βιαιότητες και ακρότητες με ισχυρισμούς περί «παραδόσεως» και «προδοσίας». Κυρίως αποτελεί πλήρη και απολύτως εμπεριστατωμένη επιστημονικά απάντηση του Ανωτάτου Δικαστηρίου έναντι αβάσιμων ισχυρισμών της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. περί τετελεσμένων γεγονότων, ακόμη και στην περίπτωση μη κύρωσης της Συμφωνίας. Η φαιά προπαγάνδα έπεσε στο κενό με τη σφραγίδα της Δικαιοσύνης και αποδεικνύεται με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο ότι η Κυβέρνηση έχει διασφαλίσει απολύτως τα εθνικά συμφέροντα και ως προς την ουσία, αλλά και ως προς τη διαδικασία που προβλέπεται ν’ ακολουθηθεί.

ADVERTISING

Πέραν όμως της μη ύπαρξης κινδύνου τετελεσμένων, στην απόφαση διαλαμβάνονται και τα ακόλουθα αποκαλυπτικά και ενδιαφέροντα:

-Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης της 5.12.2011, περί παραβίασης της ενδιάμεσης συμφωνίας από την Ελλάδα σχετικά με την υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ κατά τη Σύνοδο του Βουκουρεστίου του 2008.

-Δεν αναφέρεται στη Συμφωνία των Πρεσπών αναγνώριση Μακεδονικής Εθνότητας, αλλά Ιθαγένειας.

-Δεν προκύπτει ότι επίκειται οπωσδήποτε αναθεώρηση των σχολικών εγχειριδίων, πολύ περισσότερο δε προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί αυτή, εφ’ όσον κριθεί αναγκαία.

-Δεν διαπιστώνεται κίνδυνος απώλειας της ονομασίας «Μακεδονικός» για τα ελληνικά προϊόντα.

Αναμένουμε από τη Ν.Δ. μετά την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας να σταματήσει την ακατάσχετη ψευδολογία και παραπληροφόρηση, αν θέλει εμπράκτως ν’ αποδείξει ότι σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Διαφορετικά ας δηλώσει ότι διαφωνεί με την απόφαση, προτάσσοντας επιχειρήματα και όχι άναρθρες κραυγές και ψέματα, που δεν έχουν καμία σχέση με το κείμενο της συμφωνίας των Πρεσπών και όσα αυτό προβλέπει".

SHARE:

24Media Network