Κόντρα για την αργοπορία Τσίπρα στη Βουλή και τη βόλτα Μητσοτάκη στην Κυψέλη 

Κόντρα για την αργοπορία Τσίπρα στη Βουλή και τη βόλτα Μητσοτάκη στην Κυψέλη 
Συζήτηση επικαίρης ερώτησης του προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη για την ανομία στα ΑΕΙ στην Ώρα του Πρωθυπουργού Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν είναι συνεπής γιατί άργησε 45 λεπτά, με τον Τσίπρα να υπενθυμίζει ότι ο Σαμαράς δεν απαντούσε ερωτήσεις και να σχολιάζει ότι ο Μητσοτάκης τον κάλεσε να κάνει βόλτα στην ίδια του τη γειτονιά.

Αντιπαράθεση και σε προσωπικό επίπεδο μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη συζήτηση της ερώτησης του προέδρου της ΝΔ για την ανομία στα ΑΕΙ στη Βουλή.

“Η συνέπεια δεν είναι το δυνατό σας χαρακτηριστικό κ.Τσίπρα” σχολίασε ο κ.Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός άργησε 45 λεπτά και τον κάλεσε να σέβεται το κοινοβούλιο και τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Ο κ.Τσίπρας του απάντησε επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός έχει πολλά θέματα να διαχειριστεί και υπενθυμίζοντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν είχε έρθει ως πρωθυπουργός ούτε μία φορά στη Βουλή να απαντήσει σε ερώτηση του ως αρχηγού τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχολίασε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ τρίτη φορά του κάνει ερώτηση καικάθε φορά είναι για την ανομία. Πρόσθεσε ότι θα έρχεται κάθε φορά να απαντά λέγοντας: “Ο,τι θέλετε κ.Μητσοτάκη γιατί δεν είναι ούτε αυτό το γήπεδο σας”.

Είπε επίσης στον πρόεδρο της ΝΔ: “Χθες σας περίμενα μία μέρα να εμφανιστείτε στη βουλή αλλά είχατε αποδράσει γιατί δεν έχετε αφήγημα πια να μιλήσετε για την οικονομία” .

Ο κ.Τσίπρας με τη σειρά του εγκάλεσε τον πρωθυπουργό ότι επισκέφθηκε την Κυψέλη που είναι η γειτονιά στην οποία κατοικεί και τον κάλεσε να κάνει βόλτα στην περιοχή. “Αλλη φορά μην έρχεστε από τη γειτονιά μου να με καλέσετε ή αν έρθετε χτυπήστε το κουδούνι να σα κεράσω καφέ, γιατί αντίπαλοι είμαστε αλλά πολιτικό πολιτισμό έχουμε”, είπε χαρακτηριστικά.

“Φοβάμαι ότι και να ήθελα να φτάσω στο σπίτι σας θα είχα κάποια δυσκολία από τις κλούβες των ΜΑΤ που το φυλάνε, όπως και στο Μαξίμου”, απάντησε ο κ.Μητσοτάκης στη δευτερολογία του.

Κάλεσε επίσης τον πρωθυπουργό να έρθει να απαντήσει και σε ερωτήσεις για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και για το προσφυγικό “για να μη μας λέτε οτι σας κάνουμε ερωτήσεις μόνο για τα ζητήματα του νόμου και της τάξης που φοβάμαι ότι τα υποτιμάτε”.

“Κακώς δεν ήρθατε σττο σπίτι μου, να έρθετε, ειλικρινά δε θα δειτε ούτε μία κλούβα των ΜΑΤ. Υ πήρχε μία το 2015, το 2016 με δική μου εντολή έφυγαν εκατοντάδες αστυνομικοί που φύλαγαν VIP πρόσωπα για να πάνε στη γειτονιά” απάντησε ο κ.Τσίπρας στον κ.Μητσοτάκη και πρόσθεσε:

“Εγω κλουβα των ΜΑΤ δεν έχω ούτε έξω από το σπίτι μου ούτε στο γραφείο μου. Εσείς είσασταν αυτοί που είχατε βάλει κάγκελα ακόμη και στο Σύνταγμα. Εικόνες τέτοιες αστυνομοκρατούμενης Αθήνας για να περνάτε μέτρα του ΔΝΤ δε θα ξαναδούμε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα