Κόντρα Καμμένου – Δένδια για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο: Ο Ερντογάν Σουλτάνος και οι γερμανοτσολιάδες

Κόντρα Καμμένου – Δένδια για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο: Ο Ερντογάν Σουλτάνος και οι γερμανοτσολιάδες
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το δημοψήφισμα το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Ευρωκίνηση

Ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπεραμύνθηκε της συμφωνίας εμπλοκής του ΝΑΤΟ στις επιχειρήσεις στο Αιγαίο, κατηγορώντας την Αξιωματική Αντιπολίτευση για εσωκομματική αδυναμία συνεννόησης

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις τηλεοπτικές άδειες, με αφορμή την αναφορά του βουλευτή της ΝΔ, Νίκου Δένδια, περί κυβέρνησης της Αριστεράς, που “κάλεσε το ΝΑΤΟ να αναλάβει αστυνομικά καθήκοντα στο Αιγαίο”.

“Δεν πίστευα ποτέ ότι θα υπήρχε κυβέρνηση της Αριστεράς που θα καλούσε το ΝΑΤΟ να αναλάβει αστυνομικά καθήκοντα στο Αιγαίο”, είπε χαρακτηριστικά.


Η αναφορά του προκάλεσε την αντίδραση και παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο οποίος ανέφερε ότι μίλησε με την αρμόδια Τομεάρχη της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, για το απόρρητο κείμενο της συμφωνίας.

“Θα σας παρακαλέσω, να συνεννοηθείτε μεταξύ σας. Η απάντηση της κυρίας Μπακογιάννη ήταν, ότι οι συνομιλίες έγιναν προς τη θετική πλευρά και με ευχαρίστησε που την ενημέρωσα. Αντιλαμβάνομαι, ότι η ΝΔ δεν έχει επικοινωνία μεταξύ της”, δήλωσε ο κ. Καμμένος προχωρώντας σε μία χωρίς λεπτομέρειες ενημέρωση των βουλευτών.

“Η συμφωνία που έγινε κοινά αποδεκτή από όλες τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη της δύναμης του ΝΑΤΟ ,στην περιοχή του Αιγαίου, έχοντας γίνει αποδεκτές όλες οι ελληνικές θέσεις. Στην παράγραφο 4 αναφέρεται ότι σε περίπτωση που γίνει διάσωση ανθρώπων που έρχονται από την Τουρκία, ανεξαρτήτως από το εάν είναι πρόσφυγες ή μετανάστες, θα προωθούνται αυτόματα στην Τουρκία. Οι ελληνικές δυνάμεις που θα συμμετέχουν στη δύναμη του ΝΑΤΟ θα επιχειρούν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και στον ελληνικό εναέριο χώρο και οι τουρκικές στα τουρκικά χωρικά ύδατα και στον τουρκικό εναέριο χώρο αποκλειστικά.

‘Όσον αφορά τη διοίκηση της δύναμης, είναι τη συγκεκριμένη στιγμή υπό τη διοίκηση της Γερμανίας. Τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα είναι απόλυτα εξασφαλισμένα και θέλω σήμερα, να σας ζητήσω να σεβαστούμε ότι χάσαμε τρεις αξιωματικούς”, είπε ο Πάνος Καμμένος, προσθέτοντας ότι με ενέργειες της Ελλάδας, θα εξαιρεθούν από τη διοίκηση τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία, η οποία θα αναλάμβανε μετά τη Γερμανία, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Τον λόγο πήρε και πάλι στη συνέχεια ο κ. Δένδιας, λέγοντας ότι σέβεται την απόφαση του υπουργού να μην αποκαλύψει λεπτομέρειες για τη συμφωνία. “Η ερώτηση ήταν εάν ο ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε αίτημα στο ΝΑΤΟ να επιχειρεί στο Αιγαίο”, είπε, κατηγορώντας την κυβέρνηση, ότι επί 12 μήνες δεν αξιοποιούσε τα σχέδια που υπήρχαν και με τα οποία οι ελληνικές δυνάμεις θα μπορούσαν, να προστατεύσουν τα ελληνικά συμφέροντα.



Σε απάντησή του ο κ. Καμμένος απάντησε “εμείς δεν υπήρξαμε ποτέ γερμανοτσολιάδες”, κατηγορώντας εκ νέου τη ΝΔ για διγλωσσία και αδυναμία συνεννόησης.

Εν συνεχεία και ενώ ο υπουργός ‘Αμυνας είχε αποχωρήσει, παρενέβη, ζητώντας το λόγο “επί προσωπικού” ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος υποστήριξε ότι η νατοϊκή επιχείρηση αποφασίστηκε μεταξύ της κ. Μέρκελ και του κ. Ερντογάν, χωρίς η Ελλάδα να γνωρίζει κάτι και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπέστη διπλωματική ήττα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα