Κόντρα Κεραμέως – Φίλη για την σύμβαση της CISCO

Κόντρα Κεραμέως – Φίλη για την σύμβαση της CISCO
Επιμένει να κρατάει μυστική την σύμβαση του υπουργείου Παιδείας με την CISCO η Νίκη Κεραμέως Eurokinissi

Επιμένει να "πετάει την μπάλα στην εξέδρα" η υπουργός Παιδείας όταν της ζητείται να καταθέσει τα σχετικά έγγραφα στην Βουλή

Η περίφημη σύμβαση με την CISCO για την τηλε-εκπαίδευση που η Νίκη Κεραμέως αρνείται πεισματικά να καταθέσει στην Βουλή, βρέθηκε στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης με τον τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη, κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την επαγγελματική εκπαίδευση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Ο Νίκος Φίλης επανήλθε στο θέμα λέγοντας θέτοντας το ερώτημα του ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί η συστηματική απόκρυψη του εν λόγω εγγράφου. Σημείωσε χαρακτηριστικά πως «η σύμβαση με την Cisco δεν έχει έρθει στη Βουλή, είναι απαράδεκτό. Δεν είναι ιδιωτική υπόθεση της κυρίας Κεραμέως. Ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετεί η κυρία Κεραμέως;». Μάλιστα επισήμανε απευθυνόμενος στην Ν.Κεραμέως ότι «είστε πλάσμα υπουργού» και ότι «παριστάνετε την υπουργό ενώ δεν σας αναγνωρίζει κανείς»

Να καταθέσει την σύμβαση με την CISCO η να εξηγήσει ποια συμφέροντα εκπροσωπεί κάλεσε την Ν.Κεραμέως ο τομεάρχης παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης

Ανταπαντώντας η υπουργός Παιδείας κατηγόρησε τον Νίκο Φίλη λέγοντας πως «παίζετε ένα σόου σήμερα γιατί σήμερα η ατζέντα είναι να σηκώσουμε λίγη φασαρία. Δεν είναι κοινοβουλευτική συμπεριφορά αυτό. Ήρθατε να κάνετε φασαρία». «Μιλάτε για πλάσμα υπουργού, να ανακαλέσετε».

Πάντως όσον αφορά την ουσία του πράγματος, η Νίκη Κεραμέως συνεχίσει να αρνείται να καταθέσει στον κοινοβούλιο την σύμβαση του υπουργείου Παιδείας με την CISCO παρά το γεγονός ότι αυτό έχει ζητηθεί από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορος Βερναρδάκης επανήλθε σήμερα στο θέμα αυτό καταθέτοντας νέο αίτημα. Εκεί υπενθυμίζεται πως τα έγγραφα που αφορούν την σύμβαση «δεν έχουν αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ αλλά ούτε έχουν κατατεθεί από την Υπουργό Παιδείας στη Βουλή, παρά την επανειλημμένη κατάθεση Α.Κ.Ε. από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, εγείρονται εύλογα ερωτήματα σχετικά με το περιεχόμενο των εν λόγω συμβάσεων και σχετικά με τον τρόπο και τους όρους αποδοχής της δωρεάς υπηρεσιών από συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία για την εισαγωγή της τηλεκπαίδευσης στην εκπαιδευτική διαδικασία κατ’ εντολή του ΥΠΑΙΘ ανά την Επικράτεια».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα