news 24/7

ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Κράτηση 14χρονου μαθητή: Περάσαμε σε περίοδο "αυτοματοποιημένης καταστολής";

Κράτηση 14χρονου μαθητή: Περάσαμε σε περίοδο "αυτοματοποιημένης καταστολής";

Με παραπομπές ... στον εισαγγελέα απάντησαν Πέτσας και Κεραμέως για την κράτηση του 14χρονου. Δημιουργούνται συνθήκες όξυνσης και κοινωνικών συγκρούσεων προειδοποιεί η αντιπολίτευση.

Ενα από τα πανό της κατάληψης της Ιωνιδείου Σχολής

Ιωνίδειος σχολή: Ανοιχτή επιστολή των Συλλόγων γονέων σε Κεραμέως και φορείς

Οι σύλλογοι γονέων της Ιωνιδείου σχολής εξέφρασαν έντονο προβληματισμό για την κατάσταση που υπάρχει στα ελληνικά σχολεία σε ανοιχτή επιστολή προς τη Νίκη Κεραμέως και τους φορείς.

Κεραμέως για κράτηση 14χρονου: Σας παραπέμπω …. στην αστυνομία

Κεραμέως για κράτηση 14χρονου: Σας παραπέμπω …. στην αστυνομία

"Ουδέν σχόλιο" για την κράτηση του μαθητή Βαγγέλη Γ. από την υπουργό Παιδείας, παρότι ερωτήθηκε στην Βουλή. Παρέπεμψε στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Κεραμέως: Εγώ θα σταματήσω τις καταλήψεις

Κεραμέως: Εγώ θα σταματήσω τις καταλήψεις

Ναπολεόντειες λογικές και δόγμα «νόμου και τάξης» στα σχολεία από την υπουργό Παιδείας. Επιμένει τους αποκλεισμούς μαθητών που μετέχουν στις καταλήψεις με αίτημα λιγότερους μαθητές στις τάξεις. Κινδυλολογεί για τον κορονοϊό αλλά επιμένει στους 27 μαθητές ανά τάξη

Χρήση χημικών έξω από το υπουργείο Παιδείας

Μαθητικό συλλαλητήριο: Επεισόδια έξω από το υπουργείο Παιδείας

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς. Ποια είναι τα αιτήματά τους. Αποδοκιμασίες προς ομάδα ατόμων που προκάλεσαν επεισόδια.

Στιγμιότυπο από ΕΠΑΛ

Νομοσχέδιο για την επαγ.εκπαίδευση: Ευκαιρία για μεγάλες μπίζνες με μηχανή παραγωγής εργαζόμενων

Οι Σχολές Επαγγελματικής Εκπαίδευσης επιστρέφουν με το νέο νομοσχέδιο περί επαγγελματικής εκπαίδευσης το οποίο όμως κρύβει "ουρές" που "μυρίζουν" δουλειές εκατομμυρίων.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

ΟΙΕΛΕ: Νέα αναφορά στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων για την τηλεκπαίδευση

Η ΟΙΕΛΕ επανέρχεται με νέα αναφορά στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων για τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης. Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του News24/7 για τη Σύμβαση Δωρεάς της Cisco με το Ελληνικό Δημόσιο.

Κατάληψη. Η λέξη "εφιάλτης" για πολλούς υπουργούς Παιδείας τις τελευταίες δεκαετίες

Καταλήψεις οι "υπουργοφάγες" και οι διαχρονικές θεωρίες εναντίον τους

"Υποκινούμενες" - "πολιτικοποιημένες" οι μόνιμες κατηγορίες εναντίoν των καταλήψεων. Πώς ο Β.Κοντογιαννόπουλος κατηγόρησε για "καταληψία" τον Τ. Θεοδωρικάκο. Οι υπουργοί που "τράκαραν" στις κλειστές καγκελόπορτες των σχολείων.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αποφεύγει εδώ και μήνες να δώσει στη δημοσιότητα τη σύμβαση με τη Cisco

Σύμβαση Cisco-Δημοσίου: Η χαμένη Ατλαντίδα της Νίκης Κεραμέως

Νοείται σε κράτος δικαίου η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να ζητά έγγραφο από Υπουργείο στο πλαίσιο έρευνας και να μη το παίρνει ποτέ; Αυτό έγινε με τη συμφωνία Cisco-Ελληνικού Δημοσίου.

Η Νίκη (Κεραμέως) φέρνει ήττα

Η Νίκη (Κεραμέως) φέρνει ήττα

Η υπουργός Παιδείας, πολιτικά, έχει χάσει ήδη την "μάχη"των καταλήψεων. Δεν φαίνεται όμως να το καταλαβαίνει, παρασύροντας μαζί της και την κυβέρνηση.

Στιγμιότυπο από το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο

Ηχηρό μήνυμα των μαθητών με μεγάλη συμμετοχή στο συλλαλητήριο

Κορυφώθηκαν οι μαθητικές κινητοποιήσεις με το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο - Με με τηλεκπαίδευση, μάθημα τα σάββατο και αποκλεισμό όσων μαθητών συμμετέχουν σε κατάληψη "απαντά" η Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε μετωπική σύγκρουση με τους μαθητές

Η Κεραμέως εκδικείται τους μαθητές: Εκτός τηλεκπαίδευσης και με απουσία όσοι κάνουν κατάληψη

Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης με τους μαθητές το υπουργείο Παιδείας. Ξεκινά τηλεκπαίδευση με αποκλεισμό όσων συμμετέχουν σε κατάληψη, οι οποίοι θα παίρνουν και απουσία. Όλη η απόφαση.

Στιγμιότυπο από την κατάληψη ΑΡΓΟΣ του 1ου Λυκείου και 2ου και 3ου Γυμνασίου Άργους

Καταλήψεις: Η Κεραμέως προειδοποιεί τους μαθητές για μαθήματα σε αργίες και Σάββατα και "βιάζεται" για τηλεκπαίδευση

Μέτρα για τα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Τι θα ισχύσει με την αναπλήρωση. Προανήγγειλε ξανά τηλεκπαίδευση, παρά το ότι παραμένει νομικά στον "αέρα".

O Nάσος Ηλιόπουλος.

Ηλιόπουλος: "Η κυβέρνηση σπατάλησε το χρόνο που κέρδισε η κοινωνία"

Ασκώντας έντονη κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε την ανάγκη "άμεσης επίταξης των ιδιωτικών ΜΕΘ".

Φωτογραφία αρχείου

Η νεολαία στον κάλαθο των αχρήστων- Η κατάργηση της ΓΓ Νέας Γενιάς και τα χαμένα κονδύλια

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που δεν διαθέτει Εθνική Στρατηγική για θέματα νεολαίας. Πώς καταργήθηκε σε μία νύxτα η ΓΓ Νέας Γενιάς από το επιτελικό κράτος και γιατί υπάρχει τεράστιος κίνδυνος να χαθούν πολύ μεγάλα ποσά από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

ΟΙΕΛΕ σε Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα: Κρίνεται η νομιμότητα της τηλεκπαίδευσης

Η Ομσπονδία των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών ζητά από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να μάθει αν η Εκτίμηση Αντικτύπου που έδωσε το Υπουργείου Παιδείας είναι υποστατό έγγραφο. Η Αρχή, πάντως, στη γνωμοδότησή της, είχε διαπιστώσει το αντίθετο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Βασίλης Κικίλιας

Αυτοπροστατευθείτε, αφού το "επιτελικό" κράτος το μόνο που ξέρει είναι η καραντίνα…

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για τα αναποτελεσματικά μέτρα της κυβέρνησης στην μάχη αντιμετώπισης της επιδημίας, για τις εικόνες σαρδελοποιημένων επιβατών στα ΜΜΜ και την έλλειψη μέτρων στα σχολεία.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Σχολεία: Αν κλείσουν, η τηλεκπαίδευση είναι νομικά στον αέρα - Γιατί κρατούν κρυφή τη σύμβαση με τη Cisco

Σε περίπτωση που τα σχολεία κλείσουν, η τηλεκπαίδευση θα μπει και πάλι στη σχολική καθημερινότητα. Ομως νομικά η διαδικασία βρίσκεται στον αέρα μετά και τις παρατηρήσεις της ΑΧΔΠΧ. Η Νίκη Κεραμέως επιμένει να μη δίνει στη δημοσιότητα τη σύμβαση με τη Cisco

Λύκειο.

Μαθήματα επιλογής στα Λύκεια: Έλλειψη στρατηγικού εκπαιδευτικού σχεδιασμού

Ο πρόσφατος εξοβελισμός των καλλιτεχνικών μαθημάτων από το ωρολόγιο πρόγραμμα των Λυκείων της χώρας δεν βασίστηκε σε επαρκή επιστημονικά δεδομένα. Γράφουν οι Μαρία Γεωργαρίου και Διονύσης Προβής, μέλη του ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ.

Μαθήτρια με μάσκα την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς

Ποιος φταίει; Ο Χατζηπετρής!

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για την αδυναμία της κυβέρνησης να αναλάβει την ευθύνη του φιάσκου με της μάσκες-γίγας, τονίζοντας ότι εμπλεκόμενοι και μη στην υπόθεση είτε δεν είπαν τίποτα, είτε πέταξαν το "μπαλάκι" αλλού.

Στιγμιότυπο από το άνοιγμα των σχολείων

Χωρίς μάσκα το "επιτελικό" κράτος είναι για τις επιθεωρήσεις…

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για την έλλειψη ετοιμότητας της κυβέρνησης να διαχειριστεί την πανδημία, με τις μάσκες-γίγαντες να είναι η κατάληξη μιας σειράς γκαφών, αλλά και συνειδητών επιλογών.

Μήνυση κατέθεσε ο καθηγητής που τον χτύπησε γονέας για μάσκα - Κύμα συμπαράστασης

Μήνυση κατέθεσε ο καθηγητής που τον χτύπησε γονέας για μάσκα - Κύμα συμπαράστασης

Μήνυση κατά του πατέρα - δράστη κατέθεσε ο καθηγητής που δέχτηκε επίθεση επειδή ζήτησε από το παιδί του να φορέσει μάσκα. Ανακοίνωση καταδίκης και στήριξης από τον εκπαιδευτικό κόσμο των Χανίων. Εντοπίστηκε από τις αρχές και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο ο γονέας.

Η Νίκη Κεραμέως

Κεραμέως για ξυλοδαρμό καθηγητή: "Ζήτησα να γίνει αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα"

Το σχόλιο της υπουργού Παιδείας για την επίθεση που δέχτηκε καθηγητής σε γυμνάσιο των Χανίων από γονέα, επειδή ζήτησε από το παιδί του να φορέσει μάσκα. "Τέτοιες ενέργειες δεν θα γίνουν ανεκτές", είπε η Νίκη Κεραμέως.

Μαθητές

Γιατί η Ελλάδα δεν δίνει λεφτά στην Παιδεία - Τρεις πρώην υπουργοί απαντούν

Μία ημέρα πριν ανοίξουν τα σχολεία το News 24/7, ανοίγει τον φάκελο της εκπαίδευσης. Τα διαχρονικά προβλήματα, η περιορισμένη χρηματοδότηση και οι συνεχείς συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. Σχολιάζουν οι Μαριέττα Γιαννάκου, Άννα Διαμαντοπούλου και Νίκος Φίλης.

Προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα

Αποσύρθηκε εγκύκλιος που ζητούσε αρνητικό τεστ από τα προσφυγόπουλα για εγγραφή στα σχολεία

Μεγάλο ζήτημα είναι τι θα γίνει τη Δευτέρα και για τα προσφυγόπουλα, καθώς δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη τι θα γίνει με τα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή της Ριτσώνας

Δείξε μου τον φίλο σου....

Δείξε μου τον φίλο σου....

Με τον Στράτο Σιμόπουλο, τον βουλευτή που εγκάλεσε τον Μανώλη Γλέζο ότι "βρέθηκε στην λάθος πλευρά της Ιστορίας" πραγματοποίησε περιοδεία στην Θεσσαλονίκη η Νίκη Κεραμέως.

Νέο υπόμνημα της ΟΙΕΛΕ στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την τηλεκπαίδευση

Νέο υπόμνημα της ΟΙΕΛΕ στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την τηλεκπαίδευση

Μετά την γνωμοδότηση της ΑΠΔΠΧ για την τηλεκπαίδευση που δίνει στο Υπουργείου τρεις μήνες διορία για συμμόρφωση, η ΟΙΕΛΕ κατάθεσε νέο υπόμνημα στην Αρχή.

Η Νίκη Κεραμέως

Κεραμέως: Θα χρειαστεί ενδεχομένως να κλείσουν σχολεία

Στο παρά πέντε της επαναλειτουργίας των σχολείων, η Νίκη Κεραμέως δεν μας διαφώτισε για την ομαλή λειτουργία τους και την επικινδυνότητα του συγχρωτισμού στις τάξεις. Αντ' αυτού, παραδέχτηκε πως "ασφαλώς και θα χρειαστεί να κλείσουν τμήματα, θα χρειαστεί ενδεχομένως να κλείσουν σχολεία".

ΣΥΡΙΖΑ: 73.000 ευρώ η απευθείας ανάθεση Κεραμέως για την καμπάνια "Μαθαίνουμε Ασφαλείς"

ΣΥΡΙΖΑ: 73.000 ευρώ η απευθείας ανάθεση Κεραμέως για την καμπάνια "Μαθαίνουμε Ασφαλείς"

"Η αναζήτηση στη Δι@υγεια φανερώνει πως η εταιρία χαίρει της εκτίμησης και των απευθείας αναθέσεων τόσο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης όσο και το Δήμου Αθηναίων" αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Φίλης

Φίλης για Κεραμέως: Εχει άσχημα μπλεξίματα εφ' όλης της ύλης

Πυρά εναντίον της Νίκης Κεραμέως για τις αρνητικές, για το Υπουργείο Παιδείας, αποφάσεις και γνωμοδοτήσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης.

Οι "μέσοι όροι" της Νίκης Κεραμέως και τα αιχμηρά σχόλια των πολιτικών αρχηγών

Οι "μέσοι όροι" της Νίκης Κεραμέως και τα αιχμηρά σχόλια των πολιτικών αρχηγών

Σε δύσκολη θέση η υπουργός Παιδείας, μετά τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για "διαγωγή κοσμία" και τηλε-εκπαίδευση. Επιβεβαίωση του NEWS 24/7. Οι "καυστικές" αναφορές των πολιτικών αρχηγών προς το πρόσωπό της, χθες στη Βουλή.

Σχολική τάξη

Αρχή Προστασίας Δεδομένων: Εκθετη η Κεραμέως για την τηλεκπαίδευση - Τρεις μήνες διορία για συμμόρφωση

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα εντόπισε ουκ ολίγες σοβαρές παραλείψεις στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης στη γνωμοδότησή της. Καλεί το Υπουργείο να συμμορφωθεί εντός τριμήνου.

Απολύμανση σε σχολείο

ΟΙΕΛΕ: Κρούσματα κορονοϊού σε ιδιωτικό σχολείο στα βόρεια προάστια - Παραμένει ανοιχτό

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας κατήγγειλε ότι ιδιωτικό εκπαιδευτήριο της Αθήνας, συνεχίζει να λειτουργεί παρά το ότι εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος

Αναπληρωτές εκτός σχολείων για ένα παράβολο 3 ευρώ - Παρέμβαση Θεοδωρικάκου

Εισήγηση , προκειμένου να αρθεί η αδικία του αποκλεισμού των εκπαιδευτικών από τους πίνακες των αναπληρωτών , λόγω του παραβόλου των 3 ευρώ ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Εν καιρώ πανδημίας μεγαλώνουν τα τμήματα στο Λύκειο της Ελασσόνας - Τι γίνεται στην Οικονόμειο Σχολής Τσαριτσάνης

Εν καιρώ πανδημίας μεγαλώνουν τα τμήματα στο Λύκειο της Ελασσόνας - Τι γίνεται στην Οικονόμειο Σχολής Τσαριτσάνης

Κατακλύζεται από διαμαρτυρίες-βουλευτών και δημάρχων- το Υπουργείο Παιδείας που αποφάσισε να "κλείσει" την Γ' Λυκείου στην Οικονόμειο Σχολή Τσαριτσάνης. Μεγαλώνουν τα τμήματα στο Λυκείο της Ελασσόνας.

Η Νίκη Κεραμέως και ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Άνοιγμα σχολείων: Οι ανακοινώσεις από Θεοδωρικάκο και Κεραμέως - LIVE EIKONA

Πότε θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με την εκκίνηση των μαθημάτων, ανακοινώνουν και επίσημα η Ν. Κεραμέως και ο Τ. Θεοδωρικάκος στη συνέντευξη Τύπου.

Μετεξεταστέα η Κεραμέως

Μετεξεταστέα η Κεραμέως

Το "μυστικό της αποτυχίας" της υπουργού Παιδείας, που φαίνεται να συγκεντρώνει πυρά από πολλές κατευθύνσεις. Οργή στην κοινωνία για τις παλινωδίες σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων.

ΟΙΕΛΕ: Μήνυση κατά της Κεραμέως για τους παράνομους τίτλους σπουδών του Κολλεγίου Αθηνών

ΟΙΕΛΕ: Μήνυση κατά της Κεραμέως για τους παράνομους τίτλους σπουδών του Κολλεγίου Αθηνών

Η ΟΙΕΛΕ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά της Υπουργού Παιδείας για τα κατεστραμμένα απουσιολόγια του Κολλεγίου Αθηνών και τους παράνομους τίτλους που εκδόθηκαν για μαθητές με πάνω από 400 απουσίες.

Άλλο μαθητής, άλλο βουλευτής…

Άλλο μαθητής, άλλο βουλευτής…

Η σύγκριση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη στον σχεδιασμό της Ν.Κεραμέως με τα μέτρα που λαμβάνονται για τους βουλευτές στο κοινοβούλιο.

"Ας έρθει η Κεραμέως σε ένα Νηπιαγωγείο να δει αν μπορούν να εφαρμοστούν όσα λέει"

"Ας έρθει η Κεραμέως σε ένα Νηπιαγωγείο να δει αν μπορούν να εφαρμοστούν όσα λέει"

Η Διευθύντρια του 3ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς, Δέσποινα Αποστολίδου μιλά στο News 24/7 για τον "αόριστο" και δυσλειτουργικό αριθμό των μαθητών στις τάξεις,τις μάσκες και την ψυχολογία των παιδιών σήμερα.