news 24/7

ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Ο Νίκος Φίλης

Νίκος Φίλης: Με το νομοσχέδιο Κεραμέως οι μαθητές σπρώχνονται στην ιδιωτική εκπαίδευση

Ο πρώην Υπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης μιλά για το νομοσχέδιο για την Παιδεία που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση και "βλέπει" διάθεση εξυπηρέτησης συμφερόντων.

Ο Αλέξης Χαρίτσης και η Έφη Αχτσιόγλου

Χαρίτσης και Αχτσιόγλου αμφισβητούν την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας των σχολείων

Τα δύο υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διατηρούν επιφυλάξεις για το αν συντρέχει ουσιαστικός λόγος να ανοίξουν αυτήν τη χρονική περίοδο τα σχολεία, όταν η χρονιά φτάνει πλέον προς το τέλος της.

Σχολέιο.

Παιδεία: Σαρωτικές αλλαγές σε σχολεία και πανεπιστήμια

Αλλάζουν όλα στην εκπαιδευτική διαδικασία σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Αυξάνονται τα εξεταζόμενα μαθήματα στο γυμνάσιο, Λατινικά αντί για Κοινωνιολογία στις πανελλαδικές.

Διαδικτυακά μαθήματα

Χωρίς χρέωση η πρόσβαση σε ψηφιακές πλατφόρμες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Εξασφαλίστηκε πρόσβαση χωρίς χρέωση δεδομένων από κινητά δίκτυα σε ψηφιακές πλατφόρμες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε συνεργασία της Νίκης Κεραμέως και παρόχων κινητής τηλεφωνίας.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως

Αναβαθμίζεται η υπηρεσία eClass του υπουργείου Παιδείας

Πάνω από 630.000 είναι πλέον οι ενεργοί μαθητικοί λογαριασμοί στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, οι 310.311 εκ των οποίων δημιουργήθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες. Αποτέλεσμα, η αναβάθμιση της υπηρεσίας eClass.

Κορονοϊός: Κεραμέως - "Κανονικά η σχολική χρονιά, μαθήματα ίσως και μέσα στο Πάσχα"

Κορονοϊός: Κεραμέως - "Κανονικά η σχολική χρονιά, μαθήματα ίσως και μέσα στο Πάσχα"

Σε ό,τι αφορά την διεξαγωγή των μαθητικών παρελάσεων, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να μην γίνουν οι μαθητικές για την 25η Μαρτίου. Για τα πανεπιστήμια μελετάται και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, προκειμένου να μη χαθεί το εξάμηνο. Το σκεπτικό για το κλείσιμο των ιδρυμάτων.

Έλεγχος σε αεροδρόμιο για τον Covid-19,

Υπ. Παιδείας: Αναστέλλονται οι σχολικές εκδρομές προς Ιταλία λόγω κοροναϊού

Έπειτα από εντολή της υπουργού Παιδείας αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας. Στα 150 έφτασαν τα κρούσματα στην Ιταλία.

Νίκη Κεραμέως

Κεραμέως για ξυλοδαρμό στο Βύρωνα: Ο ένας δράστης είναι γιος καθηγήτριας του σχολείου

Η Υπουργός Παιδείας επιβεβαίωσε ότι ο ένας εκ των δραστών του ξυλοδαρμού του 17χρονου είναι γιος καθηγήτριας του ίδιου σχολείου και τιμωρήθηκε με δύο ημέρες αποβολή.

Χαρά Κεφαλίδου

Χ. Κεφαλίδου: "Αντιστοιχήθηκε πτυχίο πέντε εξαμήνων με πτυχίο πέντε ετών"

Η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ζητάει εξηγήσεις από το Υπουργείο Παιδείας για την αντιστοίχιση πτυχίου από ιδιωτικό κολέγιο με διάρκεια φοίτησης πέντε εξαμήνων με πτυχίο από ελληνικό ΑΕΙ με διάρκεια φοίτησης πέντε ετών.

Κάγκελα σχολείου

Απίστευτη υπόθεση bullying στην Κέρκυρα: Γονείς μαθήτριας μήνυσαν πέντε καθηγητές

Οι γονείς κατηγορούν τους καθηγητές για bullying και ξυλοδαρμό της κόρης τους, με εκφράσεις όπως "σκάσε, θα φας σφαλιάρα". η καταγγελία έχει κοινοποιηθεί και στο υπουργείο Παιδείας.

Το Υπουργείο Παιδείας

Προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή: Αναρτήθηκαν τα ονόματα 1.040 διορισθέντων

Μόνιμοι διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων. "Στηρίζουμε έμπρακτα αυτό το κρίσιμο σκέλος της δημόσιας εκπαίδευσης," ανέφερε η υπουργός Παιδείας

Συνεδρίαση της Βουλής (ΑΡΧΕΙΟ)

Υπ. Παιδείας: "Η εισαγωγή της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία έχει δρομολογηθεί"

Σε σημερινή ανακοίνωσή της η Ν. Κεραμέως δήλωσε ότι "η εισαγωγή της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία βρίσκεται στα άμεσα σχέδια της Κυβέρνησης, ενώ επεξεργάζονται σχετικές προτάσεις".

Μητσοτάκης με Κεραμέως για το σχέδιο επέκτασης της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης

Μητσοτάκης με Κεραμέως για το σχέδιο επέκτασης της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με την ηγεσία του Παιδείας και συζήτησαν ιδίως για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, για την οποία θα διεξαχθεί προ ημερησίας στη Βουλή.

H υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Έρχεται κρατικό πιστοποιητικό πληροφορικής - Θα χορηγείται μέσα από το σχολείο

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε δηλώσεις της μίλησε για τη χορήγηση κρατικού πιστοποιητικού πληροφορικής, για το νέο καθεστώς με τις εκδρομές στα σχολεία και τις απουσίες.

Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

Βουλή: Αντιπαράθεση Κεραμέως - Φίλη για τα πιστοποιητικά κολεγίων

Τα πιστοποιητικά κολεγίων στο επίκεντρο αντιπαράθεσης της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση και χρηματοδότηση των ΑΕΙ για έρευνα.

Ν'ικη Κεραμέως

Αμερικανός αξιωματούχος: Σημαντικά τα βήματα της Ελλάδας για την εξωστρέφεια των πανεπιστημίων

"Η Νίκη Κεραμέως έχει κάνει σημαντικά βήματα για την εξωστρέφεια του Ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, για περισσότερους σπουδαστές, επισκέπτες και ανταλλαγές μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας", τόνισε ανώτατος Αμερικανός αξιωματούχος.

Ν'ικη Κεραμέως

Υπουργείο Παιδείας: Πρόσθετη χρηματοδότηση στα Πανεπιστήμια ύψους 7 εκατομμύρια ευρώ

Υπεγράφη η απόφαση βάσει της οποίας κατανέμονται 7 εκατομμύρια στα ελληνικά Πανεπιστήμια. Η κατανομή έγινε βάσει του αριθμού των ενεργών προπτυχιακών φοιτητών.

Μαθητές Λυκείου σε σχολική τάξη (Φωτογρφία αρχείου)

Αλλαγές στο Λύκειο: Από το 2020-2021 η εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων

Η υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως, αναφέρθηκε στις αλλαγές που εφαρμοστούν από το επόμενο σχολικό έτος, με στόχο τη διασφάλιση της αξιοπιστίς και της αντικειμενικότητας στη βαθμολόγηση των μαθητών.

H ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με τον Ιωάννη Αντωνίου

Εγκρίθηκε η τοποθέτηση Αντωνίου στην προεδρία του ΙΕΠ, αποχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής γνωμοδότησε θετικά υπέρ της τοποθέτησης του Ιωάννη Αντωνίου στην προεδρία του ΙΕΠ. Αντέδρασαν με αποχώρηση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νίκη Κεραμέως και ο Νίκος Φίλης στη Βουλή

Κόντρα Κεραμέως - Φίλη στη Βουλή για τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ

"Το να βρίσκονται κράνη, ρόπαλα, πέτρες και μάρμαρα μέσα στο πανεπιστήμιο είναι αδιανόητο" είπε η Υπουργός Παιδείας με τον Νίκο Φίλη να απαντά πώς "η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να δυσφημεί τους φοιτητές και τα πανεπιστήμια".

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Αναστέλλεται η λειτουργία των 38 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων

Τέλος στα νέα πανεπιστημιακά τμήματα, που είχαν ιδρυθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, πριν καν λειτουργήσουν. Εντός της ημέρας αναμένεται να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις από το υπουργείο Παιδείας.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Κεραμέως: Διάλογος με κόμματα και φορείς "εντός και εκτός Βουλής"

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, επίκειται ένα νομοσχέδιο του υπουργείου με αποσπασματικές διατάξεις -πέραν του νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση- που θα εμπεριέχει ρυθμίσεις που «χρήζουν άμεσης επίλυσης».

Συνάντηση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, με τον τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη

Την ανάγκη συγκλίσεων για την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, παρά τις ιδεολογικές διαφορές, εξέφρασαν Κεραμέως - Φίλης

Και οι δύο πλευρές αναγνώρισαν ότι υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές και αποστάσεις μεταξύ τους, ωστόσο εξέφρασαν την πρόθεση να επιτευχθεί η ευρύτερη δυνατή συναίνεση.

Ο Κώστας Γαβρόγλου

Πυρά Γαβρόγλου για Κεραμέως: Προβάλλει βιολογισμό που αρέσει στους ακροδεξιούς

Βαριές κατηγορίες κατά της Νίκης Κεραμέως εξαπέλυσε ο Κώστας Γαβρόγλου λέγοντας ότι η Υπουργός Παιδείας "προβάλλει έναν βιολογισμό που πάντα είναι ευπρόσδεκτος και προσφιλής στα ακροδεξιά ακροατήρια".