news 24/7

ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

Βουλή: Αντιπαράθεση Κεραμέως - Φίλη για τα πιστοποιητικά κολεγίων

Τα πιστοποιητικά κολεγίων στο επίκεντρο αντιπαράθεσης της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση και χρηματοδότηση των ΑΕΙ για έρευνα.

Ν'ικη Κεραμέως

Αμερικανός αξιωματούχος: Σημαντικά τα βήματα της Ελλάδας για την εξωστρέφεια των πανεπιστημίων

"Η Νίκη Κεραμέως έχει κάνει σημαντικά βήματα για την εξωστρέφεια του Ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, για περισσότερους σπουδαστές, επισκέπτες και ανταλλαγές μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας", τόνισε ανώτατος Αμερικανός αξιωματούχος.

Ν'ικη Κεραμέως

Υπουργείο Παιδείας: Πρόσθετη χρηματοδότηση στα Πανεπιστήμια ύψους 7 εκατομμύρια ευρώ

Υπεγράφη η απόφαση βάσει της οποίας κατανέμονται 7 εκατομμύρια στα ελληνικά Πανεπιστήμια. Η κατανομή έγινε βάσει του αριθμού των ενεργών προπτυχιακών φοιτητών.

Μαθητές Λυκείου σε σχολική τάξη (Φωτογρφία αρχείου)

Αλλαγές στο Λύκειο: Από το 2020-2021 η εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων

Η υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως, αναφέρθηκε στις αλλαγές που εφαρμοστούν από το επόμενο σχολικό έτος, με στόχο τη διασφάλιση της αξιοπιστίς και της αντικειμενικότητας στη βαθμολόγηση των μαθητών.

H ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με τον Ιωάννη Αντωνίου

Εγκρίθηκε η τοποθέτηση Αντωνίου στην προεδρία του ΙΕΠ, αποχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής γνωμοδότησε θετικά υπέρ της τοποθέτησης του Ιωάννη Αντωνίου στην προεδρία του ΙΕΠ. Αντέδρασαν με αποχώρηση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νίκη Κεραμέως και ο Νίκος Φίλης στη Βουλή

Κόντρα Κεραμέως - Φίλη στη Βουλή για τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ

"Το να βρίσκονται κράνη, ρόπαλα, πέτρες και μάρμαρα μέσα στο πανεπιστήμιο είναι αδιανόητο" είπε η Υπουργός Παιδείας με τον Νίκο Φίλη να απαντά πώς "η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να δυσφημεί τους φοιτητές και τα πανεπιστήμια".

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Αναστέλλεται η λειτουργία των 38 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων

Τέλος στα νέα πανεπιστημιακά τμήματα, που είχαν ιδρυθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, πριν καν λειτουργήσουν. Εντός της ημέρας αναμένεται να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις από το υπουργείο Παιδείας.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Κεραμέως: Διάλογος με κόμματα και φορείς "εντός και εκτός Βουλής"

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, επίκειται ένα νομοσχέδιο του υπουργείου με αποσπασματικές διατάξεις -πέραν του νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση- που θα εμπεριέχει ρυθμίσεις που «χρήζουν άμεσης επίλυσης».

Συνάντηση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, με τον τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη

Την ανάγκη συγκλίσεων για την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, παρά τις ιδεολογικές διαφορές, εξέφρασαν Κεραμέως - Φίλης

Και οι δύο πλευρές αναγνώρισαν ότι υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές και αποστάσεις μεταξύ τους, ωστόσο εξέφρασαν την πρόθεση να επιτευχθεί η ευρύτερη δυνατή συναίνεση.

Ο Κώστας Γαβρόγλου

Πυρά Γαβρόγλου για Κεραμέως: Προβάλλει βιολογισμό που αρέσει στους ακροδεξιούς

Βαριές κατηγορίες κατά της Νίκης Κεραμέως εξαπέλυσε ο Κώστας Γαβρόγλου λέγοντας ότι η Υπουργός Παιδείας "προβάλλει έναν βιολογισμό που πάντα είναι ευπρόσδεκτος και προσφιλής στα ακροδεξιά ακροατήρια".

Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου

ΣΥΡΙΖΑ: Αήθης η επίθεση Κεραμέως σε Φίλη

Η υπουργός Παιδείας "ξεπέρασε τα όρια" αναφέρει ανακοίνωση της Κουμουνδούρου με αφορμή την κριτική που δέχθηκε από την Νίκη Κεραμέως ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης. "Σε αντίθεση με τις προσωπικές επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς λειτουργούμε θεσμικά", απαντά η υπουργός.

Στιγμιότυπο από την Σαντορίνη

Ενισχυμένο επίδομα στους αναπληρωτές στις τουριστικές περιοχές

Παρέμβαση στο θέμα της ανεύρεσης στέγασης από τους αναπληρωτές στους τουριστικούς προορισμούς, πραγματοποίησε η Υπουργός Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, μετά την ανάρτηση καθηγήτριας που μιλούσε για αισχροκέρδεια στη Σαντορίνη.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Κεραμέως: "Στόχος είναι η Ελλάδα να γίνει κέντρο εκπαίδευσης που θα προσελκύει ξένους φοιτητές"

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται η υπουργός παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με διττό σκοπό: αφενός τη συμμετοχή στις παγκόσμιες δράσεις για το κλίμα και αφετέρου την προώθηση της εξωστρέφειας του εκπαιδευτικού συστήματος.

Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Κεραμέως για μόνιμους διορισμούς: Οι αναπληρωτές που έχουν προσληφθεί θα παραμείνουν στη θέση τους

"Όλη η διαδικασία των μόνιμων διορισμών 4.500 εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού Ειδικής Αγωγής θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου", τόνισε η Υπουργός Παιδείας.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Κεραμέως: Καταργείται η αναγραφή του θρησκεύματος στους τίτλους σπουδών

Το Υπουργείο Παιδείας εναρμονίζεται με την πρόσφατη απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα - "Στόχος μας στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι να καλλιεργούμε διαρκώς ένα σχολικό περιβάλλον γνώσης, ελεύθερο, δημιουργικό, χωρίς αποκλεισμούς" σημείωσε η Νίκη Κεραμέως.

Συνάντηση της Νίκης Κεραμέως με την Πρεσβευτή Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα

Συνάντηση Ν. Κεραμέως με την Πρεσβευτή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα

Στο επίκεντρο της συνάντησης της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με την πρεσβευτή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, βρέθηκαν οι ενδεχόμενες συνέπειες του Brexit και η εξωστρέφεια και διεθνοποίηση των ελληνικών ανώτατων ιδρυμάτων.

Υπουργείο Παιδείας

Έρχεται νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και το τέλος των "αιώνιων φοιτητών"

Στο επίκεντρο της συνάντησης της ηγεσίας του Υπουργείου με το νέο προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων βρέθηκε η νομοθετική πρωτοβουλία για ανώτατα ιδρύματα αυτοδιοίκητα, ευέλικτα, αξιολογούμενα, ανταγωνιστικά.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ν. Κεραμέως: Καθοδικά κινούνται οι βάσεις εισαγωγής - Κάτω από τη βάση το 25%

Σύμφωνα με την Νίκη Κεραμέως, το 23% των υποψηφίων εισάγεται στην σχολή της πρώτης προτίμηση τους. Οι γυναίκες έχουν πάλι την πρωτιά, καθώς σημειώνουν επιτυχία στο 53,48% και οι άνδρες ακολουθούν με 46%.

Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου από φοιτητές και συλλογικότητες. Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019. (Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Άσυλο στα Πανεπιστήμια: Το χρονικό μέχρι την κατάργηση, οι τέσσερις άρσεις και οι κόντρες στη Βουλή

Άσυλο ήταν και καταργήθηκε την Πέμπτη με τη ψηφοφορία στη Βουλή. Υπερψήφισαν Νέα Δημοκρατία και Ελληνική Λύση. Η κόντρα Μητσοτάκη και Τσίπρα εντός της Ολομέλειας και οι τέσσερις φορές που έχει γίνει άρση μέχρι σήμερα.

Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Κεραμέως για το άσυλο: Εμμένουμε στην αρχική μας απόφαση

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων μιλώντας στη Βουλή υπεραμύνθηκε της απόφασης για το άσυλο απορρίπτοντας την πρόταση του ΚΙΝΑΛ - "Πασχίζουμε για να εφαρμοστεί απλά η κοινή λογική, πράττουμε το αυτονόητο" υπογράμμισε.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στη βουλή

Απάντηση Κεραμέως σε Τρίπρα: Συγκρίνετε εντελώς ανόμοια ζητήματα

"Συγκρίνατε μια φωτογραφική διάταξη που είχε στόχο να τιμωρήσει δύο ανθρώπους, τον σύζυγό μου και εμένα, με την περίπτωση της κα Θάνου που ήταν σύμβουλός σας και το ίδιο πρόσωπο εκλήθη να λειτουργήσει ως πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού" δήλωσε η υπουργός Παιδείας.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Κεραμέως: "Η βία και η ανομία δεν έχουν θέση στα πανεπιστήμια"

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων δήλωσε ότι με τη νέα ρύθμιση για το άσυλο θα ισχύει στα ΑΕΙ ό,τι ακριβώς και σε κάθε δημόσιο χώρο της χώρας, ενώ αναφέρθηκε και στις αλλαγές του νέου σχολικού έτους.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Αναστολή έναρξης λειτουργίας των διετών προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης στα ΑΕΙ

Το υπουργείο αναμένεται να προχωρήσει στη θεσμοθέτηση νέου πλαισίου και με δεδομένη την «αδήριτη ανάγκη διόρθωσης στρεβλώσεων του συστήματος συνολικά» ανέφερε. Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.