ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Η Νίκη Κεραμέως (Θεσσαλονίκη, 18 Ιουλίου 1980) είναι Ελληνίδα δικηγόρος και πολιτικός. Είναι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εν ενεργεία Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων από τις 07/07/2019. Προηγουμένως ήταν Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ. Διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας και της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Δημογραφικό, της Βουλής των Ελλήνων. Έχει διατελέσει Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και Τομεάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Δικηγόρος, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία (Université Paris II Panthéon-Assas) και την Αμερική (Harvard Law School) και εργασιακή εμπειρία δεκατριών ετών, κυρίως στους τομείς της συμβουλευτικής δικηγορίας και της διαιτησίας, καθώς και έντονη κοινωφελή δράση μέσω του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου ΔΕΣΜΟΣ του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος και ήταν πρώτη Πρόεδρος. Είναι μέλος των δικηγορικών συλλόγων Αθηνών και Νέας Υόρκης, εταίρος στη Δικηγορική Εταιρεία Κεραμεύς & Συνεταίροι που εδρεύει στην Αθήνα. Δημοσιεύει τακτικά άρθρα και μελέτες στον τομέα του δικαίου της διαιτησίας και ομιλεί σε συνέδρια. Το 2014 διορίστηκε μέλος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τη σύνταξη ενιαίου νομοθετικού πλαισίου οργάνωσης, λειτουργίας και ελέγχου των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης

Βαρουφάκης: "Με το εκπαιδευτικό σύστημα που φέρνετε, η αδικία είναι εγγυημένη"

Ο Γ. Βαρουφάκης άσκησε έντονη κριτική τόσο για την καθιέρωση Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα πανεπιστήμια όσο και για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, κάνοντας λόγο για "απαράδεκτα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που ευνοούν τα ιδιωτικά κολέγια της συμφοράς"- Η αντίδραση Βρούτση.

Ο Γιάννης Ραγκούσης

Ραγκούσης: "Κομματικό στρατό προβλέπει ο νόμος-σκουπίδι Μητσοτάκη-Κεραμέως"

Οο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούσης  στάθηκε στους 15.000 αξιολογητές που προβλέπει το νομοσχέδιο, οι οποίοι θα επιλέγονται από επιτροπές διορισμένες από την υπουργό Παιδείας, κι έκανε λόγο για "κανονικό κομματικό στρατό".

Γιατι ο Τσίπρας συγκρούστηκε αποκλειστικά για την Παιδεία

Γιατι ο Τσίπρας συγκρούστηκε αποκλειστικά για την Παιδεία

Ο λόγος που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση επέλεξε "μονοθεματική" κοινοβουλευτική αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ, είναι ανοιχτά τα θέματα της πανδημίας, του πρωθυπουργικού πόθεν έσχες και πολλά άλλα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας στην Ολομέλεια της Βουλής

"Θέλουμε λιγότερους φοιτητές" παραδέχθηκε ο Μητσοτάκης - "Δεν είναι κοινωνικό μειονέκτημα οι πτυχιούχοι" απάντησε ο Τσίπρας

Σκληρή κόντρα για την Παιδεία στη Βουλή. Τι είπαν στις δευτερολογίες του ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολιτευσης.

Η Νίκη Κεραμέως

Κεραμέως: "Το σχολείο που θα ανοίξει το Σεπτέμβριο δεν θα είναι το ίδιο"

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση στη Βουλή σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας σχετικά για το νέο σχολείο. Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ που "προσπαθεί να εργαλειοποιήσει τους νέους" από τη Νίκη Κεραμέως.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας: Η κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο το δημόσιο συμφέρον για να εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προωθεί σκληρή πολιτική ατζέντα, κατά των συμφερόντων του λαού. Επίθεση στον πρωθυπουργό για το "Πόθεν Έσχες" του.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκη Κεραμέως. Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

Πατέρας μαθητή Γ' Λυκείου: Μετά το εξώδικο στην Κεραμέως έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό - Τι ζητά

Δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειες για τη δικαίωση του γιου του ο πατέρας του μαθητή της Γ' Λυκείου που έστειλε εξώδικο διαμαρτυρίας στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Ζητά από τον πρωθυπουργό έστω και τώρα να μην εφαρμοστεί η ΕΒΕ.

Νίκη Κεραμέως και Κυριάκος Μητσοτάκης

Γι' αυτά (δεν) ψηφίστηκαν;

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για την αλλαγή της Κεραμέως με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, τους χιλιάδες υποψήφιους που έμειναν εκτός πανεπιστημίων και τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

H υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Πατέρας μαθητή Γ' Λυκείου: "Αν δεν απαντήσει στο εξώδικο, η κα Κεραμέως θα μηνυθεί για παράβαση καθήκοντος"

Αποφασισμένος να προχωρήσει μέχρι τέλους τις νομικές του κινήσεις είναι ο πατέρας υποψηφίου που έστειλε εξώδικο διαμαρτυρίας στη Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

ΣΥΡΙΖΑ: Μέχρι τέλους με την Κεραμέως

Αποφασισμένη να επιμείνει στο θέμα της φετινής «σφαγής των εισακτέων», ακόμη και αριστούχων, η αξιωματική αντιπολίτευση. Τι απαντά στα όσα λέει η υπουργός Παιδείας.

Η Νίκη Κεραμέως στη Βουλή

Βουλή: Ψηφίστηκε στην αρμόδια Επιτροπή το νομοσχέδιο για το νέο σχολείο

Ολοκληρώθηκε στην αρμόδια Επιτροπή, μετά από έντονη αντιπαράθεση, η ψήφιση, κατά πλειοψηφία, του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας. Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση για αυταρχικές πρακτικές απαξίωσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Άριστοι μαθητές που έμειναν εκτός ΑΕΙ: Μάλλον η Κεραμέως δεν ξέρει τι αλλαγές έφερε φέτος

Άριστοι μαθητές που έμειναν εκτός ΑΕΙ: Μάλλον η Κεραμέως δεν ξέρει τι αλλαγές έφερε φέτος

Τη δική τους απάντηση, στις δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας, δώσανε οι μαθητές που κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από 20.000 μόρια, αλλά έμειναν εκτός αρχιτεκτονικής, λόγω της εφαρμογής της ελάχιστης βάσης στις πανελλαδικές του 2021.

Η Νίκη Κεραμέως κατά την επίσκεψή της σε σχολείο (Φωτογραφία αρχείου)

Πανελλήνιες 2021: Η παράνοια του συστήματος Κεραμέως με παραδείγματα - Πώς μένουν έξω αριστούχοι

Το δαιδαλώδες και εν τέλει πολύ άδικο σύστημα αγωγής αφήνει εκτός ΑΕΙ υποψήφιους οι οποίοι έγραψαν από αρκετά έως πολύ καλά. Πως με Μαθηματικά κάτω από τη βάση μπαίνεις στο Μαθηματικό ενώ υποψήφιος με σχεδόν άριστα στο ίδιο μάθημα μένει εκτός.

H υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Οργή μαθητών και γονέων για Κεραμέως - Εκτός Πανεπιστημίων πάνω από 20.000 υποψήφιοι, ακόμα και άριστοι

Ο "θρίαμβος" της Ν. Κεραμέως ολοκληρώθηκε. Οι ΕΒΕ που θέσπισε για τις πανελλήνιες εξετάσεις του 2021 άφησαν εκτός ΑΕΙ περισσότερους από 20000 υποψήφιους. Κάποιοι από αυτούς ήταν άριστοι. Η επιστολή - κόλαφος μαθητή, που στερείται θέση για 0.43 μονάδες.

H υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Κεραμέως: Εξετάζεται η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους φοιτητές

Η Υπουργός Παιδείας δεν φάνηκε ιδιαίτερα σίγουρη για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα σχολιία από τον Σεπτέμβρη ενώ άφησε ανοιχτή τη θέσπιση υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για όσους φοιτητές επιθυμούν να παρακολουθούν δια ζώσης τα μαθήματά τους.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου

Υποχρεωτικός εμβολιασμός και για εκπαιδευτικούς με τη Δόμνα ως "λαγό" απολύσεων

Ο Κ. Χατζηδάκης “μάζεψε” την υφυπουργό Εργασίας που μίλησε για απολύσεις αρνητών, την ώρα που οι υπουργοί Εσωτερικών και Παιδείας προανήγγειλαν επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως

Κεραμέως: Κανονικά τον Σεπτέμβριο σχολεία και πανεπιστήμια - Πιθανός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός εκπαιδευτικών

Απαντώντας σχετικά με ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους εκπαιδευτικούς, η υπουργός απάντησε πως "εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα", ανάλογα με τη πορεία της πανδημίας.