ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Η Νίκη Κεραμέως (Θεσσαλονίκη, 18 Ιουλίου 1980) είναι Ελληνίδα δικηγόρος και πολιτικός. Είναι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εν ενεργεία Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων από τις 07/07/2019. Προηγουμένως ήταν Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ. Διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας και της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Δημογραφικό, της Βουλής των Ελλήνων. Έχει διατελέσει Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και Τομεάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Δικηγόρος, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία (Université Paris II Panthéon-Assas) και την Αμερική (Harvard Law School) και εργασιακή εμπειρία δεκατριών ετών, κυρίως στους τομείς της συμβουλευτικής δικηγορίας και της διαιτησίας, καθώς και έντονη κοινωφελή δράση μέσω του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου ΔΕΣΜΟΣ του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος και ήταν πρώτη Πρόεδρος. Είναι μέλος των δικηγορικών συλλόγων Αθηνών και Νέας Υόρκης, εταίρος στη Δικηγορική Εταιρεία Κεραμεύς & Συνεταίροι που εδρεύει στην Αθήνα. Δημοσιεύει τακτικά άρθρα και μελέτες στον τομέα του δικαίου της διαιτησίας και ομιλεί σε συνέδρια. Το 2014 διορίστηκε μέλος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τη σύνταξη ενιαίου νομοθετικού πλαισίου οργάνωσης, λειτουργίας και ελέγχου των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Νίκη Κεραμέως

Κολλέγιο Αθηνών: Κάλυψη - απόκρυψη από την Κεραμέως για τον κανονισμό περί σεξουαλικής παρενόχλησης

Απαντώντας σε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ το υπουργείο Παιδείας αρνείται να δώσει λύση στο πρόβλημα του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του Κολλεγίου Αθηνών που εντόπισε ο Συνήγορος του Πολίτη. Σκουρλέτης: "Χλιαρή και εκπρόθεσμη απάντηση, η οποία ουδόλως λύνει το θέμα".

Διδάσκοντας σε δύσκολους καιρούς- Από την τηλεκπαίδευση στις Πανελλήνιες

Διδάσκοντας σε δύσκολους καιρούς- Από την τηλεκπαίδευση στις Πανελλήνιες

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων και των βάσεων, κλείνει άλλο ένα εκπαιδευτικό έτος εν καιρώ πανδημίας. Η εκπαιδευτική κοινότητα κάνει τον απολογισμό μιας περιόδου γεμάτης προκλήσεις, πειραματισμούς, αλλά και δημιουργία.

Νίκος Φίλης

Φίλης: 40.000 υποψήφιοι θυσία στο βωμό του Μινώταυρου της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας

Για ταξική αντικοινωνική και αντιεκπαιδευτική πολιτική κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νίκη Κεραμέως ο Νίκος Φίλης. "20.000 παιδιά δυνητική πελατεία στα Κολέγια" επισημαίνει.

Νίκη Κεραμέως

Εξοργιστικό: Το Υπουργείο Παιδείας εξαντλεί την αυστηρότητά του σε πολύτεκνο εκπαιδευτικό

Ο 64χρονος πολύτεκνος εκπαιδευτικός Κώστας Κορδάτος βρίσκεται υπό απειλή οικονομικής καταστροφής αφού, με απόφαση Κεραμέως, τέθηκε σε δυνητική αργία και περικόπηκαν κατά τα 2/3 οι αποδοχές του. Το χρονικό μιας εξοργιστικής υπόθεσης.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

ΣΥΡΙΖΑ: Διαρκές "σιωπητήριο" Κεραμέως για το Κολλέγιο Αθηνών - Αδιαφορεί για ζητήματα προστασίας παιδιών

Μετά τη σχετική ερώτηση που κατατέθηκε στη βουλή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται σχετικά με τον κανονισμό πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης του Κολλεγίου Αθηνών.

Πανεπιστημιακό Αμφιθέατρο

Τα ανύπαρκτα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του ΕΑΠ και τα ΑΕΙ δύο ταχυτήτων

Το χρόνιο αίτημα των αποφοίτων του ΕΑΠ για παροχή ίσων επαγγελματικών δικαιωμάτων με τους αποφοίτους των "συμβατικών" ΑΕΙ παραμένει στον αέρα παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια.

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης

Βερναρδάκης: Αν έλεγα ότι η Κεραμέως είναι η Μήδεια της δημόσιας παιδείας δεν θα υπήρχε αντίρρηση

Μετά την απαράδεκτη ανάρτησή του κατά της υπ. Παιδείας την οποία συνέκρινε με τη Ρούλα Πισπιρίγκου και σε μία προσπάθεια να ανασκευάσει, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης παρομοίασε αυτή τη φορά τη Νίκη Κεραμέως με Μήδεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η ιστορία μίας... φανταστικής φοιτήτριας στη Θράκη, που διηγήθηκε ο Μητσοτάκης στη Βουλή

Ο πρωθυπουργός για να υπερασπιστεί το νόμο- πλαίσιο για τα ΑΕΙ ανέφερε το παράδειγμα μίας φανταστικής φοιτητριας ως “μία προσωπική ιστορία που δεν έχει γραφτεί ακόμη”.

Ο Βερναρδάκης αποκάλεσε "Πισπιρίγκου" την Κεραμέως - Ζήτησε συγγνώμη

Ο Βερναρδάκης αποκάλεσε "Πισπιρίγκου" την Κεραμέως - Ζήτησε συγγνώμη

Η Νίκη Κεραμέως, άξια κάθε κριτικής για την καταστροφική πολιτική της στην Παιδεία δεν μπορεί να συγκρίνεται με μια ύποπτη για φόνο παιδιών. Η ανάρτηση Βερναρδάκη, η συγγνώμη και οι αντιδράσεις.

Θέατρο

Πολιτιστικός Όμιλος ΕΚΠΑ: Αντιδράσεις για τον νόμο Κεραμέως, που θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία του

Διαμαρτυρία του Πολιτιστικού Ομίλου των Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών για το νέο νόμο – πλαίσιο του Υπουργείου Παιδείας και το άρθρο 296. Η συγκεκριμένη αλλαγή καταργεί την αυτοτέλεια της Λέσχης.

Νομοσχέδιο ΑΕΙ: Απόντες από την συζήτηση στη Βουλή οι φοιτητές, παρόντες οι ρασοφόροι.

Νομοσχέδιο ΑΕΙ: Απόντες από την συζήτηση στη Βουλή οι φοιτητές, παρόντες οι ρασοφόροι.

Αποκαλυπτική εικόνα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Καταδίκασαν τις διατάξεις για τα ΑΕΙ οι εκπρόσωποι των πανεπιστημίων καταγγέλλοντας απουσία διαβούλευσης. Ικανοποιημένοι από τις διατάξεις για την Εκκλησία και την συζήτηση που προηγήθηκε οι εκπρόσωποι της ιεραρχίας.

"Μύλος": ΔΑΠ διαψεύδει ΔΑΠ Νομικής για την ανακοίνωση κατά Κεραμέως

"Μύλος": ΔΑΠ διαψεύδει ΔΑΠ Νομικής για την ανακοίνωση κατά Κεραμέως

Εμφύλιος στην φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας καθώς η ΔΑΠ διαχώρισε τη θέση της με τη ΔΑΠ Νομικής σχετικά με την ανακοίνωση εναντίον του νόμου Κεραμέως για τα Πανεπιστήμια.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

ΔΑΠ κατά Κεραμέως για τις φοιτητικές εκλογές: "Εμείς στα αμφιθέατρα, αυτοί στα Υπουργεία"

Δριμεία επίθεση ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής Αθηνών κατά της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως αναφορικά με το ενιαίο ψηφοδέλτιο που προωθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου για τα ΑΕΙ.

Νίκη Κεραμέως

ΣτΕ: Ακυρώνεται η υπουργική απόφαση για απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών

Το ΣτΕ έκρινε πως πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση γονέων, για την ακύρωση της υπουργικής απόφασης που αφορά στην απαλλαγή των μαθητών / μαθητριών από το μάθημα των θρησκευτικών.

Νίκη Κεραμέως

Κολλέγιο Αθηνών: Σιωπή Κεραμέως για τον προβληματικό κανονισμό περί σεξουαλικής παρενόχλησης

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αν και κατατέθηκε σχετική ερώτηση στη Βουλή δεν έχει πει κουβέντα εδώ και ένα μήνα για το ζήτημα του προβληματικού κανονισμού του Κολλεγίου Αθηνών για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης.

Το κτήριο της Ακαδημίας Αθηνών

Ακαδημία Αθηνών: Πρωτοφανής αξίωση από ερευνητές να επιστρέψουν δεδουλευμένα - Στη Βουλή το θέμα

Η Ακαδημία Αθηνών αξιώνει από εργαζόμενους ερευνητές να επιστρέψουν δεδουλευμένα χρήματα σε μία πρωτοφανή κίνηση. Το θέμα ήδη ήρθε στη Βουλή και η Νίκη Κεραμέως καλείται να δώσει απαντήσεις.

Η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Σβίγκου

Σβίγκου: "Οι πολίτες δεν τα βγάζουμε πέρα με την ακρίβεια Μητσοτάκη"

Συναντήσεις με μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας είχε η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Θεσσαλονίκη. "Η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα καταργήσει το νομοσχέδιο Κεραμέως" σημείωσε.

Νίκη Κεραμέως.

Βερναρδάκης: Αφού σκεφτείς τι κάνει η Κεραμέως για σένα, σκέψου τι πρέπει να κάνεις εσύ για την Κεραμέως…

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης γράφει για τον βίο και την πολιτεία της Νίκης Κεραμέως στο Υπουργείο Παιδείας ο οποίος είναι ο αδύναμος κρίκος αυτής της κυβέρνησης.

Επιχείρηση "Προοδευτικο Προφίλ" για την Νίκη Κεραμέως

Νίκη Κεραμέως: Η "Υπουργός του Εκατομμυρίου" προσπαθεί τώρα να φτιάξει προοδευτικό προφίλ

Η υπουργός Παιδείας εμφανίζεται όψιμα ως επικριτής της απόφασης του Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τις αμβλώσεις, ενώ επί υπουργίας της παρουσιάστηκε στα σχολεία της χώρας η "Θεωρία του Αγέννητου Παιδιού".

Φωτογραφία αρχείου

Πανεπιστήμια: 1.000 πανεπιστημιακοί απαντούν στην Κεραμέως - Ζητούν απόσυρση του νόμου για τριτοβάθμια εκπαίδευση

Πανεπιστημιακοί από όλα τα πανεπιστήμια της χώρας απέστειλαν κοινή επιστολή στην Νίκη Κεραμέως για να δηλώσουν τη διαφωνία τους με το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τι συμβαίνει στο Κολλέγιο Αθηνών;

Τι συμβαίνει στο Κολλέγιο Αθηνών;

Ένα ιστορικό σχολείο, όπου φοιτούν οι μελλοντικοί ηγέτες της πολιτικοκοινωνικής ζωής του τόπου, δεν μπορεί να επιτρέπει σκιές συγκάλυψης, ιδιαίτερα σε θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης. Τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται, όποιο και αν είναι το κόστος.

Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με το Προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων

Αλέξης Τσίπρας: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο Κεραμέως για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Κατά τη συνάντησή του με το Προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που καταργεί τη Δημοκρατία στα Πανεπιστήμια.

Νίκη Κεραμέως

Ενώ μιλούν για "βαριοπούλες", η Κεραμέως ξέχασε στον νέο νόμο τις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες

Στο νέο νομο-πλαίσιο που βρίσκεται σε διαβούλευση, λάμπει δια της απουσίας της η διάταξη για τις βιβλιοθήκες των πανεπιστημίων αποτελώντας στην ουσία μια "κυβερνητική βαριοπούλα" ή μια πάσα στους ιδιώτες.

Στιγμιότυπα από το Εθνικό Καπιδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Πρυτάνεις: Να παραταθεί ο χρόνος διαβούλευσης του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ

Το μοντέλο διοίκησης των Πανεπιστημίων απασχόλησε τη Σύνοδο των Πρυτάνεων ενώ αναπτύχθηκε προβληματισμός σχετικά με τον ρόλο των προτεινόμενων Συμβουλίων Διοίκησης και το αυτοδιοίκητο.