news 24/7

ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου

ΣΥΡΙΖΑ: Αήθης η επίθεση Κεραμέως σε Φίλη

Η υπουργός Παιδείας "ξεπέρασε τα όρια" αναφέρει ανακοίνωση της Κουμουνδούρου με αφορμή την κριτική που δέχθηκε από την Νίκη Κεραμέως ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης. "Σε αντίθεση με τις προσωπικές επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς λειτουργούμε θεσμικά", απαντά η υπουργός.

Στιγμιότυπο από την Σαντορίνη

Ενισχυμένο επίδομα στους αναπληρωτές στις τουριστικές περιοχές

Παρέμβαση στο θέμα της ανεύρεσης στέγασης από τους αναπληρωτές στους τουριστικούς προορισμούς, πραγματοποίησε η Υπουργός Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, μετά την ανάρτηση καθηγήτριας που μιλούσε για αισχροκέρδεια στη Σαντορίνη.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Κεραμέως: "Στόχος είναι η Ελλάδα να γίνει κέντρο εκπαίδευσης που θα προσελκύει ξένους φοιτητές"

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται η υπουργός παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με διττό σκοπό: αφενός τη συμμετοχή στις παγκόσμιες δράσεις για το κλίμα και αφετέρου την προώθηση της εξωστρέφειας του εκπαιδευτικού συστήματος.

Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Κεραμέως για μόνιμους διορισμούς: Οι αναπληρωτές που έχουν προσληφθεί θα παραμείνουν στη θέση τους

"Όλη η διαδικασία των μόνιμων διορισμών 4.500 εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού Ειδικής Αγωγής θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου", τόνισε η Υπουργός Παιδείας.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Κεραμέως: Καταργείται η αναγραφή του θρησκεύματος στους τίτλους σπουδών

Το Υπουργείο Παιδείας εναρμονίζεται με την πρόσφατη απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα - "Στόχος μας στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι να καλλιεργούμε διαρκώς ένα σχολικό περιβάλλον γνώσης, ελεύθερο, δημιουργικό, χωρίς αποκλεισμούς" σημείωσε η Νίκη Κεραμέως.

Συνάντηση της Νίκης Κεραμέως με την Πρεσβευτή Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα

Συνάντηση Ν. Κεραμέως με την Πρεσβευτή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα

Στο επίκεντρο της συνάντησης της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με την πρεσβευτή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, βρέθηκαν οι ενδεχόμενες συνέπειες του Brexit και η εξωστρέφεια και διεθνοποίηση των ελληνικών ανώτατων ιδρυμάτων.

Υπουργείο Παιδείας

Έρχεται νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και το τέλος των "αιώνιων φοιτητών"

Στο επίκεντρο της συνάντησης της ηγεσίας του Υπουργείου με το νέο προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων βρέθηκε η νομοθετική πρωτοβουλία για ανώτατα ιδρύματα αυτοδιοίκητα, ευέλικτα, αξιολογούμενα, ανταγωνιστικά.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ν. Κεραμέως: Καθοδικά κινούνται οι βάσεις εισαγωγής - Κάτω από τη βάση το 25%

Σύμφωνα με την Νίκη Κεραμέως, το 23% των υποψηφίων εισάγεται στην σχολή της πρώτης προτίμηση τους. Οι γυναίκες έχουν πάλι την πρωτιά, καθώς σημειώνουν επιτυχία στο 53,48% και οι άνδρες ακολουθούν με 46%.

Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου από φοιτητές και συλλογικότητες. Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019. (Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Άσυλο στα Πανεπιστήμια: Το χρονικό μέχρι την κατάργηση, οι τέσσερις άρσεις και οι κόντρες στη Βουλή

Άσυλο ήταν και καταργήθηκε την Πέμπτη με τη ψηφοφορία στη Βουλή. Υπερψήφισαν Νέα Δημοκρατία και Ελληνική Λύση. Η κόντρα Μητσοτάκη και Τσίπρα εντός της Ολομέλειας και οι τέσσερις φορές που έχει γίνει άρση μέχρι σήμερα.

Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Κεραμέως για το άσυλο: Εμμένουμε στην αρχική μας απόφαση

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων μιλώντας στη Βουλή υπεραμύνθηκε της απόφασης για το άσυλο απορρίπτοντας την πρόταση του ΚΙΝΑΛ - "Πασχίζουμε για να εφαρμοστεί απλά η κοινή λογική, πράττουμε το αυτονόητο" υπογράμμισε.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στη βουλή

Απάντηση Κεραμέως σε Τρίπρα: Συγκρίνετε εντελώς ανόμοια ζητήματα

"Συγκρίνατε μια φωτογραφική διάταξη που είχε στόχο να τιμωρήσει δύο ανθρώπους, τον σύζυγό μου και εμένα, με την περίπτωση της κα Θάνου που ήταν σύμβουλός σας και το ίδιο πρόσωπο εκλήθη να λειτουργήσει ως πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού" δήλωσε η υπουργός Παιδείας.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Κεραμέως: "Η βία και η ανομία δεν έχουν θέση στα πανεπιστήμια"

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων δήλωσε ότι με τη νέα ρύθμιση για το άσυλο θα ισχύει στα ΑΕΙ ό,τι ακριβώς και σε κάθε δημόσιο χώρο της χώρας, ενώ αναφέρθηκε και στις αλλαγές του νέου σχολικού έτους.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Αναστολή έναρξης λειτουργίας των διετών προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης στα ΑΕΙ

Το υπουργείο αναμένεται να προχωρήσει στη θεσμοθέτηση νέου πλαισίου και με δεδομένη την «αδήριτη ανάγκη διόρθωσης στρεβλώσεων του συστήματος συνολικά» ανέφερε. Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νίκη Κεραμέως

Κεραμέως: Τέλος οι αιώνιοι φοιτητές - Ελάχιστη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ

Η Υπουργός Παιδείας επανέλαβε τη δέσμευσή της κυβέρνησης για κατάργηση του ασύλου. Τι ανάφερε για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών και τους αιώνιους φοιτητές - Οι έξι στόχοι του Υπουργείου Παιδείας.

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Κεραμέως για το άσυλο: Με τηλεφώνημα πολίτη θα μπαίνει η αστυνομία στο πανεπιστήμιο

Η Υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για "άσυλο εγκληματιών", περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο χώρο των πανεπιστημίων αλλά ξεκαθάρισε πως "δε θέλουμε αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια".

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Κεραμέως για τέλος ασύλου: Τα Πανεπιστήμια έχουν μετατραπεί σε ορμητήρια βίας και ανομίας

"Η πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει το κατάλληλο ακαδημαϊκό περιβάλλον για την αναβάθμιση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου. Για να επιτευχθεί αυτό, οι δημόσιες αρχές θα πρέπει να είναι σε θέση να επεμβαίνουν στον χώρο του πανεπιστημίου", είπε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη η Υπουργός Παιδείας.

Συλλαλητήριο στα Προπύλαια

Άσυλο στα Πανεπιστήμια: Η κατάργηση που έρχεται και οι τέσσερις φορές που είχαμε άρση

Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ δεσμεύθηκε δια στόματος του πρωθυπουργού και της υπουργού Παιδείας πως θα καταργήσουν το άσυλο στα Πανεπιστήμια, η ιστορία του οποίου φέρει εντός της μεγάλες μάχες. Οι τέσσερις φορές που έχει γίνει άρση μέχρι σήμερα.

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων την Παρασκεύη 12 Ιουλίου 2019.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Μητσοτάκης: Σύμμαχοι μας οι εκπαιδευτικοί- Κεραμέως: Δε θα αλλάξουμε σύστημα πανελλαδικών

Από το Παιδείας ξεκίνησε τον κύκλο επαφών στα υπουργεία ο πρωθυπουργός. Ποιες προτεραιότητες έθεσε η νέα υπουργός Παιδείας. Τι είπε για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών και τη δίχρονη προσχολική αγωγή. Δεν θα ιδρυθεί 4η Νομική στην Πάτρα. Κατάργηση ασύλου

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Από το Παιδείας ξεκινά τις επισκέψεις στα υπουργεία ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Πέμπτη το Παιδείας, ενώ ήδη έδωσε οδηγίες στο Βρούτση να συναντηθεί με τους επιθεωρητές εργασίας. Συναντήσεις με Γεωργιάδη- Χρυσοχοΐδη σήμερα. Ο Μπεκίρης διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Βουλή

Νίκη Κεραμέως

Νίκη Κεραμέως: Η Παιδεία είναι η μεγαλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε στη χώρα

Η νέα Υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι παρά τις «πολύ σημαντικές ιδεολογικές διαφορές» με τον απερχόμενο υπουργό, η συνεργασία τους ήταν καλή. «Συγκρούστηκαν πολλάκις οι απόψεις μας, πάντα, όμως, με όρους δημοκρατικού διαλόγου», είπε.

Η Νίκη Κεραμέως

Νίκη Κεραμέως: Μία ήρεμη δύναμη στο Υπουργείο Παιδείας

Η 39χρονη πολιτικός εξελέγη για πρώτη φορά το 2015. Ποιες είναι οι προθέσεις της για αλλαγές στην Παιδεία, μέσα από δικά της λόγια στο LadyLike. Οι σπουδές της και το επαγγελματικό της έργο μέχρι σήμερα.

Η Νίκη Κεραμέως

Κεραμέως: Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών

Μίλησε για ίδρυση πρότυπων επαγγελματικών λυκείων, για εξωστρεφή πανεπιστήμια με περισσότερα αγγλόφωνα προγράμματα, αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού και σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για να καλυφθούν οι ανάγκες των φοιτητών για εστίες.

Debate News 24/7: Νοτοπούλου vs Κεραμέως

Debate News 24/7: Νοτοπούλου vs Κεραμέως

Η υποψήφια με το ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Θεσσαλονίκης και η υποψήφια με τη ΝΔ στο Βόρειο Τομέα Αθηνών διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τη συμφωνία των Πρεσπών, το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, το αφορολόγητο και τον ΕΝΦΙΑ, το ασφαλιστικό και την επικουρική ασφάλιση, τις προσλήψεις στην παιδεία

Η Νίκη Κεραμέως

Ν. Κεραμέως: Η κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων

Η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ, σε συνέντευξή της, αναφέρεται στην επιδίωξη του κόμματος, ανεξαρτήτως αυτοδυναμίας στη νέα Βουλή, να πετύχει τις ευρύτερες δυνατές κοινοβουλευτικές και πολιτικές συναινέσεις.

Η Νίκη Κεραμέως

Κεραμέως: Αρμαγεδδώνας στην Παιδεία το νομοσχέδιο Γαβρόγλου

Η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα δώσει τη μάχη στη Βουλή για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, κάνοντας λόγο για σοβαρά θέματα διαδικασίας και ουσίας.