Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταγωγή Ξηρού

Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταγωγή Ξηρού
Τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας Eurokinissi

Το σχόλιο της ΝΔ σχολιάζοντας για τη μεταγωγή του Χ. Ξηρού από τις φυλακές Κορυδαλλού στις Χαλκίδας. Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ, για "κατάντια χωρίς όριο" κάνει λόγο το υπουργείο Δικαιοσύνης, απαντώντας στην Αξιωματική Αντιπολίτευση

«Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα επιδεικνύει συστηματικά στοργή στους τρομοκράτες δολοφόνους προκαλώντας τις οικογένειες των θυμάτων τους, αλλά και το κοινό περί Δικαίου αίσθημα», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ για τη μεταγωγή του Χριστόδουλου Ξηρού από τις φυλακές Κορυδαλλού.

«Μια κυβέρνηση ανίκανη και κυνική, που δεν μπορεί να προσφέρει στοιχειώδη ασφάλεια στους Έλληνες, φροντίζει ώστε οι τρομοκράτες να αποφυλακιστούν μια ώρα αρχύτερα», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευης.

ΣΥΡΙΖΑ: Σε καμία σοβαρή αστική δημοκρατία τα κόμματα δεν αντιδικούν για μεταγωγές κρατουμένων, όποιοι κι αν είναι αυτοί

«Η ΝΔ προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών για ακόμα μια φορά. Σε καμία σοβαρή αστική δημοκρατία τα κόμματα δεν αντιδικούν για μεταγωγές κρατουμένων, όποιοι κι αν είναι αυτοί», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τη μεταγωγή του Χριστόδουλου Ξηρού. «Τουλάχιστον σταμάτησε να συνδέει τις μεταγωγές με τις φονικές πυρκαγιές. Θα το χαρακτηρίζαμε και πρόοδο για τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης στη ΝΔ

Απάντηση στην Νέα Δημοκρατία και στον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με την μεταγωγή του Χριστόδουλου Ξηρού στις φυλακές Χαλκίδας, δίνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης. Ειδικότερα, η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης έχει ως εξής:

«Χθες η ΝΔ «αγωνιούσε» για τη μεταγωγή ενός κρατούμενου σε αγροτική φυλακή. Σήμερα για τη μεταγωγή ενός άλλου σε κλειστή. Μάλλον προσπαθεί να υποκαταστήσει το θεσμοθετημένο όργανο της Πολιτείας για τις μεταγωγές. Η κατάντια της δεν έχει όριο. Προτείνουμε στον κ. Κ. Μητσοτάκη να θέσει υποψηφιότητα για φύλακας ώστε να ασχολείται με τα κελιά των κρατουμένων. Ως τότε, ας συνηθίσει στην ιδέα της ισορροπημένης αντεγκληματικής πολιτικής της Κυβέρνησης με όρους κράτους δικαίου, ασφάλειας και ανθρωπισμού».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα