Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για τα θαλασσοδάνεια

Συζήτηση και λήψη απόφασης, για αιτήσεις άρσης ασυλίας Βουλευτών, στην Ολομέλεια της Βουλής την Τρίτη 2 Νομεβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση και λήψη απόφασης, για αιτήσεις άρσης ασυλίας Βουλευτών, στην Ολομέλεια της Βουλής την Τρίτη 2 Νομεβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Άνθρακας ο θησαυρός, σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση αναφορικά με το πόρισμα της εξεταστικής. Για πολιτικές ευθύνες της ΝΔ που αποκαλύφθηκαν κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας εν όψει του τελικού πορίσματος για τα θαλασσοδάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, το οποίο και θα ψηφιστεί τη Δευτέρα στη Βουλή. Αρχικά, από το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασαν πως "το λαϊκίστικο αφήγημα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για ύπαρξη τριγώνου διαπλοκής κατέρρευσε". "Λογικός ο πανικός της Ν.Δ." απαντούν στο ΣΥΡΙΖΑ και καταλογίζουν πολιτικές ευθύνες στην "Πειραιώς".

Από τη Νέα Δημοκρατία τονίζουν πως αν κάποιος εκτίθεται από το πόρισμα είναι ο Αλέξης Τσίπρας και παραθέτουν κάποια στοιχεία που όπως ισχυρίζονται δημιουργούν ερωτηματικά για τη δανειοδότηση του κόμματος της συμπολίτευσης. Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στόχευσε στον πρόεδρο της ΝΔ και τη σχέση του με την εταιρία ΚΗΡΥΞ ΑΕ για την οποία όπως σημειώνουν "επί 11 χρόνια δεν ενοχλήθηκε ποτέ από την τράπεζα για να αποπληρώσει το δάνειό της".

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το λαϊκίστικο αφήγημα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για ύπαρξη τριγώνου διαπλοκής κατέρρευσε.

Οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας αναγνώρισαν στο πόρισμά τους ότι δεν προέκυψαν ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Ο επικοινωνιακός σχεδιασμός της Κυβέρνησης για μια ακόμη φορά έπεσε στο κενό.

Στην πραγματικότητα ”πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι”. Όχι μόνο δεν προέκυψαν ευθύνες για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά αντιθέτως αναδείχθηκε πλήθος κακών πρακτικών και συμπεριφορών εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Η υποκρισία τους αποκαλύφθηκε για ακόμη για φορά.

Όπως αποκαλύφθηκε και η προσπάθεια ελέγχου της πολυφωνίας και του πλουραλισμού μέσω του αντισυνταγματικού νόμου του Υπουργού των βοσκοτοπίων κ. Παππά.

Έτσι και ενώ κατηγορούσαν τη Νέα Δημοκρατία ότι λάμβανε δάνεια με εγγύηση τη μελλοντική της χρηματοδότηση, αποδείχτηκαν τα εξής:

1. Αν υπάρχει κάποιος που είναι εκτεθειμένος από την πρακτική αυτή δεν είναι η Νέα Δημοκρατία, αλλά ο ίδιος ο κ. Τσίπρας που με επιστολές του προς τις τράπεζες ζητούσε ευνοϊκή δανειοδότηση με εγγύηση ακριβώς την μελλοντική χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ έμπαινε εγγυητής και στα δάνεια της “θυγατρικής” εφημερίδας “Αυγή”, στην οποία είναι ο κύριος μέτοχός της.

2. Στην εφημερίδα ”Αυγή” υφίσταται μέτοχος μια offshore που – δήθεν – δεν είναι γνωστό το φυσικό́ πρόσωπο που είναι ο δικαιούχος των μετοχών της.

3. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ζήτησε να δανειστεί ο ΣΥΡΙΖΑ κατά́ παράβαση των κανόνων τραπεζικού δανεισμού.

4. Στο παρελθόν, έχει γίνει ”κούρεμα” χρέους της εφημερίδας ”Αυγή” από́ τραπεζικό́ ίδρυμα.

5. Το δάνειο της Ελληνικής Αριστεράς, της οποίας ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται άλλοτε ότι είναι καθολικός διάδοχος και άλλοτε ότι είναι μετονομασία του ίδιου νομικού προσώπου, ”κουρεύτηκε” σε ποσοστό́ 60%.

6. Το ακίνητο της Κουμουνδούρου περιήλθε στην κατοχή́ του ΣΥΡΙΖΑ με τρόπο νομικά έωλο.

7. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε την τακτική διπλών εκχωρήσεων σε τράπεζες σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις».

Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για την Εξεταστική της Βουλής για την δανειοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ

"Λογικός ο πανικός της Ν.Δ. μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής.

Οι πολιτικές της ευθύνες για τη συγκρότηση του αμαρτωλού τριγώνου της διαπλοκής αποκαλύφθηκαν.

Είναι εκείνοι που ευθύνονται για τα δάνεια 401 εκατομμυρίων ευρώ σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ από τις διαδοχικές κυβερνήσεις του δικομματισμού και για τη δανειοδότηση των ΜΜΕ με «αέρα».

Είναι ο πρόεδρος της Ν.Δ., κ. Μητσοτάκης ο μέτοχος της εταιρίας ΚΗΡΥΞ ΑΕ που επί 11 χρόνια δεν ενοχλήθηκε ποτέ από την τράπεζα για να αποπληρώσει το δάνειό της.

Πρόκειται για μπαταξήδες με τη βούλα, αλλά λένε και ανέκδοτα, αναφερόμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού γνωρίζουν ότι το μοναδικό δάνειο που έχει πάρει, με υπόλοιπο 7 εκατομμύρια, αποπληρώνεται κανονικά.

Είναι το χρεοκοπημένο κόμμα της Ν.Δ. και ο χρεοκοπημένος της πρόεδρος που θέλουν να σώσουν τη χώρα, εκείνοι που σήμερα προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια, ενώ γνωρίζουν ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών της εξεταστικής προέκυψαν στοιχειά για τέλεση σωρείας ποινικών αδικημάτων που εμπλέκουν και πολιτικά πρόσωπα και συγκεκριμένα τους οικονομικούς υπευθύνους της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, τις ευθύνες των οποίων θα προσωποποιήσει η δικαιοσύνη.

Σε κάθε περίπτωση, η έρευνα θα συνεχιστεί στο επίπεδο της ελληνικής δικαιοσύνης. Πραγματικά ελπίζουμε ότι οι εισαγγελείς και οι ανακριτές που θα αναλάβουν τις υποθέσεις δεν θα διαπιστώσουν εμπλοκή και πρώην υπουργών, διότι τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο για τη Ν.Δ.

Η αυλαία έπεσε για την εξεταστική επιτροπή, όχι για τη δικαιοσύνη".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

θαλασσοδάνεια: Όψιμη ενεργοποίηση τραπεζών προκάλεσε η Εξεταστική

SHARE:

24Media Network