Κόντρα Τσίπρα- Μητσοτάκη για τη γρίπη

Κόντρα Τσίπρα- Μητσοτάκη για τη γρίπη
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε εγκαίρως την αντιεπιστημονική φημολογία του αντιεμβολιασμού και ότι πολλά κρεβάτια στις εντατικές παραμένουν κλειστά. Ο πρωθυπουργός απάντησε πως όταν ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν 438 κρεβάτια ΜΕΘ και σήμερα υπάρχουν 560 κρεβάτια.

Η επιδήμια γρίπης που δυστυχώς είχε ως αποτέλεσμα 39 νεκρούς αποτέλεσε αντικείμενο αντιπαράθεσης Τσίπρα- Μητσοτάκη στο περιθώριο της συζήτησης στη Βουλή για το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το γεγονός ότι στην αίθουσα βρισκόταν ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στους θανάτους από γρίπη τις τελευταίες ημέρες.

“Λυπάμαι κύριε υπουργέ αλλά αυτό είναι γεγονός απαράδεκτο στον 21ο αιώνα και αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δυστυχώς δεν αντιμετώπισε εγκαίρως αυτή την υπόγεια αντιεπιστημονική φημολογία του αντιεμβολιασμού. Δεν προχώρησε στον ανεφοδιασμό των φαρμακείων και πολλά κρεβάτια στις εντατικές παραμένουν κλειστά. Η πολυδιαφημισμένη πρωτοβάθμια φροντίδα δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Περιμένουμε από την κυβέρνηση να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη καθήκοντα της και να πάρει τα αναγκαία μέτρα για να μη θρηνήσουμε κι άλλα θύματα”, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το λόγο ζήτησε στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι πάνω από δυο εκ εμβόλια διανεμήθηκαν εφέτος για τη γρίπη.

Στον κ.Μητσοτάκη απάντησε όμως και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι κινδυνολογεί για μία ακόμη φορά και σημείωσε ότι δυστυχώς υπάρχει θανατηφόρος επιδημία γρίπης σε όλη την Ευρώπη.

Ανέφερε πως όταν ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν 438 κρεβάτια ΜΕΘ και σήμερα υπάρχουν 560 κρεβάτια.

Απέδωσε δε την έλλειψη εμβολίων μάλλον σε μνημονιακούς λόγους, σημειώνοντας ότι: “Σε περιοχές ολόκληρες λαϊκές ήταν έντονο το φαινόμενο, δεν εμβολιάζονταν τα μικρά παιδιά, γι’ αυτό μιλούσαμε για ανθρωπιστική κρίση, τα πρώτα μέτρα που πήραμε ήταν πάνω σε αυτό”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version