ΓΡΙΠΗ

Κορονοϊός: Η επιδημία εκμηδένισε τη γρίπη και θεράπευσε το κρυολόγημα

Κορονοϊός: Η επιδημία εκμηδένισε τη γρίπη και θεράπευσε το κρυολόγημα

Μηδενικά κρούσματα γρίπης καταγράφει ο ΕΟΔΥ, ενώ περιορισμό των εποχιακών κρυολογημάτων αποδεικνύει η αγορά σχετικών σκευασμάτων που υποχώρησε ραγδαία, λόγω των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό.

Εμβόλιο κατά της γρίπης.

Ξεκινά σήμερα ο αντιγριπικός εμβολιασμός

Ξεκινά σήμερα, 15 Οκτωβρίου ο αντιγριπικός εμβολιασμός με συνταγή γιατρού και προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες. Ακόμα μεγαλύτερη η σημασία του φέτος, λόγω της πανδημίας.

Εμβόλιο κατά της γρίπης.

Γρίπη: Ποιοι θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο

Ξεκινά η περίοδος του αντιγριπικού εμβολιασμού. Εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας, πληροφορεί για τη σημασία του εμβολίου αλλά και τις ομάδες πληθυσμού που θα πρέπει να εμβολιαστούν.

Εμβολιασμός για την εποχική γρίπη (φωτογραφία αρχείου)

Αντιγριπικό εμβόλιο: Ξεκινά η συνταγογράφηση – Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν

Σήμερα ξεκινά η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για το εμβόλιο της γρίπης. Ο εμβολιασμός ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου, με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες, όπως και κάθε χρόνο.

Ηλικιωμένη με μάσκα έξω από εκκλησία

Κορονοϊός: Ο φόβος της συνύπαρξης με τη γρίπη τον χειμώνα που έρχεται

Πώς η εποχική γρίπη μπορεί να επηρεάσει την πανδημία του κορονοϊού και το αντίστροφο; Καθηγητές του ΕΚΠΑ αναλύουν τα δεδομένα και τονίζουν πως μια "κακή" σεζόν γρίπης σε συνδυασμό με την πανδημία θα μπορούσε να οδηγήσει σε υπερκορεσμό τις ΜΕΘ.

Έλεγχοι για κορονοϊό.

Κορονοϊός: Φόβος για τον Χειμώνα που έρχεται μαζί με την εποχική γρίπη

Εντονη ανησυχία εκφράζει η επιστημονική κοινότητα για τη "συνύπαρξη" κορονοϊού και εποχικής γρίπης τον χειμώνα. "Θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα όταν ο κόσμος μπει σε κλειστούς χώρους" υποστηρίζει ο βιοπαθολόγος Π. Αποστολακόπουλος.

Νότια Αφρική.

Νότια Αφρική: Έκλεισε τα 116 του εν μέσω πανδημίας και ζητά για δώρο τσιγάρα

Ο Φρέντι Μπλομ από τη Νότια Αφρική έκλεισε τα 116 εν μέσω κορονοϊού και διαμαρτύρεται που δεν μπορεί να το γιορτάσει με τσιγάρα καθώς ο πρόεδρος Σίριλ Ραμαφόζα απαγόρευσε την πώληση προϊόντων καπνού.

Γιατροί στη Μαδρίτη. Ενός λεπτού σιγή για τον Joaquin Diaz, διευθυντή του νοσοκομείου, που έχασε τη ζωή του από κορονοϊό

Η γρίπη, "θύμα" του κορονοϊού

Η καραντίνα επιβράδυνε τη μετάδοση της γρίπης, η οποία σχεδόν εξαφανίστηκε τον περασμένο μήνα. Ποιες είναι οι πιθανές συνέπειες.