ΓΡΙΠΗ

Αντιγριπικό εμβόλιο

CDC: Στο 16% η αποτελεσματικότητα του αντιγριπικού εμβολίου φέτος

Χαμηλή αποτελεσματικότητα στη μείωση του κινδύνου ήπιας ή μέτριας λοίμωξης από ιούς της γρίπης εμφάνισε φέτος το αντιγριπικό εμβόλιο. "Χρειαζόμαστε καλύτερα εμβόλια", δήλωσε πρώην επικεφαλής επιστήμονας της FDA.

Εμβόλιο

Ασφαλής η χορήγηση τρίτη δόσης και εμβολίου της γρίπης στους άνω των 65

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η ταυτόχρονη χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορονοϊού και του αντιγριπικού εμβολίου σε άτομα άνω των 65 ετών είναι ασφαλής και αποτελεσματική.

Γαλοπούλες

Βρετανία: Σε lockdown τα πουλερικά σε όλη τη χώρα λόγω κρουσμάτων της γρίπης των πτηνών

Μετά τους φόβους για την έλλειψη σαμπάνιας από τα χριστουγεννάτικα τραπέζια των Βρετανών, λόγω έλλειψης οδηγών, η κυβέρνηση βάζει σε lockdown γαλοπούλες, κοτόπουλα και άλλα πουλερικά μετά από επιβεβαιωμένα κρούσματα της γρίπης των πτηνών.

Nέο ξέσπασμα γρίπης των πτηνών, του τύπου που είχε πλήξει τον πλανήτη το 2017

Nέο ξέσπασμα γρίπης των πτηνών, του τύπου που είχε πλήξει τον πλανήτη το 2017

Το στέλεχος H5N6 της γρίπης των πτηνών είχε απασχολήσει τους Παγκόσμιους Οργανισμούς από το τα τέλη του 2020, εν τούτοις η πανδημία δεν άφηνε χώρο για άλλη προτεραιότητα. Τώρα, υπάρχει νέο δεδομένο ξέσπασμα, για το οποίο φταίει ο άνθρωπος.

Εμβόλιο για τη γρίπη

Γρίπη: Σημαντική καθυστέρηση στον εμβολιασμό - Προειδοποιούν οι ειδικοί

Σημαντική καθυστέρηση στον εμβολιασμό της γρίπης ειδικά στις μεγάλες ηλικίες, με σημαντικό κίνδυνο για την υγεία τους. Πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε πλησιάσει ήδη το στόχο των 4,2 εκατομμυρίων.

Η γιατρός Dr. Lilian Abbo, κάνει ταυτόχρονα εμβόλιο για τη γρίπη καθώς και εμβόλιο Pfizer COVID-19 στο Jackson Memorial Hospital

Επιτροπή: Διευκρινίσεις για το ταυτόχρονο εμβόλιο γρίπης και κορονοϊού - Τι πραγματικά ισχύει

Επιδιώκοντας να διαλύσει τις ανησυχίες στους πολίτες, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επαναλαμβάνει ότι τα εμβόλια γρίπης και κορονοϊού μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα.

Ο επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Μαγιορκίνης: Το εμβόλιο της γρίπης μπορεί να γίνει και την ίδια μέρα με αυτό του κορονοϊού

Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης διευκρίνισε σε ανάρτησή του ότι δεν υπάρχει λόγος να ακυρωθεί το προγραμματισμένο εμβόλιο COVID-19 εξαιτίας προηγούμενου εμβολίου γρίπης ή το αντίθετο.

Η γιατρός Dr. Lilian Abbo, κάνει ταυτόχρονα εμβόλιο για τη γρίπη καθώς και εμβόλιο Pfizer COVID-19 στο Jackson Memorial Hospital

Η γρίπη ξαναχτυπά: Επίφοβο μείγμα με κορονοϊό και Η1Ν1 - Τι ισχύει για ταυτόχρονους εμβολιασμούς

Καμπανάκια για επανεμφάνιση της γρίπης σε μεγάλη κλίμακα φέτος το χειμώνα, την ώρα που αίρονται ευρέως τα μέτρα προφύλαξης. Τι ισχύει για τους ταυτόχρονους εμβολιασμούς.

Ο Ηλίας Μόσιαλος

Μόσιαλος: Η απόσυρση του μοριακού τεστ στις ΗΠΑ και οι θεωρίες συνωμοσίας στην Ελλάδα

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου, Ηλίας Μόσιαλος, εξηγεί πως η απόσυρση του μοριακό τεστ από τα CDC φούντωσε τη συνωμοσιολογία στην Ελλάδα.

Κορονοϊός: Η επιδημία εκμηδένισε τη γρίπη και θεράπευσε το κρυολόγημα

Κορονοϊός: Η επιδημία εκμηδένισε τη γρίπη και θεράπευσε το κρυολόγημα

Μηδενικά κρούσματα γρίπης καταγράφει ο ΕΟΔΥ, ενώ περιορισμό των εποχιακών κρυολογημάτων αποδεικνύει η αγορά σχετικών σκευασμάτων που υποχώρησε ραγδαία, λόγω των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό.