ΚΟΣΜΟΣ για φωτιά στο Λασίθι: “Η χώρα καίγεται από τις αρχές Απρίλη και ορισμένοι επιμένουν ότι το περιβάλλον δεν έχει σημασία”

Διαβάζεται σε 1'
ΚΟΣΜΟΣ
Πέτρος Κόκκαλης EUROKINISSI

Στη φωτιά που μαίνεται στην Ιεράπτερα αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο “ΚΟΣΜΟΣ”. “Η κλιματική κρίση προκαλεί πρωτόγνωρα φαινόμενα”.

Στη μεγάλη φωτιά που μαίνεται στο Λασίθι, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο “ΚΟΣΜΟΣ”, επισημαίνοντας ότι “η κλιματική κρίση προκαλεί πρωτόγνωρα φαινόμενα” αλλά και ότι “η αβελτηρία της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά (και) την πολιτική προστασία, αφήνει τα δάση απροστάτευτα”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η μεγάλη πυρκαγιά στην Ιεράπετρα οδήγησε στην αποστολή προειδοποίησης 112 και την εκκένωση οικισμών. Μάλιστα έχουν σημειωθεί ζημιές και σε σπίτια. Πότε ξανακούσαμε μεγάλες πυρκαγιές κι εκκενώσεις αρχές Απρίλη; Η απάντηση είναι ποτέ. Γιατί η κλιματική κρίση προκαλεί πρωτόγνωρα φαινόμενα. Ο συνδυασμός της λειψυδρίας με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, δημιουργεί τη συνθήκη για το ξέσπασμα μεγάλων πυρκαγιών.

Παράλληλα, η αβελτηρία της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά (και) την πολιτική προστασία, αφήνει τα δάση απροστάτευτα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα δεν έχει κηρυχθεί καν η έναρξη της αντιπυρικής περιόδου όπως έχει ζητήσει επανειλημμένα ο Κόσμος.

Η χώρα καίγεται από τις αρχές Απρίλη και ορισμένοι επιμένουν ότι το περιβάλλον δεν έχει σημασία. Ας τους δώσουμε την κατάλληλη απάντηση στις κάλπες της 9ης Ιουνίου.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα