Κοτζιάς: Η συμφωνία είναι "win-win" και για τις δύο πλευρές

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς EUROKINISSI

Η λύση του προβλήματος εξυπηρετεί τα συμφέροντα και τον δύο χωρών, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στην εφημερίδα Ιζβέστια.

Την πεποίθησή του ότι θα ολοκληρωθούν όλα τα στάδια της συμφωνίας εξέφρασε ο υπουργός εξωτερικών Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μιλώντας στην εφημερίδα Ιζβέστια ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στη Μόσχα.

«Ελπίζω ότι θα πει ναι γιατί είναι μια καλή συμφωνία και ισορροπημένη. Είναι μια συμφωνία win-win, και για τις δυο πλευρές. Νομίζω ότι το δημοψήφισμα είναι ένα κομμάτι της επικύρωσης της συμφωνίας σύμφωνα με τις αποφάσεις της ηγεσίας της Βόρειας Μακεδονίας. Πρέπει να κερδηθεί το δημοψήφισμα για να είναι επικυρωμένη» δήλωσε ο κ. Κοτζιάς.

Παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ είναι επιλογή αυτού του κράτους.

«Εμείς απλώς δεν θα τους εμποδίσουμε και θα βοηθήσουμε την ευρωπαϊκή πορεία της. Να ξέρετε ότι η λύση αυτού του προβλήματος εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας. Είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει τυπικά 25 χρόνια, στην πραγματικότητα 75 χρόνια. Και συνηθίζω να λέω το εξής: η ιστορία πρέπει να είναι σχολείο και όχι φυλακή ή κάτω από μια φυλακή».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

FAZ: Ο ηγέτης Τσίπρας

Κοτζιάς: Ικανοποίηση για Σκοπιανό, ανοίγει το Αλβανικό και το Κυπριακό

ADVERTISING

SHARE: