Κοτζιάς: Μπάχαλο της Νέας Δημοκρατίας στην εξωτερική πολιτική

Κοτζιάς: Μπάχαλο της Νέας Δημοκρατίας στην εξωτερική πολιτική
Νίκος Κοτζιάς Eurokinissi

Με tweet του ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ξιφουλκεί εναντίον της κυβέρνησης για την εξωτερική της πολιτική.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς πήρε θέση μέσω tweet για τον τρόπο που πολιτεύεται στην εξωτερική πολιτική.

Αναλυτικά, τόνισε: “Η ΝΔ έκανε μπάχαλο την εξωτερική πολιτική. Παράγει μόνο ψέματα. Ας διαβάσει Συμφ. Πρεσπών: άρθρα 1.7,1.8.,1.9., 1.10α,1.11.

Προβλέπουν άμεσα αλλαγή ονόματος σε όλα τα έγγραφα (παλιά+νέα) και θεσμούς, ανεξάρτητα από πορεία ΒΜ σε ΕΕ, μόνη εξαίρεση τα παλιά έγγραφα μεταξύ υπουργείων”.

Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών με τη δεύτερη φράση αναφέρεται στο άρθρο 1.10β της Συμφωνίας το οποίο αναφέρει: β) Η «πολιτική» μεταβατική περίοδος θα αφορά όλα τα έγγραφα και υλικό αποκλειστικά για εσωτερική χρήση στο Δεύτερο Μέρος. Η έκδοση των εγγράφων και υλικού που εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία σύμφωνα με το Άρθρο 1(3) θα ξεκινά στο άνοιγμα κάθε διαπραγματευτικού κεφαλαίου της ΕΕ στο συναφές πεδίο, και θα ολοκληρώνεται εντός πέντε ετών από τότε.

Η εισαγωγική παράγραφος του άρθρου αναφέρει τα εξής: “Σε ό,τι αφορά την εγκυρότητα των υφιστάμενων εγγράφων και υλικού που εκδόθηκαν από τις Αρχές του Δεύτερου Μέρους, τα Μέρη συμφωνούν ότι θα υπάρξουν δύο μεταβατικές περίοδοι, μία «τεχνική» και μία «πολιτική»:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα