Κοτζιάς: Σήμερα νίκησε η πολιτική ειρήνης

Κοτζιάς: Σήμερα νίκησε η πολιτική ειρήνης
Ασπασμός Κοτζιά - Κουντουρά κατά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών Eurokinissi

Για "νίκη της πολιτικής ειρήνης" έκανε λόγο από τη δική του μεριά ο Νίκος Κοτζιάς λίγο πριν την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος.

Με μια ανάρτησή του στο Twitter υποδέχθηκε την υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών για το Σκοπιανό ο Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος ήταν εκ των θεμελιωτών της συμφωνίας αυτής.

“Σήμερα νίκησε η πολιτική ειρήνης. Επείγει να υλοποιήσουμε μαζί με τους φίλους της Βόρειας Μακεδονίας τα μέτρα της θετικής ατζέντας της συμφωνίας των Πρεσπών, το κοινό μας μέλλον. Ζόραν και Νικόλα η ιστορία είναι σχολείο και όχι φυλακή. Μαζί σταθήκαμε στη σωστή πλευρά της” έγραψε στην ανάρτησή του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Χθες ο πρώην υπΕξ είχε εξαπολύσει επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρα με αφορμή την ομιλία του  στη Βουλή αλλά και στη Φώφη Γεννηματά για όσα είπε από το βήμα της Βουλής.

“Σας βολεύει η Συμφωνία των Πρεσπών γιατί λύνεται ένα πρόβλημα που δεν μπορούσατε εσείς να το λύσετε και ταυτόχρονα μπορείτε να μας κάνετε και κριτική” δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Θέλω να πω στην κυρία Γεννηματά ότι το “απάτριδες” έχουμε να το ακούσουμε οι αριστεροί απ τα στρατοδικεία”, τόνισε.

“Είδα μεγάλες διαδηλώσεις δημοκρατικές αλλά άκουγα και το σύνθημα “Φέρτε τα όπλα να μπούμε στα Σκόπια”. Αυτό είναι ή όχι αλυτρωτικό;” σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

“Έχουμε πετύχει μια ιστορική συμφωνία” τόνισε ο κ. Κοτζιάς και απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση σημείωσε:

“Είστε ανίκανοι να κάνετε μια τέτοια ιστορική συμφωνία, ανίκανοι να αναγνωρίσετε τα οφέλη και να προωθήσετε στην πράξη αυτή τη συμφωνία”.

Δείτε πώς κάλυψε λεπτό προς λεπτό τη διαδικασία το News 24/7 μέσα από τη live blogging πλατφόρμα του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα