Κουτσούμπας: Εάν δεν υπήρχε ο Κασσελάκης, ο Μητσοτάκης θα έπρεπε να τον εφεύρει

Διαβάζεται σε 4'
Κουτσούμπας: Εάν δεν υπήρχε ο Κασσελάκης, ο Μητσοτάκης θα έπρεπε να τον εφεύρει
INTIME

Κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο Δημήτρης Κουτσούμπας στόχευσε τόσο την κυβέρνηση όσο και τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ήταν άκρως επικριτικός προς την κυβερνητική πλειοψηφία στην ομιλία του την Τετάρτη στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας.Ωστόσο από τα πυρά του δεν ξέφυγαν και τα υπόλοιπα κόμματα.

“Κρίσιμο ερώτημα πότε η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν περισσότερο στριμωγμένη πριν 4 μήνες που συζητούσαμε για συγκρότηση εξεταστικής ή σήμερα; Σήμερα και αυτό οφείλεται σε αγώνα συγγενών και στην εξεταστική και σε μεγάλη στιγμή γενικής πανεργατικής απεργίας στις 28 Φλεβάρη την οποία εσείς του ΠΑΣΟΚ με τη συνδικαλιστική σας ηγεσία στη ΓΣΕΕ κάνατε τα πάντα για να υπονομεύσετε” τόνισε αρχικά.

Εν συνεχεία είπε ότι μομφή στην κυβέρνηση της ΝΔ υπάρχει γιατί την ώρα που λαός στενάζει από ακρίβεια αυτή εμπλέκει το λαό “πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία γιατί ο Μητσοτάκης θέλει να αναλάβει ρόλο πρωτοπαλίκαρου στην ΕΕ”.

Μομφή γιατί όπως μάθαμε από τρίτους, από Ζελένσκυ, έχετε συμφωνήσει για αποστολή επιπλέον οπλικών συστημάτων αεράμυνας.

Μομφή γιατί έχετε στείλει φρεγάτα Υδρα στο στόμα του λύκου.

Μομφή γιατί φορτώνετε στο λαό τα βάρη της ακρίβειας. Ο βασικός μισθός που θα ανακοινώσετε είναι λίγο μεγαλύτερος από αυτόν του 2012.

Μας λένε ότι σας πολεμάνε τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα σιγά τα αίματα γελάει ο κόσμος Το ότι κάποιοι επιχειρηματίες που σας έχουν στηρίξει με χέρια και πόδια τώρα έχουν απαιτήσεις, είναι άλλο ζήτημα Βγάλτε τα πέρα μόνοι σας.

Μομφή και για τη ΛΑΡΚΟ. Ο Σταϊκούρας έστειλε στους εργαζόμενους φιλάκια γιατί δεν υπάρχει επενδυτής.

Μομφή για την ιδιωτικοποίηση της υγείας.Μομφή για τα ιδιωτικά ΑΕΙ. Μομφή για την αγροτική πολιτική.

Μομφή για όλη σας την πολιτική από την αρχή μέχρι το τέλος για την αλαζονεία, τη διαπλοκή, τα σκάνδαλα και τη συγκάλυψη ευθυνών που επιχειρείτε.

Από την κριτική του όμως δεν ξέφυγαν και τα κόμματα της κεντροαριστεράς: “Εμείς δεν αναγνωρίζουμε ουσιαστικό αντιπολιτευτικό ρόλο στην παρέα των κομμάτων της ξεπεσμένης και αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας δηλαδή στο παρεάκι ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, Πλεύση που κατέθεσαν την πρόταση. Οι εργαζόμενοι είναι που καταθέτουν κάθε μέρα την πραγματική μομφή.

Από αυτή τη λαϊκή μομφή εσείς όλοι είστε στην καλύτερη απόντες στη χειρότερη είστε απλά απέναντι γιατί η πολιτική σας γραμμή στα βασικά ζητήματα είναι ίδια με αυτή της ΝΔ

Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τη γραμμή ΠΑΣΟΚ για ιδιωτικά ΑΕΙ; Τις δηλώσεις βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για αναθεώρηση 16 και δίδακτρα; Το ξέπλυμα που κάνατε στην ΚΑΠ της ΕΕ; Το ότι δεν τολμάτε να μιλήσετε για τις ευθύνες της ΕΕ στο έγκλημα των Τεμπών και μάλιστα κάνετε σα να σας πάτησαν τον κάλο όταν μιλάμε εμείς για αυτες;

Συνολικά η όλη κριτική σας στην κυβέρνηση είναι ότι αυτή δεν εφαρμόζει σωστά τις κατευθύνσεις της ΕΕ Συγχαρητήρια, τον στριμώξατε πολύ τον Μητσοτάκη με αυτό δεν μπορεί να πάρει ανάσα ο δόλιος.

Αναγορεύετε την ΕΕ που όλοι ξέρουμε τι ρόλο έχει παίξει με την τρόικα σε εγγυητή λαϊκών δικαιωμάτων. Γράφετε στην πρόταση μομφής ότι η Ελλάδα μοιάζει ολο και λιγότερο με ευρωπαϊκή χώρα, ενώ αυτό είναι η κανονικότητα της ΕΕ.

Θυμηθείτε τι έλεγε ο Μακρυγιάννης και ελευθερωθήκαμεν από Τούρκους και σκλαβωθήκαμε σε ανθρώπους κακορίζικους όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης”.

Για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη τόνισε: “Ακούσαμε και πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει τη μνημειώδη πρόταση για διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές Αφέλεια; Επιπολαιότητα; Και ’σείς οι πιο έμπειροι του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν τον προστατεύετε τον άνθρωπο; Εκτός αν ήταν ηθελημένο δώρο σε Μητσοτάκη η πάσα που του δώσατε για να μετατρέψει τη συζήτηση στο ποιός αμφισβητεί το εκλογικό αποτέλεσμα. Εάν δεν υπήρχε ο Κασσελάκης ο Μητσοτάκης θα έπρεπε σίγουρα να τον εφεύρει.

Όταν έφερε η ΝΔ το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο εσείς του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ τρέξτε να το στηρίξετε στην επιτροπή και αλλάξατε ψήφο ολομέλεια. Δεν πέρασαν δύο μήνες και μάθαμε ότι το Εσωτερικών έχει κάνει φειγ βολάν τα προσωπικά δεδομένα αποδήμων και τα μοίρασε στη Μισέλ Ασημακοπούλου και σε ποιους άλλους.Για τα θέματα κράτους δικαίου έχετε όλοι λερωμένη τη φωλιά σας.

Συγχαρητήρια σε όλους σας τέτοια συγχαρητήρια σαν τα δικά μου να σας δώσει και ο λαός στις εκλογές”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα