Κουίκ: Να μην ξεχνάμε την προσφορά της εκκλησίας στους απελευθερωτικούς αγώνες

Κουίκ: Να μην ξεχνάμε την προσφορά της εκκλησίας στους απελευθερωτικούς αγώνες

Στη Λέρο για την 25η Μαρτίου ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, από όπου έστειλε μήνυμα ενότητας σε όλους του Έλληνες

Στη Λέρο εκπροσώπησε σήμερα την κυβέρνηση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ.

Μετά το τέλος της δοξολογίας, της κατάθεσης στεφανιών και της παρέλασης στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, ο Υφυπουργός έκανε την εξής δήλωση:

"Το 1821 ο ξεσηκωμός των Ελλήνων έδειξε την ομοψυχία, τη συνεργασία και την αποφασιστικότητα των Ελλήνων. Ταυτόχρονα, οι Έλληνες συστράτευσαν σε αυτόν τον αγώνα σημαντικές ευρωπαϊκές προσωπικότητες καταδεικνύοντας την αξία των συμμαχιών και την αναγνώριση της παγκόσμιας προσφοράς του ελληνισμού από αρχαιοτάτων χρόνων.

Οι απελευθερωτικοί αγώνες εκείνης της εποχής, με όλα τα στοιχεία που προανέφερα, θα πρέπει να προβληθούν και στο σήμερα, όπου οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δίνουν έναν δύσκολο αγώνα, με άλλα μεν χαρακτηριστικά, αλλά που είναι αγώνας για την απελευθέρωση από την εφιαλτική οικονομική κρίση, με στόχο μια καινούργια Ελλάδα, της ανάπτυξης και της ευτυχίας.

Είναι οι σύγχρονες εποχές όπου πρέπει όλοι ενωμένοι να βάλουμε ο καθένας ξεχωριστά το λιθαράκι του.

Η δική μου η γενιά, που έχει ευθύνες για το σήμερα, πρέπει να παραδώσει μια φωτεινή Πατρίδα στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας".

Ενώ, τόνισε πως "Είμαι πεπεισμένος ότι μέχρι τις 22 Απριλίου θα έχουμε πάρει το πράσινο φως του τέλους των διαπραγματεύσεων και θα επαναλάβω μια δήλωση που έκανε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ότι φέτος θα γιορτάσουμε διπλή Ανάσταση.

Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός επέλεξαν να τους εκπροσωπήσω φέτος εδώ στο νησί της Λέρου, το οποίο έχω επισκεφθεί πάρα πολλές φορές και ως δημοσιογράφος και ως βουλευτής

Ήταν τιμή μου που κατέθεσα στεφάνι στο Μνημείο του Παπαναστάση, δηλαδή του Αρχιμανδρίτη Αναστάσιου Ζαφειρόπουλου, που ήταν ένα ακόμα παράδειγμα της συμμετοχής της εκκλησίας σε όλους τους εθνοαπελευθερωτικούς αγώνες της Ελλάδας.

Θέλω να ευχαριστήσω τις Λεριές και τους Λεριούς για την υποδοχή και τη φιλία που μου έδειξαν. Είχα μία εξαιρετική συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή του νησιού, παρουσία και της Αντιπολίτευσης, που δείχνει το υψηλό επίπεδο της δημοκρατικότητας που είναι εμπεδωμένη εδώ.

Τα θέματα που μου έδωσαν για επίλυση θα τα προωθήσω με την επιστροφή μου στην Αθήνα.

Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους που γιορτάζουν σήμερα, ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας".

SHARE:

24Media Network